bato-adv

تلسکوپ فضایی «جیمز وب» بعد ۳۰ روز به مقصد رسید

تلسکوپ فضایی «جیمز وب» بعد ۳۰ روز به مقصد رسید
تلسکوپ فضایی جیمزوب که به صورت تا شده به فضا پرتاب شده بود، در جریان این سفر ۳۰ روزه خود مراحل آماده‌سازی و راه‌اندازی مختلفی را از سر گذراند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۲ - ۰۵ بهمن ۱۴۰۰

تلسکوپ فضایی «جیمز وب» پس از گذشت ۳۰ روز از پرتاب، به خانه جدید خود رسید.

به گزارش ایسنا، تلسکوپ فضایی جیمز وب که سوار بر موشک آریان ۵ در روز چهارم دی ماه سال ۱۴۰۰ به فضا پرتاب شده بود به مقصد نهایی خود یعنی نقطه لاگرانژ ۲ رسید.

این تلسکوپ آخرین مرحله از مانور‌های پیچیده در سفر پر فراز نشیب خود را به انجام رساند. طی مانور MCC ۲ که مدت کوتاهی قبل از رسیدن «وب» به مقصد انجام شد، پیشران‌های این رصدخانه بزرگ فضایی بار دیگر روشن شد تا جیمز وب در محل مورد نظر قرار گیرد.

از آن جا که هیچ دوربینی برای نظارت بر این تلسکوپ وجود ندارد نمی‌توان رسیدن آن را تماشا کرد، اما مهندسان برای دنبال کردن روند کار آن و بررسی سلامت "وب" از حسگر‌ها استفاده می‌کنند.

تلسکوپ فضایی جیمزوب که به صورت تا شده به فضا پرتاب شده بود، در جریان این سفر ۳۰ روزه خود مراحل آماده‌سازی و راه‌اندازی مختلفی را از سر گذراند.

این تلسکوپ با گذشت ۱۲.۵ ساعت از پرتاب، برای بار اول پیشران‌های خود را روشن کرد. با گذشت یک روز آنتن آن نصب شد و به دنبال آن پیشران‌ها برای بار دوم روشن شدند.

در روز سوم صفحه‌های خورشیدی باز و در روز ششم گسترده شدند. با گذشت ۱۰ روز محافظ‌های خورشیدی وب به طور کامل نصب شدند و آینه ثانویه آن در روز یازدهم به طور کامل در جای خود قرار گرفت.

آینه اصلی این تلسکوپ نیز با گذشت ۱۴ روز به طور کامل نصب شد. تنظیم هر ۱۸ بخش آینه تا روز بیست و هشتم به طول انجامید و تنظیمات دیگر همچنان ادامه خواهد داشت.

این رصدخانه گردان فروسرخ به کاوش تشعشعات اجرام فضایی می‌پردازد؛ و طول موج‌های ۰.۶ تا ۲۸.۵ میکرون را پوشش می‌دهد.

لاگرانژ ۲ مکانی ایده‌آل برای یک تلسکوپ مادون قرمز است. در نقطه لاگرانژ ۲، خورشید و زمین همیشه در یک طرف فضا قرار دارند و بنابراین "جیمز وب" می‌تواند تجهیزات نوری و ابزار خود را همیشه پشت به خورشید و در سایه نگه دارد.

تلسکوپ فضایی

بنابراین تجهیزات این تلسکوپ برای رصد تشعشات مادون قرمز که ما آن را به شکل گرما حس می‌کنیم، سرد باقی می‌ماند و این تلسکوپ می‌تواند هر لحظه نیمی از آسمان را رصد کند و برای مشاهده نیم دیگر آسمان تنها کافی است چند ماه صبر کنیم تا این تلسکوپ به منطقه‌ی دیگری از آسمان سفر کند و بخش دیگری از آسمان که پیشتر "پشت" خورشید قرار داشت را فاش کند.

محققان در ماه سوم و چهارم "وب" را به سوی یک ستاره درخشان می‌گیرند تا نشان دهند که این رصدخانه می‌تواند روی اهداف تمرکز کند.

ما بیشتر داده‌ها را از دوربین NIRCam دریافت خواهیم کرد. اما در این زمان ۱۸ تصویر تحریف شده از یک ستاره در دسترس خواهد بود، زیرا هنوز آینه‌های این تلسکوپ هم تراز نشده‌اند.

تلسکوپ فضایی

پس از گذشت پنج تا شش ماه تمامی تجهیزات علمی "وب" کالیبره و آماده کار می‌شوند و از این زمان به بعد، تلسکوپ فضایی "جیمز وب" کار خود را با رصد آسمان آغاز می‌کند.

  1. مرگ پرندگان در پی پرتاب‌های اسپیس ایکس!
  2. لوگوی جدید جگوار: نماد خودروسازی بریتانیا را نابود کردید!
  3. چرا پلوتون دیگر یک سیاره نیست؟
  4. دانشمندان فرمولی هوشمندانه برای حیات کشف کرده‌اند!
  5. دستگاه هوشمند جدید اپل زندگی در خانه را به کلی تغییر خواهد داد
  6. کدام گوشی آیفون بهترین گزینه برای خرید در سال ۱۴۰۳ است؟
برچسب ها: تلسکوپ فضایی
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین