اکثر ما خطوط زیر ناخنهای مان را میبینیم و هیچ فکری درباره آن نمیکنیم. با این وجود، طبق نتیجه پژوهشی که در سال ۲۰۱۲ میلادی منتشر شد خطوط قرمز یا بنفش زیر ناخنها که به عنوان خونریزی شکافی شناخته میشوند میتوانند نشانه بیماری قلبی یا عفونت باشند.
فرارو- نادیده گرفتن مشکلات دستان شما آسان است چرا که دستها ممکن است مفید باشند، اما به طور دقیق اندامهای حیاتی نیستند. اگر شما فردی هستید که توجه زیادی به این جزئیات و بخشهای اضافه شده و به تازگی آشکار شده روی دستان تان ندارید ممکن است زمان آن رسیده باشد این عادت را کنار بگذارید و به بررسی بپردازید.
به گزارش فرارو به نقل از بست لایف؛ در آن صورت این پرسش مطرح میشود که چه مشکلی در ناخن ها، انگشتان، کف دستها یا فراتر از آن میتوانند علائمی را نشان دهند که به عنوان هشدارهای جدی در مورد مشکلات قلبی عمل میکنند. در ادامه به این موضوع اشاره میکنیم که علائم پدیدار شده در دستان تان میتوانند چه معنایی برای قلب شما داشته باشند.
اگر تودههای سخت و دردناکی در انگشتان خود مشاهده کردید آن را نادیده نگیرید. این برجستگیها به عنوان گرههای اوسلر شناخته میشوند که ضایعات دردناک، قرمز و برجسته در دستها و پاها هستند و میتوانند نشانهای از ابتلا به اندوکاردیت عفونی باشند که یک التهاب بالقوه تهدید کننده زندگی در حفرههای قلب یا رگهای خونی است. اندوکاردیت عفونی عفونت پوشش داخلی حفرات قلب (اندوکارد) و یا دریچههای قلب است.
این عارضه توسط موجودات میکروسکوپی (به طور معمول باکتریها و گاهی قارچها و سایر انواع موجودات میکروسکوپی) ایجاد میشود. در جریان آن باکتری وارد بدن شده و از طریق جریان خون پخش شده و به مناطق ضعیف قلب متصل میشود. در صورت عدم درمان، اندوکاردیت میتواند به طور دائم به دریچههای قلب آسیب برساند.
دکتر "گیتا یاداو" متحصص پوست میگوید:"گرههای اوسلر به دلیل التهاب رگهای خونی ایجاد میشوند و سپس باعث عفونت باکتریایی میشود که منجر به التهاب بیشتر خواهد شد. بیوپسی پوست ممکن است به شما در این باره برای تشخیص بهتر کمک کند. با این وجود، بهتر است برای تایید با یک متخصص قلب کار کنید".
گرههای اوسلر میتوانند از چند ساعت تا چند روز دوام آورده و تمایل دارند خود به خود پاک شوند. با این وجود، حتی اگر تودهها از بین بروند باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید تا مشخص شود آیا به اندوکاردیت مبتلا هستید و نیاز به درمان دارید یا خیر. آنتی بیوتیکها معمولا میتوانند عفونت را درمان کنند، اما ممکن است در برخی موارد جراحی لازم باشد.
اکثر ما خطوط زیر ناخنهای مان را میبینیم و هیچ فکری درباره آن نمیکنیم. با این وجود، طبق نتیجه پژوهشی که در سال ۲۰۱۲ میلادی منتشر شد خطوط قرمز یا بنفش زیر ناخنها که به عنوان خونریزی شکافی شناخته میشوند میتوانند نشانه بیماری قلبی یا عفونت باشند. بنابراین، اگر خطوط زیر ناخنها و علائم دیگری از جمله تب یا ضربان قلب نامنظم دارید فورا به پزشک مراجعه کنید، زیرا این علائم میتوانند نشانهای از بیماری قلبی باشند.
"یاداو" میافزاید:"اگر خونریزیهای زیادی دارید میتواند نشانهای از یک مورد جدی باشد. در مورد بیماری قلبی اعتقاد بر این است که خونریزی شدید به دلیل تودههایی از باکتریهایی که از رگهای خونی کوچک بستر ناخن عبور میکنند ایجاد میشود. این تودهها عروق را ضعیف میکنند و آن را مستعد خونریزی میسازند".
یکی دیگر از علائمی که نشان میدهد انگشتان شما ممکن است نشان دهنده مشکلات قلبی باشند تجربه کردن چماقی شدن ناخن است وضعیتی که نوک انگشتان متورم و ناخنهای دست به سمت پایین خم میشوند. چماقی شدن ناخن به بیماری منحنی و برآمده شدن انتخابی قسمت انتهایی (دیستال یا دور) ناخن دست و پا و همچنین پوست اطراف بستر ناخن اطلاق میشود. بیماری ناخن چماقی شکل بر اثر کاهش اشباع اکسیژن در خون ایجاد میشود. هم چنین، این بیماری به طور عمده در افرادی است که بیماریهای مادرزادی قلبی دارند و در افراد مبتلا به عفونت حفرههای قلب نیز رخ میدهد.
دکتر "بث گلدشتاین" متخصص و دانشیار پوست در دانشگاه کارولینای شمالی میگوید:"چماقی شدن ناخنها به افزایش زاویه طبیعی ۱۶۰ درجه بین ناخن و شیار ناخن اشاره دارد".
این نوع آناتومی میتواند از بدو تولد وجود داشته باشد، اما بیشتر با استئوآرتریت (یک بیماری دژنراتیو مفصل است که میتواند بسیاری از بافتهای مفصل را تحت تاثیر قرار دهد) دیده میشود و اگر به دلیل بیماری قلبی رخ دهد معمولا از انگشتان شست و اشاره آغاز میشود. اگر چماقی شدن ناخن را تجربه میکنید به پزشک خود مراجعه نمایید تا مشخص شود که آیا به بیماری قلبی مبتلا هستید که نیاز به درمان داشته باشد یا خیر.
گرههای آمیلوئیدوز سیستمیک به صورت تودههای صاف و مومی شکل روی پوست شما اغلب بر روی روی دستها ظاهر میشوند. این تودهها به دلیل تجمع رسوبات پروتئینی در قلب ایجاد میشوند که میتواند در عملکرد قلب اختلال ایجاد کند. این وضعیت به عنوان "سندرم قلب سفت" نامیده میشود، زیرا این رسوبات پروتئینی میتوانند به جای عضله قلب عمل کنند و بر سیگنالهای قلب تاثیر بگذارند و باعث ضربان قلب نامنظم شوند.
آمیلوئیدوز توانایی حفرههای قلب شما را برای پر شدن از خون بین ضربانها مهار میکند. این موضوع باعث میشود خون کمتری در بدن پمپاژ شود و احتمالا منجر به ایجاد تودههای مومی روی دستها میشود. علائم آمیلوئیدوز میتواند به این معنی باشد که قلب شما در معرض خطر تهدید کننده زندگی است. بنابراین، در صورت مشاهده این علامت فورا از پزشک خود وقت ملاقات بگیرید.
تغییر رنگ قرمز یا قهوهای خالدار در کف دست شما (هم چنین به عنوان "ضایعات جین وی (Janeway) شناخته میشود) میتواند برای قلب تان دردسر ایجاد کند. این علامت یکی دیگر از علائم رایج عفونت باکتریایی در قلب یا عروق خونی اطراف آن است. لکههای تغییر رنگ بدون درد هستند و معمولا طی چند روز یا چند هفته خود به خود از بین میروند، اما این بدان معنا نیست که شما باید این موضوع را نادیده بگیرید. اگر متوجه این تغییر رنگها در کف دست خود شدید به پزشک مراجعه کنید تا تشخیص دهد که آیا عفونت قلبی دارید که نیاز به آنتی بیوتیک یا درمان دیگری داشته باشد یا خیر.
در نهایت، زمانی که صحبت از سلامت قلب به میان میآید یک اونس پیشگیری ارزش یک پوند درمان را دارد. "جنیفر لوی" متخصص قلب و عروق در انجمن قلب آمریکا (AHA)، توصیه میکند "ابتلا یا عدم ابتلا به بیماری قلبی در گروی انتخاب هوشمندانه شما در حال حاضر است و این انتخاب مابقی عمر شما را تعیین میکند".
برای سلامتی تان ضروری است که با یک متخصص مراقبت بهداشتی تماس بگیرید. به طور منظم معاینات مرتبط با سلامتی داشته باشید. در مورد رژیم غذایی، سبک زندگی، فشار خون، کلسترول، ضربان قلب، قند خون و شاخص توده بدنی خود با پزشک تان صحبت کنید.