bato-adv

طرز تهیه شله زرد مجلسی؛ ویژه ماه رمضان

طرز تهیه شله زرد مجلسی؛ ویژه ماه رمضان

شله زرد از دسرهای خوشمزه و محبوب میان ایرانیان است که معمولا برای نذری مراسم مذهبی ماه محرم و سفره افطار ماه رمضان تهیه می‌شود.

فراروـ شله زرد یکی از دسر‌های سنتی و محبوب ایرانیان است که طرفداران بسیار زیادی دارد و معمولا برای پذیرایی در مراسم مذهبی ماه محرم و سفره افطار ماه رمضان طبخ می‌شود. شله زرد به دلیل داشتن گلاب و زعفران غذایی بسیار خوشبو و معطر است و به دلیل داشتن برنج در ترکیباتش یک وعده غذایی کامل محسوب می‌شود.

به گزارش فرارو، خوردن شله زرد در ماه رمضان و برای وعده افطار بسیار مرسوم است و می‌توان گفت پایه ثابت تمام سفره‌های افطاری است. پخت یک شله زرد خوشمزه، خوشرنگ، معطر و جا افتاده مستلزم به کار بردن دستورات و توجه به نکات خاصی است. در ادامه این مطلب طرز تهیه شله زرد مجلسی همراه با نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به طبخ آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه شله زرد

برنج نیم دانه: ۱ لیوان
شکر: یک و نیم لیوان
گلاب: نصف لیوان
عرق شاهسپرم: نصف لیوان
زعفران دم کرده غلیظ: نصف فنجان
آب: حدود ۸ لیوان
پودر هل: یک قاشق چای‌خوری
خلال بادام: یک فنجان
کره: ۵۰ گرم

نکات مربوط به مواد اولیه

زعفران

نکات مربوط به زعفران

همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش‌تری دم کنید، کم‌رنگ‌تر می‌شود و مجبور می‌شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه‌تان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چای‌خوری زعفران ۲ قاشق سوپ‌خوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می‌شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیش‌تری پس بدهد.

نکات مربوط به گلاب

گلاب
همانطور که می‌دانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوب‌ترین نوع آن در شهر‌های کاشان و میمند فارس تهیه می‌شود. امروز در همه فروشگاه‌ها و سوپر مارکت‌ها شیشه‌های گلاب را در اشکال و با نام‌های تجاری گوناگون می‌بینیم که بسیاری از آن‌ها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی می‌دهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمی‌کنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل همچنین طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.

نکات مربوط به هل

هل
برای تهیه شیرینی و دسر حتماً از پودر هل سبز استفاده کنید؛ زیرا نسبت به هل سفید عطر بیش‌تری دارد و برای تهیه دسر و شیرینی مناسب‌تر است. برای تهیه شله زرد همچنین می‌توانید از یک قاشق چای‌خوری عرق هل به جای پودر هل استفاده کنید که عطر و بوی بیشتری دارد.

طرز تهیه شله زرد مجلسی

۱ ـ برای اینکه شله زرد نرم و لطیفی داشته باشید، بهتر است حدود ده ساعت قبل از پخت برنج را با نصف لیوان عرق شاهسپرم و نصف لیوان آب خیس بدهید.
۲ ـ برای شروع پخت ابتدا آب را داخل قابلمه بریزید و آن را روی شعله اجاق گاز قرار بدهید تا آب جوش بیاید؛ سپس برنج را به آن اضافه کنید. شعله اجاق را کم کنید و اجازه بدهید برنج داخل آب کم کم بپزد. حتما کف روی برنج را بردارید تا رنگ شله زرد شما شفاف شود.
۳ ـ یکی از نشانه‌های پخت برنج این است که آب قابلمه کم شده و برنج شروع به شکوفه زدن می‌کند، به عبارت دیگر برنج قل قل می‌جوشد. در این مرحله زعفران دم کرده غلیظ را به برنج اضافه کنید و خوب هم بزنید. پنج تا ده دقیقه صبر کنید تا زعفران رنگ باز کند؛ سپس شکر را به قابلمه اضافه کنید.
۴ ـ حدود پانزده دقیقه بعد وقتی شکر کاملا در شله زرد آب شد، خلال بادام و گلاب را که از یک ساعت قبل با هم خیسانده‌اید، به قابلمه شله زرد اضافه کنید و بعد کره و پودر هل را داخل قابلمه بریزید و خوب هم بزنید.
۵ ـ در مرحله آخر روی در قابلمه دم کنی بگذارید و شله زرد را با شعله کم حدود پانزده دقیقه دم کنید تا حسابی غلیظ و جا افتاده شود. بعد از این مدت زمان دم کنی را بردارید و شله زرد را داخل ظرف مورد نظر سرو بکشید و روی ظرف را با خلال پسته و پودر دارچین تزیین کنید. نوش جان

نکات مهم برای پخت شله زرد مجلسی

شله زرد مجلسی
۱ ـ بهتر است برای پخت شله زرد از برنج نیم دانه استفاده کنید. اگر برنج نیم دانه در دسترس ندارید و از برنج درسته استفاده می‌کنید، میزان آب برنج را بیشتر کنید تا دانه‌های برنج کاملا له شوند و درشت نباشند.
۲ ـ در زمان پخت برنج اگر احساس کردید که آب برنج کم شده و برنج هنوز کال است، حتما آب جوش به برنج اضافه کنید و از اضافه کردن آب سرد خودداری کنید.
۳ ـ توجه داشته باشید که شکر و زعفران را حتما زمانی به برنج اضافه کنید که کاملا پخته و له شده باشد، در غیر این صورت شله زرد شما جا افتاده و خوشرنگ نخواهد شد.
۴ ـ عرق شاهسپرم یک عرق خوشبو و معطر است که برنج را بسیار خوشبو و خوش طعم می‌کند. خیساندن برنج با این عرق کاملا اختیاری است و در صورتی که طعم آن را دوست ندارید، می‌توانید به جای این عرق از گلاب برای خیساندن برنج استفاده کنید.
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین