بخش دیگری از گفتگوهای وزرای خارجه دو کشور به اشتراک مساعی دو کشور در خصوص مدیریت آثار و عوارض ناشی از تحولات افغانستان در حوزههای آوارگان، مقابله با قاچاق مواد مخدر و نیز مبارزه با تروریسم اختصاص داشت.
«پکا هاویستو»، وزیر خارجه فنلاند که به منظور بازدید رسمی از جمهوری اسلامی ایران اوایل روز جاری وارد تهران شده بود، امروز در دو نوبت با حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه کشورمان دیدار کرد.
طرفین در این دیدار به تبادل نظر در مورد روابط دوجانبه و مسائل منطقهای و بینالمللی پرداختند.
وزیران امور خارجه دو کشور، با عنایت به نودمین سالگرد تاسیس روابط میان ایران و فنلاند، راههای ارتقاء روابط سیاسی، اقتصادی و پارلمانی فیمابین را مورد بررسی قرار دادند.
این دو مقام عالی رتبه، ضمن تایید ظرفیتهای بزرگ اقتصادی و تجاری دو کشور تاکید کردند: مترصد افزایش چشمگیر همکاریها در این حوزهها هستند. بر این اساس بویژه بر عملیاتی کردن ظرفیتهای مهم روابط در حوزههای حمل و نقل، کشاورزی، فنآوری، دارویی، جنگلداری و چوب و کاغذ، محیط زیست، مدیریت منابع آبی و تبادلات علمی تاکید شد.
بخش دیگری از گفتگوهای وزرای خارجه دو کشور به اشتراک مساعی دو کشور در خصوص مدیریت آثار و عوارض ناشی از تحولات افغانستان در حوزههای آوارگان، مقابله با قاچاق مواد مخدر و نیز مبارزه با تروریسم اختصاص داشت.
در این دیدار هر دو طرف بر ضرورت حمایت از شکلگیری یک دولت فراگیر در افغانستان، به نحوی که موجب ثبات داخلی در افغانستان و امنیت در منطقه شود تاکید کردند.
امیرعبداللهیان و هاویستو در ادامه ضمن تبادل نظر در خصوص آخرین وضعیت مذاکرات وین، بر ضرورت نتیجه بخش بودن مذاکرات به نحوی که منجر به بازگشت تمامی طرفین به اجرای کامل تعهدات مندرج در توافق هستهای گردد تاکید کردند.
وزیر خارجه کشورمان در این دیدار با تاکید بر شکست قطعی سیاست فشار حداکثری هیات حاکمههای آمریکا و انتقاد از بی عملی سه کشور اروپایی در قبال این سیاست ضد انسانی، تاکید کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر منافع ملی، با عزم جدی برای نیل به یک توافق خوب در ادامه مذاکرات مشارکت خواهد کرد.
وزیر خارجه ایران در این دیدار با تاکید بر شکست قطعی سیاست فشار حداکثری هیات حاکمه های آمریکا و انتقاد از بی عملی سه کشور اروپایی در قبال این سیاست ضد انسانی، تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر منافع ملی، با عزم جدی برای نیل به یک توافق خوب در ادامه مذاکرات مشارکت خواهد کرد، اما حصول توافق نیازمند اتخاذ تصمیمات مهم از سوی طرفهای غربی به ویژه آمریکا است.