زلنسکی از کشورها خواست تا صادرات انرژی خود را افزایش دهند؛ چیزی که با توجه به مطرح بودن قطر به عنوان پیشروی جهانی در صادرات گاز طبیعی اهمیت خاصی دارد.
رئیسجمهور اوکراین امروز (شنبه) در اجلاس دوحه قطر حضور ویدئویی غافلگیرکنندهای داشت و از این کشور غنی از انرژی و کشورهای دیگر خواست تا تولید خود را با هدف مقابله با از دست دادن منابع انرژی روسیه افزایش دهند.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در این سخنرانی همچون سری سخنرانیهای دیگرش در جهان از آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه، از سازمان ملل متحد و قدرتهای جهانی خواست تا به کمک او بیایند. وی تخریب شهر بندری ماریوپل اوکراین توسط روسیه را با ویرانی شهر حلب در جنگ سوریه مقایسه کرد.
زلنسکی گفت: آنها در حال تخریب بنادر ما هستند. عدم انجام صادرات از اوکراین ضربهای به کشورهای جهان وارد خواهد کرد.
او تاکید کرد: قطر باید تولید نفت و گاز طبیعی خود را افزایش دهد تا به روسیه اثبات کند که انرژی یک سلاح نیست.
زلنسکی از کشورها خواست تا صادرات انرژی خود را افزایش دهند؛ چیزی که با توجه به مطرح بودن قطر به عنوان پیشروی جهانی در صادرات گاز طبیعی اهمیت خاصی دارد. تحریمهای غرب به شدت صادرات روسیه را که برای کشورهای اروپایی حیاتی است، تحت تأثیر قرار داده است.
زلنسکی همچنین خاطرنشان کرد اوکراین یکی از بزرگترین کشورهای صادرکننده مواد غذایی در جهان است و روسیه با بمباران بنادر و زیرساختهای کشاورزی کشورش امنیت غذایی جهان را تهدید کرده است.
همچنین شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی، دیپلمات ارشد بزرگترین صادرکننده نفت جهان، نیز در این اجلاس شرکت داشت. عربستان سعودی تاکنون گفته به برنامه تولید اوپک پلاس که با روسیه و سایر تولیدکنندگان منعقد شده، پایبند است. ریاض همچنین گفته که مسئول افزایش هر چه بیشتر قیمتها با توجه به این که با حملات حوثیها در یمن مقابله میکند نخواهد بود.
زلنسکی از روسیه بابت آنچه که تهدید جهان با سلاحهای هستهای اش خواند، انتقاد کرد و به این ترتیب احتمال استفاده از سلاحهای هستهای تاکتیکی در میدان جنگ را مطرح کرد.
زلنسکی گفت: روسیه فکر میکند میتواند لاف بزند که با سلاحهای هستهای، نه تنها یک کشور خاص، بلکه کل کره زمین را نابود کند.
وی همچنین خاطرنشان کرد که مسلمانان در اوکراین باید در ماه مبارک رمضان پیش رو در جنگ شرکت کنند.
او اظهار کرد: ما باید اطمینان حاصل کنیم که این ماه مبارک رمضان تحت الشعاع مصیبت مردم اوکراین قرار نگیرد.
لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه آمریکایی از ایالت کارولینای جنوبی که در این اجلاس شرکت داشت، از آن به دلیل ارائه فرصتی برای حضور مشترک دیپلماتهای ارشد عربستان سعودی و قطر در یک صحنه به نشانه "پایان تحریم" تمجید کرد.
با این حال، او به آنچه که به عنوان بی میلی عربستان و امارات برای محکوم کردن روسیه به خاطر جنگش با اوکراین توصیف کرد، اشاره کرده و گفت، امیدوار است مردم روسیه علیه ولادیمیر پوتین قیام کنند و "تغییر رژیم" را رقم بزنند، زیرا با شرایط فعلی "آیندهای بسیار تاریک پیش رو دارند".