مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور گفت: علت بالا بودن قیمت گوشت مرغ در بازار به دلیل کمبود گوشت مرغ در برخی استانها و تراکم بالا در استانهای تولیدکننده و معین است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور گفت: با توجه به افزایش تولید، گوشت مرغ مورد نیاز ماه مبارک رمضان تامین است و کمبودی در این زمینه نداریم.
به گزارش ایرنا، «حبیب اسدالله نژاد» درباره وضعیت تولید گوشت مرغ در ماه مبارک رمضان افزود: امسال برای شب عید و ایام نوروز میزان جوجه ریزی در سطح کشور بین ۱۳۵ تا ۱۴۰ میلیون قطعه بوده است و برای ماه مبارک رمضان جوجه ریزی لازم انجام شده تاجایی که وزارت جهاد کشاورزی متعهد شده است که نهادههای مورد نیاز را تامین کند.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور تصریح کرد: بنابراین برای ماه مبارک رمضان مشکلی در تامین نداریم و ذخایر خوبی وجود دارد.
وی با بیان اینکه مرغ با نرخ مصوب دولتی به کشتارگاه عرضه میشود اظهارداشت: علت بالا بودن قیمت گوشت مرغ در بازار به دلیل کمبود گوشت مرغ در برخی استانها و تراکم بالا در استانهای تولیدکننده و معین است.
اسدالله نژاد گفت: ما اعلام آمادگی کردیم که در صورت موافقت دولت مرغ زنده از استانهای معین به استانهای دیگر از سوی اتحادیههای استانهای مقصد و مبدا صورت گیرد و نظارت توسط وزارت جهاد کشاورزی و صمت انجام شود. به طور مثال استان قزوین به عنوان یک استان معین هر کیلوگرم مرغ را ۱۵۰۰ تومان کمتر از نرخ مصوب میفروشند و خواستار انتقال مرغ زنده به استان تهران هستند، زیرا به دلیل فاصله کم استانی مشکلی پیش نمیآید.
وی ادامه داد: استانهای شمالی کشور قطب تولید مرغ زنده هستند. یعنی مصرف روزانه استان گیلان ۲۰۰ تن است، اما تولید روزانه این استان ۵۰۰ تن است بنابراین نیاز این استان در تعطیلات نوروز تامین است حتی جوجه ریزی در استانهای خراسان رضوی، فارس و اصفهان نیز بیش از نیاز استانی است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور گفت: البته سرانه مصرف گوشت مرغ به دلیل گرانی گوشت قرمز و ماهی افزایش یافته، اما میزان تولید نیز متناسب با مصرف رشد داشته است.
وی اظهارداشت: دولت ذخایر خوبی در گوشت مرغ منجمد دارد که با نرخهای مصوب عرضه میشود، اما به دلیل تولید فراوان در ماه مبارک رمضان نگران مازاد تولید هستیم، زیرا به دلیل تکمیل ذخایر شرکت پشتیبانی امور دام امکان عدم خرید مازاد مرغ از سوی این شرکت احتمال دارد.
اسدالله نژاد افزود: با توجه به افزایش قیمت جوجه یکروزه بین ۱۰ تا ۱۱ هزارتومان، حمل و نقل، دارو و واکسن هزینههای تمام شده تولید بین ۱۵ تا ۲۰ درصد نسبت به قیمت مصوب ۳۱ هزارتومانی دولت افزایش یافته است، اما تولیدکنندگان مرغ را با قیمت مصوب عرضه میکنند.
طبق آمارهای وزارت جهاد کشاورزی سالانه حدود ۲.۷ میلیون تن گوشت مرغ در کشور تولید و عرضه میشود.
سازمان دامپزشکی کشور نیز برای تامین گوشت مرغ استانهای کشور و جلوگیری از گران فروشی در سطح بازار اعلام کرد که در ایام تعطیل نوروز نیز در هر استان یک تا دو کشتارگاه فعالیت خواهند داشت.
این درحالیست که در برخی استانهای کشور از جمله استانهای گیلان، مازندران، تهران و البرز گفتهها حاکی از آن است که در روزهای پایانی سال از ۲۵ اسفندماه تاکنون گوشت مرغ با کاهش عرضه میشود و فروشگاهها با کمبود روبرو هستند به طوری که برخی شهروندان گوشت مرغ را با قیمتهایی بیش از ۳۵ تا ۴۰ هزارتومان خریداری میکنند.
در حالی که نرخ مصوب گوشت مرغ برای مصرف کنندگان کیلویی ۳۱ هزارتومان است.