bato-adv

تاوان سندسازی داخلی

تاوان سندسازی داخلی
آن‌طور که مطرح شده، کنفدراسیون فوتبال آسیا قریب به ۴۰۰ صفحه ایراد از دو تیم مطرح ایران گرفته که بخش‌های اصلی آن مربوط به اتفاقاتی است که چندین سال می‌شود در فوتبال ایران از طریق سندسازی حل‌وفصل می‌شود!
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۲ - ۱۸ دی ۱۴۰۰

استقلال و پرسپولیس رسما از رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا حذف شدند. این دو تیم که پیش از این چند بار در آستانه اخراج از این رقابت‌ها قرار گرفته بودند، روز گذشته سرانجام به طور رسمی و از طریق بیانیه‌ای که کنفدراسیون فوتبال آسیا صادر کرد از لیگ قهرمانان ۲۰۲۲ کنار گذاشته شدند.

در مورد دلایل حذف این دو تیم مطرح ایرانی از رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا هم حرف و حدیث بسیار زیاد است؛ عده‌ای از نداشتن تیرک دروازه اضافی در ورزشگاه‌های دو تیم نوشته‌اند و حتی در بخشی عنوان شده از آنجا که تعداد دوش‌ها در رختکن به اندازه کافی نیست، این تیم‌ها نتوانسته‌اند مجوز حرفه‌ای را به دست بیاورند. البته اصل ماجرا پررنگ‌تر از این شایعه‌هاست؛ چون آن‌طور که مطرح شده، کنفدراسیون فوتبال آسیا قریب به ۴۰۰ صفحه ایراد از دو تیم مطرح ایران گرفته که بخش‌های اصلی آن مربوط به اتفاقاتی است که چندین سال می‌شود در فوتبال ایران از طریق سندسازی حل‌وفصل می‌شود! دو موضوع مهم اصلی در این مورد مدیریت هزینه و مالکیت دو باشگاه است که هر دو به طرق مختلف، پیش از این دستکاری شده است.

قریب به یک دهه پیش، کنفدراسیون فوتبال آسیا وقتی که پی برد تیم‌های ایرانی چیزی به اسم حق پخش ندارند و درآمدی هم از این طریق به دست نمی‌آورند، تهدید کرد تیم‌های ایرانی را از لیگ قهرمانان آسیا کنار می‌گذارد؛ بعد از آن تهدید، صداوسیما با فدراسیون فوتبال ایران به توافق رسید تا مبلغ ناچیزی به عنوان حق پخش به فوتبال بپرداد تا خطری این دو تیم را تهدید نکند. در ایران، اما نامه‌ای به کنفدراسیون فوتبال آسیا فرستاده شد که مشکل حل شده و تیم‌های ایرانی حق پخش تلویزیونی را دریافت می‌کنند. با این حال اشاره‌ای به این توافق صوری نشد؛ به طوری که حالا پس از یک دهه بعد از آن، هنوز چیزی به اسم حق پخش در فوتبال ایران وجود ندارد.

این مورد بخش کوچکی از اتفاقات ریزودرشتی است که در سال‌های اخیر بین باشگاه‌های ایرانی و AFC ردوبدل شد. پرونده‌سازی فقط مربوط به موضوعات این‌چنینی نمی‌شود؛ چون صدور پروانه سلامت مالی باشگاه‌ها، با وجود بدهی‌های بسیار زیادی که این دو تیم داشتند نیز دیگر موضوعی بود که بار‌ها محل بحث شد. کار به جایی رسید که AFC نهایتا صدور مجوز حرفه‌ای را مشروط به نداشتن بدهی به بازیکنان و مربیان دانست. در این مورد هم، اما به طور کامل نواقص برطرف نشد و حتی در همین بازه کنونی نیز تعداد شاکیان این دو تیم بسیار بیشتر از انگشتان یک دست است. جالب آنکه کمیته صدور مجوز حرفه‌ای در ایران، هرساله مجوز حرفه‌ای‌بودن این دو باشگاه را با وجود ایرادات بسیار صادر کرد.

مورد دیگری که در این چندساله درباره‌اش حرف و حدیث زیاد است ماجرای مالکیت این دو باشگاه است. اگرچه در ایران همه می‌دانند که این دو تیم دولتی و زیر نظر وزارت ورزش است، ولی به قرار در پرونده‌هایی که پیش از این برای AFC فرستاده شده نام چندین بازیکن قدیمی و چهره مطرح دو تیم به عنوان سهامداران و مالک دو باشگاه رد می‌شده که کنفدراسیون فوتبال آسیا به گواه همان مورد، مجوز حرفه‌ای این دو باشگاه را صادر می‌کرده است.

نهایتا در یکی، دو سال اخیر که این موضوع برملا شده، AFC پایش را در یک کفش کرده که مالکیت دو تیم باید واگذار شود و نمی‌شود یک شخص یا یک نهاد، مالک دو باشگاهی باشد که قرار است به صورت حرفه‌ای وارد لیگی معتبر شوند. در ایران، اما مطابق با همیشه، انتظار می‌رفت همه چیز با کدخدامنشی، سیاست‌کاری و لابی‌های داخلی و خارجی حل‌وفصل شود و این دو تیم از مدیریت دولت خارج نشوند. حالا، اما با وجود وعده چندباره‌ای که وزارت ورزش ایران به AFC مبنی بر واگذاری مالکیت دو تیم به بخش خصوصی داده، این نهاد آسیایی دیگر چنین وعده‌ای را نپذیرفته و با رد صلاحیت حرفه‌ای دو باشگاه استقلال و پرسپولیس، آن‌ها را از گردونه رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا کنار گذاشته است.

در ایران همه خوشحال هستند!

اگرچه انتظار می‌رفت با خبر اخراج دو تیم مطرح ایرانی از گردونه رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا موجی از ناراحتی فضای فوتبال را دربر گیرد، ولی برخلاف انتظارات اولیه نه‌تن‌ها چنین نشده، بلکه از روز گذشته که این خبر به صورت رسمی اعلام شده بسیاری از علاقه‌مندان به فوتبال از کنار گذاشته‌شدن این دو تیم ابراز خوشحالی کرده‌اند. البته دلیل اصلی خوشحالی آن‌ها این است که اگر یک سال این دو از دور رقابت‌ها کنار بروند، بهتر است که هر سال با، اما و اگر راهی این تورنمنت شوند. هرچند به غیر از فوتبالی‌ها، بسیاری دیگر هم در فضای مجازی از این اتفاق ابراز خرسندی کرده و آن را به مدیریت بحث‌برانگیز در همه موضوعات رایج در ایران ربط داده و ابراز امیدواری کرده‌اند حالا که یک نهادی حرف‌های دو باشگاه ایرانی را نادرست خوانده، وضعیت این دو تیم مطرح ایران برای سال آینده بهتر از قبل شود.

این اتفاق در حالی رخ داده که از لحاظ ورزشی تیم‌های عربستانی بیشترین سود را برده‌اند. در واقع شاید خوشحال‌ترین چهره‌ها از حذف استقلال و پرسپولیس مدیران تیم‌های عربستانی باشند که هرساله برای رسیدن به فینال غرب لیگ قهرمانان آسیا مجبور می‌شوند با یکی از این دو تیم مطرح ایرانی دست و پنجه نرم کنند.

برچسب ها: پرسپولیس استقلال
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین