رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه از اصلاح تدریجی دامنه نوسان از اوایل سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: تغییر دامنه نوسان در برنامه سازمان بورس است، اما این موضوع نیازمند روشن شدن برخی ابهامات از جمله بودجه و ریسکهای سیاسی است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از واریز سود بیش از ۴۳ میلیون مشمول سهام عدالت تا پایان امشب خبر داد.
به گزارش خبرآنلاین، مجید عشقی در یک نشست خبری با بیان اینکه فرایند واریز سود سهام عدالت از شب گذشته آغاز شده است، اظهار کرد: سود سهام عدالت بیش از ۴۳ میلیون مشمول سهام عدالتی که سجامی شدهاند و یا شماره شبای بانکی خود را در سامانه سهام عدالت ثبت کردهاند با همکاری شبکه بانکی تا پایان امشب پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه فرایند واریز سهام عدالت از شب قبل آغاز شده است، گفت: میزان سود متناسب با ارزش اولیه سهام هر مشمول است. البته ممکن است برخی مشمولان قسمتی از سهام خود را فروخته باشند که متناسب با میزان سهامی که دارند سود دریافت خواهند کرد.
به گفته رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار مشمولانی که ارزش اولیه سهام آنها ۴۹۲ هزار تومان است حدود ۵۳۲ هزار تومان، مشمولانی که ارزش اولیه سهام آنها ۵۳۲ هزار تومان است، حدود ۵۷۵ هزار تومان و مشمولانی که ارزش اولیه سهام آنها یک میلیون تومان است نیز حدود یک میلیون تومان سود دریافت خواهند کرد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه از اصلاح تدریجی دامنه نوسان از اوایل سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: تغییر دامنه نوسان در برنامه سازمان بورس است، اما این موضوع نیازمند روشن شدن برخی ابهامات از جمله بودجه و ریسکهای سیاسی است.
عشقی ادامه داد: پیش از این اعلام کرده بودم که اصلاح دامنه ابتدا از شرکتهای بزرگ آغاز میشود و اکنون برنامه این است که از یک تاریخی به بعد اصلاح به صورت تدریجی و با یک درصد آغاز خواهد شد. این روند در مقاطع سه ماهه و با توجه به بازخورد بازار بازبینی خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه دامنه نوسان باید متقارن باشد، اظهار کرد: تلاش این است که اصلاح دامنه بخش عمده بازار را در بر بگیرد، البته بازار پایه داستان خود را دارد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه دامنه نوسان یکی از مولفههای اثرگذار بر بازار است، گفت: عوامل دیگری مانند میزان فعالیت سهامداران، بازارگردانان و… در تعادل بخشی بازار موثر است.
عشقی در ادامه از تعامل سازمان بورس با نهادهای مختلف خبر داد و افزود: در این راستا کارگروهی با حضور سازمان و قوه قضاییه برای ساماندهی پروندههای بازار سرمایه تشکیل شده است.
وی در مورد آخرین وضعیت تاسیس کانون سهامداران حقیقی توضیح داد: هنوز هیچکس برای این منظور درخواست نداده است و اگر این درخواست اعلام شود در مورد اینکه به چه صورت باشد تصمیم گیری میشود، اساسنامه ان هنوز نهایی نشده، اما سازمان آمادگی همکاری دارد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه در مورد زمان جبران زیان مردم در بازار سرمایه گفت: هیچکس نمیتواند به صورت قطعی بگوید زیان مردم چه زمانی جبران میشود. این موضوع در مورد همه بازارهای مالی دنیا صدق میکند. در بازار سرمایه افراد مختلف سهمهای مختلفی خریدند و میزان زیان از ۹۰ درصد تا ۵۰ درصد متفاوت است.
عشقی ادامه داد: البته برخی هم سود کردند، اما زمانی که صحبت از سود میشود برخی انتقاد میکنند که حق هم دارند. در بازار شاخصهای مختلفی وجود دارد و میزان ریزش صنایع مختلف است.
وی با اشاره به واگذاری سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس گفت: در سازمان هیچگاه در مورد هیچ سهی تبلیغ نمیشود و با ارکانی که زیرمجموعه بازار هستند و اینکار را انجام دهند برخورد میشود.
عشقی ادامه داد: به طور کلی رویکرد شفاف سازی است و واگذاری دو باشگاه باعث میشود نظارت همگانی ایجاد شود و این روند مثبتی است. امیدواریم این فرایند به سرانجام خوبی برسد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به فرایند واریز سود از طریق سامانه سجام گفت: باید به این نکته توجه کرد که قانون تجارت کشور برای سالهای بسیار دور و زمانی است که سیستمهای الکترونیکی در کار نبوده است. در این راستا مهلتی که برای سود مجامع در نظر گرفته شده برای سالهای قبل است، این مهلتها باید اصلاح شود.
عشقی ادامه داد: برای تقسیم سود فرصت کمتر از چهار ماه یا حتی دورههای سه ماهه مطرح شده که در حال بررسی است.
نظارت بر سپردههای اشخاص حقوقی بر عهده بانک مرکزی است
عشقی در ادامه با اشاره به اینکه سپردههای اشخاص حقوقی مشمول مالیات شده است، اظهار کرد: سیاست دولت و مجلس است که همه فعالیتهای اقتصادی مشمول مالیات شوند. البته اشخاص حقوقی بزرگ که بخش عمده منابع بانکی در اختیار آنها قرار دارد ناگهان تصمیم نمیگیرند که همه منابع خود را از بانک خارج کنند.
وی ادامه داد: ممکن است تغییراتی در نوع سپردههای بانکی ایجاد شود، اما به طور کلی نظارت این موضوع بر عهده بانک مرکزی است.