bato-adv

چه زمانی در دوران بارداری می‌توان استامینوفن مصرف کرد؟

چه زمانی در دوران بارداری می‌توان استامینوفن مصرف کرد؟

اگر دچار تب یا دردی در دوران بارداری شوید، می‌توانید پس از مشورت با پزشک یا ماما استامینوفن مصرف کنید. در واقع همیشه قبل از مصرف هر گونه دارویی در دوران بارداری، با نسخه یا بدون نسخه، با پزشک خود صحبت کنید.

فرارو- استامینوفن بی‌خطرترین مسکن بدون نسخه و کاهش‌دهنده تب در دوران بارداری است. این دارو به شکل‌های شربت، کپسول، قرص و شیاف موجود است. بین ۴۰ تا ۶۵ درصد از زنان باردار در دوره‌ای از بارداری خود از استامینوفن استفاده می‌کنند که اغلب برای سردرد و تب است.

به گزارش فرارو، بهتر است کمترین دوزی را مصرف کنید که می‌توانید با آن تب خود را کاهش دهید یا سردرد را از بین ببرید و مطمئن شوید که هرگز از حداکثر دوز روزانه تجاوز نکنید. به خاطر داشته باشید که استامینوفن در ترکیبات دارو‌های دیگر مانند دارو‌هایی که برای درمان سرماخوردگی، سردرد و آنفولانزا استفاده می‌شود نیز وجود دارد؛ بنابراین حتماً این مقادیر را در میزان مصرفی روزانه خود بگنجانید. همچنین به یاد داشته باشید که سایر دارو‌های موجود با فرمول‌های مشابه ممکن است در دوران بارداری بی خطر نباشند.

خطرات مصرف استامینوفن در دوران بارداری چیست؟

مصرف هیچ دارویی در دوران بارداری صد در درصد بی خطر نیست. اما استامینوفن چندین دهه است که به طور گسترده استفاده می‌شود و تحقیقات بسیاری نشان می‌دهد که مصرف آن در دوران بارداری بی خطر است. به علاوه شواهدی وجود ندارد که ثابت کند مصرف این دارو احتمال سقط جنین یا نقایص مادرزادی را افزایش می‌دهد. البته مصرف دوز مناسب حائز اهمیت است و مصرف بیش از حد استامینوفن می‌تواند باعث آسیب به کبد و کلیه و کم خونی در زنان باردار و نوزادان آن‌ها شود.

هیچ شواهد قطعی در آزمایشات انجام شده انسانی وجود ندارد که نشان دهد استامینوفن، زمانی که به درستی مصرف شود، خطر سایر مشکلات را افزایش می‌دهد؛ اگرچه محققان در حال بررسی هستند که آیا مصرف استامینوفن در دوران بارداری ممکن است منجر به مواردی از قبیل مشکلات رفتاری، آسم یا کریپتورکیدیسم گردد؟

برخی از مطالعات حیوانی نشان می‌دهد مصرف استامینوفن در دوران بارداری، به ویژه در مقادیر زیاد یا در اواخر بارداری، ممکن است با مشکلات رفتاری مانند اختلال نقص توجه و بیش فعالی مرتبط باشد هرچند ارزیابی برخی مطالهعات توسط سازمان غذا و دارو آمریکا در سال ۲۰۱۵ حاکی از آن است که شواهد ارتباط بین مصرف استامینوفن و ADHD یا همان اختلال نقص توجه و بیش فعالی غیرقطعی است.

مطالعه‌ای انجام شده در سال ۲۰۱۷ روی تقریباً ۱۱۳۰۰۰ کودک در نروژ، نشان داده است خطر اختلال نقص توجه و بیش فعالی در نوزادان زنانی که در طول بارداری بیش از ۲۹ روز استامینوفن مصرف کرده اند با افزایش مواجه بوده است. با این حال محققان همچنین دریافته اند که استفاده پدر از استامینوفن نیز با ADHD مرتبط است، اما شواهد قطعی برای یا علیه رابطه علی بین استفاده مادر از استامینوفن و ADHD ندارند.

تجزیه و تحلیل مطالعاتی شامل بیش از ۱۳۲۰۰۰ مادر و فرزندانشان که در سال ۲۰۱۸ منتشر شده است، به این نتیجه رسیده که مصرف استامینوفن در دوران بارداری با افزایش خطر اختلال نقص توجه و بیش فعالی، ASD و علائم بیش فعالی مرتبط است. محققان اشاره می‌کنند که همه شواهد مشاهده‌ای (براساس داده‌هایی که شرکت‌کنندگان به یاد آورده و گزارش کرده‌اند) و مستعد سوگیری و عدم دقت کافی هستند.

به علاوه برخی مطالعات از ارتباط بین مصرف استامینوفن در بارداری و خس خس سینه یا آسم در کودکان صحبت می‌کنند، اما این ارتباط ممکن است به دلیل عواملی غیر از خود دارو باشد.

مطالعه‌ای که اخیرا در سوئد روی تقریباً نیم میلیون مادر و فرزندانشان صورت گرفته است، ارتباطی بین آسم یا خس خس سینه دوران کودکی و مصرف استامینوفن در بارداری نشان داده، اما محققان به این نتیجه رسیده اند که ارتباط مستقیمی بین مصرف استامینوفن و آسم وجود ندارد. به عبارت دیگر، استامینوفن باعث بروز علائم این مشکل در دوران کودکی نمی‌گردد بلکه احتمال ابتلای فرزندان زنانی که در دوران بارداری استامینوفن مصرف می‌کنند به آسم بیشتر است. عوامل دیگری مانند تب، درد مزمن، یا اضطراب در مادری که استامینوفن مصرف کرده است ممکن است باعث ایجاد آسم گردد.

برخی تحقیقات نشان می‌دهد که استفاده از استامینوفن، به ویژه در سه ماهه دوم بارداری و بیش از چهار هفته، احتمال تولد پسران با کریپتورکیدیسم را افزایش می‌دهد. این اختلال در دستگاه تناسلی پسران باعث می‌گردد یک یا هر دو بیضه آن‌ها نهفته بماند و نزول نکند. مطالعات بیشتری برای تایید و بررسی دلایل احتمالی این ارتباط مورد نیاز است.

آیا زنان خاصی باید در دوران بارداری به طور کامل از مصرف استامینوفن اجتناب کنند؟

اکثر زنان می‌توانند در دوران بارداری استامینوفن مصرف کنند، اما موارد خاصی وجود دارد که باید محدود شود یا به طور کامل از مصرف آن اجتناب گردد.

اگر به هپاتیت A، B یا C مبتلا هستید، پزشک احتمالاً به شما توصیه می‌کند که بیش از ۲ گرم (چهار قرص ۵۰۰ میلی گرمی) استامینوفن در روز مصرف نکنید - و فقط برای چند روز اجازه مصرف خواهید داشت.
اگر التهاب کبدی (سیروز) پیشرفته و پیچیده دارید به هیچ وجه استامینوفن مصرف نکنید.

چند راه طبیعی برای تسکین درد در دوران بارداری

گاهی اوقات می‌توانید با روش‌های طبیعی درد‌های جزئی یا متوسط را التیام بخشید. به عنوان مثال با حمام کردن یا دوش آب گرم گرفتن. آب گرم می‌تواند به کاهش درد جزئی عضلانی کمک کند. آب را خیلی داغ نکنید.
همچنین می‌توانید برای کمک به کاهش التهاب و درد، یک کیسه یخ را روی ناحیه آسیب دیده بمالید. از یک پوشش بین یخ و پوست خود استفاده کنید تا آسیبی به پوستتان وارد نشود و هر بار فقط ۱۵ تا ۲۰ دقیقه آن را در تماس با پوست قرار دهید.

برای تسکین درد عضلات، یک پد حرارتی را روی ناحیه آسیب دیده بگذارید مراقب باشید که آن را خیلی داغ نکنید و مستقیماً روی شکم خود نمالید.

تحرک بدنی می‌تواند اندورفین ترشح کند، هورمون‌هایی که می‌توانند به شما کمک کنند بهتر با درد کنار بیایید. کشش ستون فقرات، عضلات و رباط‌ها ممکن است به کاهش درد و تنش کمک کند. همچنین یک ماساژدرمانگر با تجربه در درمان زنان باردار، ممکن است به کاهش استرس و درد در عضلات، تاندون‌ها و رباط‌ها کمک کند.

مدیتیشن، ریلکس کردن و تماشای تصاویر آرام بخش و گزیده می‌تواند با آموزش ذهن و بدن شما برای کنار آمدن متفاوت با درد مفید باشد. در آخر خواب با کیفیت و کافی اثرات مثبتی دارد. بدن شما در طول خواب بهبود می‌یابد و ذهنتان استراحت می‌کند تا بهتر بتوانید درد را تحمل کنید.

منبع: babycenter

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین