شورای امنیت سازمان ملل در یک گزارش تحلیلی گفته است عبدالله، پسر اسامه بن لادن، بنیانگذار شبکه القاعده برای دیدار با طالبان به افغانستان آمده است.
وزارت خارجه طالبان گزارش شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد حضور و فعالیت گروههای تروریستی خارجی در افغانستان را تکذیب کرد. این در حالیاست که شورای امنیت سازمان ملل در یک گزارش تحلیلی گفته است عبدالله، پسر اسامه بن لادن؛ بنیانگذار شبکه القاعده در اکتبر سال گذشته برای دیدار با طالبان به افغانستان آمدهاست.
به گزارش ایسنا، وزارت خارجه طالبان امروز دوشنبه، در بیانیهای گفته است که گزارش شورای امنیت سازمان ملل در مورد «افزایش و موجودیت گروههای خارجی در افغانستان» واقعیت ندارد.
این وزارت گفته است: «امارت اسلامی چنین گزارشهایی را که در آن هیچ شواهدی، اسناد و مدارک وجود ندارد، به خیر و نفع افغانستان، منطقه و جهان نمیپندارد.»
در اعلامیه آمده است: «امارت اسلامی تعهدات خویش در توافقنامه دوحه را عملی کرده و به کسی اجازه نمیدهد تا از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر تهدیدی متوجه سازد و در مقال از دیگران نیز چنین توقعی دارد.»
وزارت خارجه طالبان گفته است که آنها نقش مثبت در امنیت و ثبات افغانستان، منطقه و جهان دارد و «امیدوار است که شورای امنیت سازمان ملل اظهارات مسئولانه انجام دهد.»
این در حالیاست که شورای امنیت سازمان ملل در یک گزارش تحلیلی گفته است عبدالله، پسر اسامه بن لادن، بنیانگذار شبکه القاعده برای دیدار با طالبان به افغانستان آمده است.
طبق این گزارش که به تازگی نشر شده، پسر بن لادن برای دیدار با طالبان در ماه اکتبر سال گذشته میلادی به افغانستان سفر کرده است.
به گزارش بی بی سی، در گزارش شورای امنیت سازمان آمده است که پس از شش ماه حکومت طالبان «افغانستان این پتانسیل را دارد که به پناهگاه امن القاعده شماری از گروههای تروریستی با منطقه آسیای میانه و فراتر از آن تبدیل شود.»
در گزارش شورای امنیت با اشاره گزارشهای تایید نشده درباره مرگ ایمن الظواهری، رهبر القاعده آمدهاست که پس از تسلط طالبان بر افغانستان این احتمال که محمد صلاح الدین عبدالحلیم زیدان، معروف به سیف العدل، در صورتی که جانشین الظواهری شود، میتواند در افغانستان مستقر شود.
در گزارش شورای امنیت سازمان آمده طالبان به طور سنتی مناسبات نزدیک با شبکه القاعده، تحریک طالبان پاکستانی و جماعت انصار داشته است.
طبق این گزارش، این گروههای تندرو بر این باورند که با به رسمیت شناخته شدن طالبان در افغانستان برچسب «تروریست» از روی آنها حذف خواهد شد.