November 25 2024 - دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳
- RSS
- |
- قیمت خودرو
- |
- عضویت در خبرنامه
- |
- پیوندها و آگهی ها
- |
- آرشیو
- |
- تماس با ما
- |
- درباره ما
- |
- تبلیغات
- |
- استخدام
سومین دور لیگ برتر بزکشی افغانستان با قهرمانی تیم قندهار پایان یافت. دیدار نهایی این رقابتها میان تیمهای قندهار و قندوز برگزار شد. چاپاندازان قندهار با نتیجه دو بر صفر تیم قندوز را شکست داد.
به گزارش فرارو، این مسابقات دیروز به پایان رسید و ۱۶ تیم بزکشی از ولایتهای مختلف باهم رقابت کردند. احمدالله وثیق، رئیس گماشته شده طالبان در تلویزیون ملی میگوید در سالهای گذشته قانون بزکشی در بازیها تطبیق نمیشد و زورمندان نتایج بازی را مساوی اعلام میکردند.
طالبان که در زمان حکومت خود از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ را ممنوع اعلام کرده بود از زمان بازگشت به قدرت در ماه اوت، بزکشی را پذیرفتند.
قیس حسن، مالک تیم برنده قندهار، به خبرگزاری فرانسه گفت: متاسفانه بزکشی قبلاً مجاز نبود و فقط در ولایاتی پخش میشد که طالبان در آن حکومت نمیکردند. امروز خوشبختانه بزکشی نه تنها در سرتاسر افغانستان پخش میشود، بلکه دولت امارت اسلامی این مسابقه را برگزار میکند.
این ورزش هم تماشایی و هم خشن است. دو تیم با شش سوار یک طرف برای در اختیار داشتن لاشه حیوان سر بریده با هدف انداختن آن به دایره مبارزه میکنند.
بزکشی قرنهاست که در آسیای مرکزی با تغییرات جزئی برگزار میشود. به جای بز یک چرم ۳۰ کیلوگرمی شبیه لاشه استفاده میشود، اما مهارتهای لازم برای رقابت باقی میماند.
جراحتها در میدان مسابقه شایع هستند، گاهی اسب و سوار به زمین میافتند و در فینال بزکشی افغانستان یکی از اعضای تیم قندوز از ناحیه بینی دچار شکستگی شد، اما این مرد ۵۰ ساله قدرتمند به میدان مسابقه بازگشت.
قندهار و قندوز نیز در سال گذشته فینالیست شدند، اما این بازی با اختلاف نظر پس از هشدار امنیتی پس از ۴۰ دقیقه بازی لغو شد.
این بار، شش ماه پس از بازگشت طالبان به قدرت، این رقابت تحت تدابیر شدید جنگجویان طالبان برگزار شد. در حالی که تماشاچیان منتظر شروع مراسم بودند، سرودهای مذهبی از طریق سیستم اعلان عمومی پخش شد و پرچمهای سفید طالبان در نسیم به اهتزاز درآمد.
این رویداد نیز تجاری شده است. بیلبوردهای بزرگی در اطراف زمین نصب شده بود و سواران ژاکتهای شمارهدار با رنگهای مختلف پوشیدند که روی برخی تبلیغات ورزشی قرار داشت.
به ورزشکار سوار بر اسب چاپ انداز گفته میشود، از هر تیم شش چاپ انداز با شش اسب در مسابقه شرکت میکنند. در مسابقات بزکشی چاپ اندازها تلاش میکنند جسد بی جان بزی را که حدود سی و پنج کیلوگرم وزن دارد به داخل دایرهای که دایره حلال خوانده میشود بیندازند، در مسابقات بزکشی، چاپ انداز ماهر و اسب قوی از عوامل موفقیت تیمها است.