bato-adv

کشف یک دایناسور گوشتخوار بی دست!

کشف یک دایناسور گوشتخوار بی دست!

دیرینه شناسان اخیرا موفق به کشف گونه‌ای جدید از یک دایناسور گوشتخوار شدند که فاقد دست بوده و به احتمال زیاد در مناطق وسیعی از قاره‌های آمریکا، آفریقا و آسیا زندگی می‌کرده است.

تاریخ انتشار: ۱۰:۱۰ - ۰۲ اسفند ۱۴۰۰

فرارو- دیرینه شناسان اخیراً موفق به کشف گونه‌ای جدید از یک نوع دایناسور گوشتخوار در آمریکای جنوبی شدند که به طرز جالب توجهی فاقد بازو‌هایی همانند گونه‌های مشابه همچون تی رکس بوده است.

به گزارش فرارو، در جریان یک حفاری دیرینه شناسی، محققان یک جمجمه تا حدی کامل از گونه‌ای دایناسور جدید، در آرژانتین کشف کرده‌اند که می‌گویند می‌تواند از بستگان نزدیک گروهی از دایناسور‌های بدون بازو باشد که در نیمکره جنوبی پرسه می‌زدند. آن‌ها می‌گویند گونه جدید که Guemesia ochoai نام دارد، شواهد جدیدی از یک اکوسیستم منحصر به فرد در دوره کرتاسه پسین، در بیش از ۷۰ میلیون سال پیش ارائه می‌دهد.

دایناسور جدید Guemesia ochoai عضوی از گروه دایناسور‌های گوشتخوار Abelisauridae بود که در آفریقا، آمریکای جنوبی و هند کنونی می‌زیست. محققان همچنین گفته اند که گونه تازه کشف شده می‌تواند از اقوام نزدیک اجداد آبلی سورید‌ها نیز باشد. با این حال، Guemesia ochoai از دو جهت با خویشاوندان آبلی سورید خود متفاوت است. یکی اینکه، این گونه دایناسور فاقد شاخ است و دوم، به احتمال زیاد در شمال آرژانتین کنونی، جایی که جمجمه‌اش پیدا شد، زندگی می‌کرده است. این در حالی است که بیشتر بقایای آبلی سورید‌ها در بخش جنوبی این کشور یافت شده است. این موضوع نشان می‌دهد که دایناسور G ochoai می‌توانسته در اکوسیستم‌های مختلفی زندگی کند.

کشف یک دایناسور گوشتخوار بی دست!

آبلی سورید‌ها نام یک تیره از دایناسور‌ها است که در دوره کرتاسه تکامل یافتند اگرچه سنگواره‌هایی که به تازگی کشف شده نشان می‌دهد که آن‌ها احتمالاً از اواسط دوره ژوراسیک یعنی از حدود ۱۷۰ میلیون سال پیش نیز وجود داشتند. آن‌ها دایناسور‌های گوشت خواری با جثه‌های ۵ تا ۹ متری بودند سنگواره‌های آن‌ها تا کنون در قاره‌های آمریکای جنوبی، آفریقا، و همچنین در هند و ماداگاسکار کشف شده است. این جانوران بر روی دوپا راه می‌رفتند و به علت عدم کارایی، دست‌ها بسیار کوتاهی نسبت به جثه خود داشتند. از لحاظ ظاهری این گونه شباهت بسیار زیادی با تیرانوسوروس (تی رکس) داشتند که این جانور نیز بر روی دو پا راه می‌رفت، دستان کوچکی داشت و البته یک شکارچی گوشتخوار تمام عیار بود.

این موضوع از منظر امروزی ممکن است در مورد نحوه پرسه زدن این حیوانات در آمریکا، آفریقا و هند گمراه کننده باشد، زیرا این‌ها خشکی‌های جداگانه هستند. اما صد‌ها میلیون سال پیش، همه این قاره‌ها در یک ابرقاره به نام Pangaea به هم پیوسته بودند. با گذشت زمان، با جابجایی صفحات تکتونیکی، این صفحه‌های خشکی شروع به جدا شدن کردند و صفحات گوندوانا و لوراسیا را شکل دادند. حدود ۱۸۰ میلیون سال پیش، خود گوندوانا و لوراسیا و همچنین هند شروع به جدا شدن کردند. با این حال، این روند کند بود و از این رو گونه‌ها هنوز هم می‌توانستند بین آن‌ها حرکت کنند. برخی از دانشمندان می‌گویند که جانوران هر یک از این خشکی‌ها تا حد زیادی یکسان بوده است.

پروفسور آنجلی گوسوامی، نویسنده پژوهش و رهبر این اکتشاف از موزه تاریخ طبیعی لندن در بیانیه‌ای گفت: «این دایناسور جدید در نوع خود کاملاً غیرمعمول است. چندین ویژگی کلیدی دارد که نشان می‌دهد یک گونه جدید است و اطلاعات مهم جدیدی را در مورد منطقه‌ای از جهان ارائه می‌دهد که ما اطلاعات زیادی در مورد آن نداریم.» پس از تجزیه و تحلیل جمجمه، محققان دریافتند که محفظه مغزی G. ochoai کوچک است، که نشان می‌دهد مغز کوچکی دارد. محققان امیدوارند که نمونه‌های بیشتری از G. ochoai و بستگانش را در تلاش برای درک بیشتر حیات در آرژانتین باستان کشف کنند. نتایج این اکتشاف در نشریه معتبر Journal of Vertebrate Palaeontology به چاپ رسیده است.

منبع: gadgets360

ترجمه: مصطفی جرفی-فرارو

برچسب ها: دایناسور
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین