داروی داروی دولوتگراویر آنزیمی را مهار میکند که ویروس عامل ایدز برای تولیدمثل به آن نیاز دارد و موجب کاهش ۴۰ درصدی ریسک عدم تاثیرگذاری درمان میشود.
محققان دانشگاه کالج لندن در یک آزمایش بالینی بینالمللی دریافتند مصرف یک عدد قرص دولوتگراویر Dolutegravir در روز توسط کودکان مبتلا به ویروس اچ آی وی، علاوه بر کاهش هزینه درمان و سادگی مصرف در مقایسه با سایر روشهای درمانی استاندارد عملکرد بهتری در سرکوب این ویروس دارد.
به گزارش ایرنا، در این تحقیقات ۷۰۰ کودک ۶ سال به بالا از ۲۹ مرکز بالینی واقع در آفریقا، اروپا و آسیا مشارکت داشتند.
این کودکان به طور تصادفی با استفاده از داروهای استاندارد یا قرص داروی دولوتگراویر تحت درمان قرار گرفتند و وضعیت سلامت آنها حداقل در یک دوره ۲ ساله تحت نظر قرار گرفت.
در طول این دوره در حدود ۱۴ درصد از کودکانی که با این دارو تحت درمان قرار گرفتند، درمان را پس زدند در حالی که این آمار در بین کودکانی که با روشهای استاندارد درمان شدند به ۲۲ درصد میرسد.
پس زدن درمان بدین معنی است که در خون کودکان ویروس اچ آی وی قابل تشخیص بوده یا علایم بیماری بروز میکند. همچنین مشخص شد، کودکان برخلاف بزرگسالان با دریافت این دارو دچار اضافهوزن غیرطبیعی نمیشوند.
میزان چربیهای خون کودکان ازجمله تریگلیسیرید و کلسترول نیز نسبت به بزرگسالان افزایش کمتری دارد و در نتیجه عوارض نامطلوب دارو در دراز مدت بر سلامت قلب آنها نیز کمتر است.
داروی داروی دولوتگراویر آنزیمی را مهار میکند که ویروس عامل ایدز برای تولیدمثل به آن نیاز دارد و موجب کاهش ۴۰ درصدی ریسک عدم تاثیرگذاری درمان میشود، اما مصرف داروهایی که طعم ناخوشایند دارند باید دو یا چندبار در روز مصرف شوند یا اندازه آنها بزرگ است و در نتیجه برای کودکان دشوار است به همین علت کاهش دز مصرفی این دارو برای کودکان ضروری است.
در این تحقیقات دارویداروی دولوتگراویر به شکل قرصهای کوچک با قابلیت حل شدن در آب تولید شد تا قورت دادن آن برای کودکان سادهتر شود. این تغییرات به ظاهر ساده موجب تشویق کودکان به مصرف دارو و پایبندی به مصرف آن در طول سالها میشود.
تغییر دز دارو موجب کاهش هزینههای درمان کودکان در کشورهای کم درآمد و دارای درآمد متوسط میشود.
به گفته متخصصان درمانهای دارویی کودکان به دلیل نیاز به فرمولها و مطالعات خاص در مقایسه با بزرگسالان معمولا با تاخیر همراه است، اما نتایج این مطالعه، فاصله موجود بین روش درمان بزگسالان و کودکان را کاهش داده است.
انتقال از مادر آلوده به ویروس و شیردهی، مهمترین علل آلوده شدن نوزاد به ویروس اچ آی وی است.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه The New England Journal of Medicine منتشر شده است.