آلو بخارا که سرشار از خاصیت است را میتوان با چند روش خشک کرد و در غذاها از آن استفاده کرد؛ طعم جذابی که به غذاهایمان میدهد و مواد مغذیای که باعث میشود تغذیه سالمی داشته باشیم.
یکی از روشهایی که میتوانید آلو بخارا خشک کنید این است که بعد از شستشوی کامل آلوها آنها را در یک سطح بزرگ و مسطح قرار دهید و در معرض تابش نور آفتاب باشد، اما مراقب باشید که گردوخاکی بر روی آنها نشیند.
اما این روش یک عیب بزرگی که دارد رنگ آلوها کدر و قهوهای تیره است و هیچ شیرهای ندارد، به دلیل این که درصد رطوبت آن بسیار کم است.
از عالیترین و منحصر به فردترین روشها برای خشک کردن آلو از طریق دستگاههای خشک کنی که مخصوص آلو است، میباشد. این نمونه از دستگاه میوه خشک کن در سایزها و انواع مختلفی در بازار موجود است که البته بسته به نوع و میزان آلوها را خشک میکند.
هر چه مقدار آلوها بیشتر باشد باید از دستگاههای خشک کن در سایزهای بزرگتر استفاده کنید. البته از دیگر قابلیتهای این دستگاهها که مجهز به تنظیم درجه دما میشود و همچنین از یک محفظه برای به وجود دود گوگرد استفاده کنید.
دستگاههای خشک کردن آلو به صورتهای گازی، برقی و نفتی در بازار موجود است. استفاده کردن از دستگاههای تولید آلو این مزیت را دارند که میتوان حجم بسیاری از میوهها را در مدت زمان کوتاهتری و در حجم بالایی خشک کرد.
روش تیزابی یکی دیگر از روشهای خشک کردن آلو بخارا است که از این روش بیشتر در استانهای آذربایجان غربی و شرقی به کار میبرند.
این شیوه به این صورت است که شما میتوانید مقداری از آب و پودر کربنات پتاسیم خوراکی را همراه با روغن سبزه ترکیب نمودن این مواد محلولی از تیزاب به وجود میآید.
سپس آلوها و دیگر محصولات را به همین شیوه در محلول تیزاب خشک کنید. در این روش پوست آلوها در اثر ماندن در این محلول نازک میشود و باعث و میشود منافذ بسیار کوچکی در پوست آلوها به وجود بیاید این عمل منجر به خشک شدن آلوها میشود بعد از آن آلوها را در معرض تابش شدید خورشید قرار دهید تا کاملاً خشک شوند.