bato-adv

آنتن تلسکوپ فضایی «جیمز وب» راه‌اندازی شد

آنتن تلسکوپ فضایی «جیمز وب» راه‌اندازی شد
"وب" ۱۲ ساعت پس از پرتاب، یک ماموریت حیاتی موسوم به MCC-۱ a را با موفقیت پشت سر گذاشت و طی آن برای ۶۵ دقیقه پیشران خود را روشن کرد تا در مسیر مناسب قرار بگیرد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۶ - ۰۶ دی ۱۴۰۰

تلسکوپ فضایی "جیمز وب" یکی از تجهیزات مهم خود را با موفقیت نصب و آزمایش کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از ناسا، این تلسکوپ در روز ۲۶ دسامبر (پنج دی) کمی پس از ساعت ۱۰ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی (۱۸:۳۰ به وقت تهران) فرآیند آزادسازی "مجموعه آنتن گیمبالد" (Gimbaled Antenna Assembly) یا GAA را آغاز کرد. این مجموعه، آنتن پر سرعت "وب" را در بر دارد.

از این آنتن برای ارسال دستکم ۲۸.۶ گیگابایت داده علمی دو روز در بار به زمین استفاده می‌شود.

محققان اکنون این آنتن را آزادسازی کرده‌اند و حرکت آن را مورد بررسی قرار داده‌اند. کل این فرآیند حدود یک ساعت به طول انجامید.

به طور مجزا در طول شب حسگر‌های حرارتی و سنجش فشار روی تلسکوپ "وب" برای اولین بار فعال شدند. داده‌های حرارت و فشار اکنون در دسترس مهندسانی است که بر سیستم‌های حرارتی و ساختاری این تلسکوپ نظارت می‌کنند.

تلسکوپ فضایی "جیمز وب" در روز چهارم دی ماه از پایگاه فضایی اروپا به فضا پرتاب شد. این تلسکوپ سفر خود را به نقطه لاگرانژ ۲ آغاز کرده است و در نهایت در فاصله ۱.۵ میلیون کیلومتری از زمین قرار خواهد گرفت. این تلسکوپ تا به این لحظه حدود ۲۳.۵ درصد از مسیر را پیموده است.

در مرحله بعدی طی مانور MCC ۱ b بار دیگر پیشران "وب" روشن خواهد شد. این دومین مانور روشن‌سازی پیشران تلسکوپ "جیمز وب" برای تصحیح مسیر به سمت نقطه لاگرانژ۲ خواهد بود.

به طور کلی سه مانور این چنینی به نام‌های MCC-۱ a، MCC-۱ b و MCC-۲ توسط جیمز وب انجام خواهد گرفت که اولین آن‌ها یعنی MCC-۱ a، مهم‌ترین مانور این تلسکوپ بوده و تنها ماموریتی بوده که نیاز به زمان‌بندی دقیق داشته است.

پس از رسیدن تلسکوپ "جیمز وب" به مدار مورد نظر، شش ماه صرف آماده‌سازی تجهیزات این تلسکوپ خواهد شد و این تلسکوپ پس از شش ماه اولین داده‌ها را به زمین خواهد فرستاد.

تلسکوپ فضایی "جیمز وب" به رصد سیارات دوردست می‌پردازد و نخستین روز‌های تشکیل جهان را نمایان می‌کند. این تلسکوپ اجرام کیهانی را در نور فروسرخ رصد خواهد کرد.

  1. مرگ پرندگان در پی پرتاب‌های اسپیس ایکس!
  2. لوگوی جدید جگوار: نماد خودروسازی بریتانیا را نابود کردید!
  3. چرا پلوتون دیگر یک سیاره نیست؟
  4. دانشمندان فرمولی هوشمندانه برای حیات کشف کرده‌اند!
  5. دستگاه هوشمند جدید اپل زندگی در خانه را به کلی تغییر خواهد داد
  6. کدام گوشی آیفون بهترین گزینه برای خرید در سال ۱۴۰۳ است؟
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین