رانندگانی که دو دز واکسن را تزریق کردهاند و هنوز دز سومشان را تزریق نکرده اند یا افرادی که یک دز تزریق کردهاند و هنوز دز دومشان را تزریق نکرده اند، اگر جریمه شدند، با ارائه تست منفی PCR جریمه آنها لغو خواهد شد.
رانندگان خودروهای شخصی در صورتی که دز دوم یا سوم خود را با وجود داشتن شرایط آن، تزریق نکردهاند، جریمه یک میلیون تومانی در هر روز از سفرهای نوروزی در انتظارشان است و به گفته وزیر بهداشت، در صورت ارائه تست منفی PCR این جریمه لغو خواهد شد. اما ابهام در این زمینه روز به روز بیشتر میشود.
به گزارش ایسنا، بر اساس آخرین مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا قرار بود مالکان و در واقع رانندگان خودروهایی که دز دوم یا سوم خود را در صورت دارا بودن شرایط دریافت نکردهاند، در ایام نوروز جریمه یک میلیون تومانی شوند.
به گفته حسین قاسمی، دبیر کمیته اجتماعی، امنیتی و انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا، در جلسات اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا بر ضرورت تزریق سه دز واکسن تأکید و بنا شد تا آن دسته از افرادی هم که سه ماه از تاریخ دز دوم واکسن شان گذشته است حتما دز سوم را دریافت کنند.
وی افزود: بر این اساس قرار شد در فاز نخست بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط دوستان سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای اطلاعاتی که از ۱۷۰۰ دوربین بین شهری و ۱۲۷ دوربین شهری احصا میشود، ملاک عمل قرار بگیرد.
قاسمی با بیان اینکه بر اساس آمارها به طور میانگین در مجموع ۸۵ درصد از جمعیت هدف در کشورمان دز اول و دوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند، گفت: این آمار شامل ۹۱ درصد تزریق دز اول و حدود ۸۵ درصد تزریق دز دوم است و افرادی هم که نوبت تزریق دز سوم آنان رسیده است باید واکسن خود را تزریق کنند. ملاک ما در مورد محدودیت سفر پلاک خودرو است و با سرنشینان خورو کاری نداریم. یعنی اگر فردی که پلاک خودرو به نامش ثبت نشده باشد دز دوم یا سوم واکسن خود را تزریق نکرده باشد و تردد آن از سوی دوربینها احصا شود به ازای هر ۲۴ ساعت تردد یک میلیون تومان جریمه برای پلاکی که به نام آن کد ملی صادر شده در نظر گرفته میشود.
بر اساس اطلاعات بدست آمده خبرنگار ایسنا، مقرر شده تا دوربینهای ورودی و خروجی هر استان انتخاب شوند و این دوربینهای برای ثبت پلاک خودروها ملاک عمل قرار گیرد. البته یک یا دو دوربین نزدیک به این دوربینها نیز به عنوان رزرو در نظر گرفته خواهد شد تا پلاکی از قلم نیافتد.
در ادامه و پس از دریافت پلاکها از سازمان راهداری و مرکز مدیریت راههای کشور، قرار است اطلاعات مربوط به مالک خودرو از طریق پلاک مورد بررسی قرار گرفته و با اطلاعات وزارت بهداشت تطبیق داده شود تا اگر مالک و راننده خودرویی دز دوم یا سوم خود را دریافت نکرده بود به ازای هر روز تردد بینشهری در ایام نوروز یک میلیون تومان جریمه شود.
این مسئله خود محل ابهام بود و مشخص نبود که مکانیسم اجرایی آن چگونه است تا اینکه اظهارات اخیر وزیر بهداشت بر این ابهامات افزود و مردم و به ویژه رانندگان سردرگم شدهاند. چرا که روز گذشته بهرام عینالهی در حاشیه همایش نکوداشت مشارکتهای اجتماعی حوزه سلامت گفت: قبلا که وضعیت شهرها قرمز میشد، تمام خوردروها در صورت تردد بین استانی جریمه میشدند، اما در حال حاضر مصوبه ستاد کرونا به این سمت حرکت کرده که افرادی که واکسن تزریق کردهاند، جریمه نشوند؛ بنابراین در شرایط قرمز کرونا، دو راه داریم؛ یا باید بگوییم طبق مصوبه قبلی همه خودروهایی که در شرایط قرمز، تردد و سفر میکنند، مشمول جریمه شوند یا اینکه برای افرادی که واکسن تزریق کردهاند، تسهیلات قائل شویم.
وی افزود: در حال حاضر تعداد زیادی در کشور دز اول واکسن کرونا را تزریق کردهاند؛ بنابراین تعداد کمی از افراد هستند که هنوز واکسن تزریق نکرده اند. در عین حال طبق آخرین مصوبه ستاد ملی کرونا رانندگانی که دو دز واکسن را تزریق کردهاند و هنوز دز سومشان را تزریق نکرده اند یا افرادی که یک دز تزریق کردهاند و هنوز دز دومشان را تزریق نکرده اند، اگر جریمه شدند، با ارائه تست منفی PCR جریمه آنها لغو خواهد شد.
اما این سوال مطرح میشود که رانندگانی که به هر دلیل نتوانستند دز دوم یا سوم خود را تزریق کنند و توسط این دوربینها جریمه شدند، به ازای چند هفته سفرهای نوروزی و برای پاک شدن جریمه کرونایی یک میلیون تومانی، چند تست منفی PCR را باید ارائه دهند و اساسا مکانیسم پاک شدن این جریمهها چیست؟
این ابهام در شرایطی رانندگان را سردرگم کرده که در همه شقوق حملونقل مسافران بسته به شرایط کرونایی داخلی و خارجی باید تست منفی PCR با مهلت ۷۲ ساعته یا نهایتا ۹۲ ساعته ارائه دهند و اگر رانندگان هم برای سفرهای نوروزی بخواهند از این قانون تبعیت کنند به ازای هر چند روز سفر و جریمه یک تست منفی ارائه دهند؟