کمبود خواب و بیخوابی و به صورت کلی انواع اختلالات خواب سبب بروز عوارضی هستند که یکی از این موارد سردرد است.
متخصص مغز و اعصاب و فلوشیپ سردرد گفت: کمبود خواب و بیخوابی و به صورت کلی انواع اختلالات خواب سبب بروز عوارضی هستند که یکی از این موارد سردرد است.
به گزارش ایسنا، نوشین یمانی در رابطه با اختلالات خواب و سردرد، اظهار کرد: خواب کافی و با کیفیت برای سلامت بدن ضروری بوده و داشتن خواب کافی سبب عملکرد مطلوب بدن و مغز میشود.
وی با بیان اینکه کمبود خواب و بیخوابی و به صورت کلی انواع اختلالات خواب سبب بروز عوارضی هستند که یکی از این موارد سردرد است، افزود: طبق مشاهدات سردردهای مزمن و عودکننده مثل میگرن و سردردهای تنشی در بیماران با کمخوابی یا اختلالات دیگر خواب در مقایسه با افراد طبیعی بیشتر است.
این پزشک با بیان اینکه سردرد و اختلالات خواب رابطه مستقیم و دوطرفه با یکدیگر دارند، تصریح کرد: انواع اختلالات خواب باعث تحریک سردردهای تنشی و دورههای میگرنی شده و سردردها نیز خود میتوانند اختلالات خواب را افزایش دهند.
متخصص مغز و اعصاب و فلوشیپ سردرد گفت: خواب و سردرد دارای ساختارها و مکانیسمهای مشترک در مغز هستند و کمبود خواب باعث افزایش تولید مواد شیمیایی انتقالدهنده حس درد و کاهش آستانه تحمل درد و ایجاد سردرد میشوند.
یمانی با بیان اینکه کمخوابی مداوم میتواند موجب بروز اثرات بلندمدت از جمله افزایش خطر چاقی، فشار خون بالا، بیماریهای قلبی، دیابت، سکته مغزی و سایر بیماریها شود، اظهار کرد: میزان خواب مطلوب در هر شخص با توجه به سن متفاوت است، اما بیشتر بزرگسالان در هر شبانهروز به بیش از هفت ساعت خواب نیاز دارند.
وی در رابطه با عادتهای خوب خواب برای کنترل سردرد، خاطرنشان کرد: هر شب در یک زمان مشخص به خواب بروید و هر صبح در ساعت مشخص از خواب بیدار شوید، روزانه به طور منظم ۲۰ تا ۳۰ دقیقه فعالیت فیزیکی داشته باشید، تختخواب و بالش استاندارد استفاده کنید و دمای اتاق را خنک نگه دارید.