bato-adv
کد خبر: ۵۳۷۵۸۵

چند کلاهک هسته‌ای شناخته شده در جهان وجود دارد؟

چند کلاهک هسته‌ای شناخته شده در جهان وجود دارد؟

در حال حاضر ۱۲ هزار و ۷۰۵ کلاهک هسته‌ای شناخته شده در جهان وجود دارد که بین ۹ کشور توزیع شده است.

تاریخ انتشار: ۱۶:۱۶ - ۱۵ اسفند ۱۴۰۰

نشریه اسپانیا با اشاره به اینکه تنش میان اوکراین و روسیه نگرانی‌ها از بروز جنگ هسته‌ای را افزایش داده است، در گزارشی آماری به توان هسته‌ای کشور‌ها و توزیع مجموع کلاهک‌های هسته‌ای در ۹ کشور جهان پرداخت.

به گزارش ایرنا به نقل از نشریه ال اکونومیستا اسپانیا، پیشروی روسیه در خاک اوکراین نگرانی‌هایی را در سراسر جهان به وجود آورده است. دولتمردان به ویژه نگرانند که پس از برخی اظهار نظر‌های ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه از جمله اینکه غرب ممکن است با "عواقبی بزرگتر از هر آنچه که در طول تاریخ به خود دیده است" مواجه شود، استفاده از سلاح‌های هسته‌ای به این جنگ کشیده شود.

این وضعیت، کنجکاوی بسیاری از مردم، پیرامون ظرفیت هسته‌ای که در حال حاضر در سیاره ما وجود دارد را برانگیخته است. اینکه کدام کشور‌ها و به چه تعداد سلاح هسته‌ای در اختیار دارند.

در حال حاضر ۱۲ هزار و ۷۰۵ کلاهک هسته‌ای شناخته شده در جهان وجود دارد که بین ۹ کشور توزیع شده است.

روسیه: ۵۹۷۷

روسیه کشوری است که بیشترین کلاهک هسته‌ای را دارد. اکثر این توان هسته‌ای به زمان اتحاد جماهیر شوروی باز می‌گردد که در دهه ۱۹۴۰ کار بر روی برنامه تسلیحات هسته‌ای خود را آغاز کرد.

به دنبال رقابت تسلیحاتی دوره جنگ سرد بین اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده، تمام کلاهک‌های هسته‌ای که در سراسر این قلمرو کمونیستی پخش شده بودند به روسیه بازگردانده شدند.

ایالات متحده آمریکا: ۵۴۲۸

آمریکا معمار اولین انفجار بمب هسته‌ای در تاریخ بود. آمریکا با پروژه منهتن، بار آغاز عصر هسته‌ای را به دوش کشید.

قدرت هسته‌ای ایالات متحده به دلیل پرتاب دو بمب هسته‌ای در هیروشیما و ناکازاکی و کشتار ده‌ها هزار ژاپنی برای همیشه در تاریخ ثبت شده است.

چین: ۳۵۰

چین با وجود اینکه سومین کشور دارای بالاترین قدرت هسته‌ای است، دارای حدود پنج هزار کلاهک کمتر از روسیه و ایالات متحده است و تمام این ظرفیت تسلیحاتی را مدیون جنگ سرد است.

چین متعهد است که به سلاح هسته‌ای متوسل نشود، مگر اینکه کشور دیگری ابتدا به قلمرو آن حمله کند. چیزی که روسیه و آمریکا به آن متعهد نیستند.

باید یادآور شد که سرمایه‌گذاری اخیر چین می‌تواند تعداد کلاهک‌های هسته‌ای این کشور را تا یکهزار کلاهک افزایش دهد.

وزارت دفاع آمریکا پیشتر در گزارشی اعلام کرد چین در حال گسترش زرادخانه هسته‌ای خود بسیار سریع‌تر از آن چیزی است که انتظارش می‌رفت.

در این گزارش اعلام شد تا سال ۲۰۲۷ میلادی چین ۷۰۰ کلاهک جنگی قابل حمل خواهد داشت و این رقم تا سال ۲۰۳۰ ممکن است از هزار کلاهک فراتر رود.

فرانسه: ۲۹۰

فرانسه در طول جنگ سرد، تولید تسلیحات هسته‌ای را آغاز کرد. شارل دوگل رئیس‌جمهوری وقت فرانسه معتقد بود این کشور به جمع‌آوری توان هسته‌ای مستقل از آمریکا و ناتو نیازمند است چرا که در صورت حمله شوروی، از خاک فرانسه دفاع نخواهند کرد.

فرانسه در روز‌های اخیر به دلیل شعله‌ور شدن درگیری‌های اوکراین با اظهارات وزیر خارجه این کشور، ژان ایو لودریان، در کانون توجه قرار گرفته است.

به گزارش فاکس نیوز، لودریان گفت: من فکر می‌کنم ولادیمیر پوتین باید درک کند که اتحاد آتلانتیک یک اتحاد هسته‌ای است. این تنها چیزی است که در این مورد خواهم گفت.

انگلیس: ۲۲۵

انگلیس از دیگر کشور‌هایی است که کنترل سلاح‌های هسته‌ای خود را به دفاع از این سرزمین منوط می‌کند. از سوی دیگر، علیرغم کاهش تعداد کلاهک‌های عملیاتی این کشور در سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵، انگلیس در سال ۲۰۲۱ از ساخت سلاح‌های هسته‌ای جدید خبر داد.

انگلیس چهار زیردریایی دارد که می‌توانند تا ۱۶ موشک بالستیک را حمل کنند که هر کدام به ۸ کلاهک هسته‌ای مجهز هستند.

پاکستان: ۱۶۵

پاکستان یکی از معدود کشور‌هایی است که ظرفیت هسته‌ای خود را مدیون جنگ سرد نیست، هر چند توان هسته‌ای این کشور نیز از یک جنگ ناشی می‌شود؛ جنگ هند و پاکستان درسال ۱۹۷۱. پاکستان برنامه هسته‌ای خود را برای مبارزه با تهدید هند کلید زد.

پاکستان در سال ۲۰۱۴، توسعه سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی را آغاز کرد. سلاح‌های تاکتیکی، سلاح‌های کوچک‌تری است که می‌توانند در میدان جنگ علیه نظامیان به جای تهدید کل سرزمینی استفاده شوند.

هند: ۱۶۰

هند نیز در زمره کشور‌هایی است که متعهد شده است تا آغاز کننده جنگ هسته‌ای نباشد. با این حال این کشور دارای ظرفیت هسته‌ای بزرگی است، از جمله موشکی که می‌تواند اهدافی را در فاصله پنج هزار کیلومتری مورد اصابت قرار دهد.

نکته قابل توجه اینکه هند و پاکستان برای حدود دو دهه است که از مناقشه هسته‌ای اجتناب کرده اند. هر چند استفاده هند از این تسلیحات در آزمایش‌های کنترل شده، تحریم‌هایی از سوی آمریکا برای این کشور به دنبال داشته است.

اسرائیل: ۹۰

ظرفیت هسته‌ای اسرائیل یک راز است. نکته‌ای که از طرف رژیم صهیونیستی به رغم برخورداری از حمایت آمریکا و انگلیس، نه رد و نه تایید می‌شود. با این حال طبق تخمین‌های انجام شده این رقم می‌تواند به ۹۰ کلاهک هسته‌ای برسد.

نکته قابل توجه اینکه آسوشیتدپرس بر اساس عکس‌های گرفته شده توسط ماهواره ها، از ساخت یک تاسیسات هسته‌ای در سال گذشته خبر داد.

کره شمالی: ۲۰

کره شمالی با توجه به نخستین آزمایش در سال ۲۰۰۶، بی تجربه‌ترین کشور در استفاده از سلاح‌های هسته‌ای است. این کشور در هفته‌های اخیر، تسلیحات جدیدی را آزمایش کرد که انتقادات طرف‌های غربی را برانگیخت.

آمریکا برای سال‌ها در تلاش است تا رشد تسلیحات کره شمالی را محدود کند. با این حال تلاش‌های جورج دبلیو بوش، باراک اوباما، دونالد ترامپ و جو بایدن بی نتیجه مانده است و این کشور آسیایی همچنان به تقویت زرادخانه خود ادامه می‌دهد.

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین