هکر حرفهای که حساب کاربری حدود ۵۰ بلاگر را به ارزش ۲۰۰ میلیارد تومان هک کرده بود، با پیگیری پلیس فتای البرز در جنوب کشور دستگیر شد. پلیس با شناسایی ۱۰عضو دیگر این باند، تحقیقات برای دستگیری آنها را آغاز کرده است.
تحقیقات پلیسی در این پرونده از اوایل امسال و با طرح شکایتهای مشابه از سوی بلاگرها در پلیس فتای البرز آغاز شد. بررسی مأموران نشان داد، اعضای یک باند حرفهای حساب کاربری این بلاگرها در اینستاگرام را هک کردهاند.
به گزارش جام جم، یکی از شکات که دختر جوانی بود در شکایت خود گفت: بعد از سالها تلاش در اینستاگرام توانستم بلاگر معروفی شوم. بیش از یک میلیون دنبال کننده در اینستاگرام داشتم و هزینه زندگیام را با تبلیغ در صفحهام تأمین میکردم. دیروز با تماس دوستانم متوجه شدم پیامی در استوریام منتشر شده که در آن اعلام شده صفحهام هک شده است. خواستم موضوع را بررسی کنم که متوجه شدم صفحهام هک و از دسترس خارج شده است. چند ساعت بعد فرد ناشناسی پیامی ارسال و برای بازگرداندن صفحهام درخواست پول کرد.
یکی دیگر از شاکیان هم گفت: من ورزشکارم و هر روز به مخاطبانم در اینستاگرام حرکات ورزشی آموزش میدهم. نزدیک دو میلیون دنبالکننده داشتم. چند روز قبل صفحهام از دسترس خارج شد و مرد ناشناسی با من تماس گرفت و مدعی شد کارش برگرداندن صفحههای هک شده است و میتواند با دریافت پول حساب کاربریام را برگرداند و امنیت آن را تأمین کند. احتمال میدهم او هکر است و با این روش قصد اخاذی دارد.
با افزایش شکایت بلاگرها درباره هک صفحه اینستاگرامشان و بررسی کارشناسان پلیس فتای البرز، مشخص شد همه صفحات توسط یک باند مجرمانه هک شده که با ردیابیهای تخصصی ردپای یک هکر در جنوب کشور به دست آمد. متهم به نام سعید یک صفحه اینستاگرام با تعداد زیادی دنبال کننده داشت که در آن روشهای هک را آموزش میداد.
رئیس پلیس فتای استان البرز در این باره به جام جم گفت: «مأموران پلیس فتا با شناسایی متهم و با نیابت قضایی راهی جنوب کشور شده و هکر حرفهای را در عملیاتی غافلگیرانه دستگیر کردند.
او در تحقیقات ابتدایی منکر دست داشتن در این ماجرا شد، اما در ادامه وقتی با دلایل پلیس فتا روبهرو شد لب به اعتراف گشود و به هک حساب کاربران در اینستاگرام اعتراف کرد. به گفته متهم، او سراغ بلاگرهایی میرفته که بیش از یک میلیون دنبال کننده داشتند و اگر صفحاتشان امنیت ضعیفی داشتند، آن را هک میکرد.»
سرهنگ رسول جلیلیان افزود: «تاکنون ۱۲شاکی با مراجعه به پلیس فتای البرز از این متهم و همدستانش شکایت کردهاند که ارزش صفحاتی که هک شدهاند ۲۰۰ میلیارد تومان است. بررسیها نشان میدهد متهمان حدود ۵۰ صفحه اینستاگرامی را هک کردهاند.»
وی با اشاره به ۱۰عضو این باند خاطر نشان کرد: «تحقیقات پلیسی برای شناسایی متهمان فراری پرونده و همچنین شاکیان در دیگر استانها ادامه دارد.»
رئیس پلیس فتای البرز به کاربران اینستاگرام هشدار داد: «برای افزایش امنیت اینستاگرام، کاربران باید از رمزهای دو مرحلهای استفاده کرده و رمزهای پیچیده شامل عدد و حروف را انتخاب کنند. همچنین هنگام دانلود برنامهها از محلهای مطمئن اقدام کنند تا گرفتار بدافزارها نشوند. به مجرمان سایبری هم هشدار میدهم فضای مجازی را رصد کرده و در صورت مشاهده جرمی یا طرح شکایتی از سوی کاربران، مجرمان را در کوتاهترین زمان شناسایی و با آنها برخورد میکنیم.»