bato-adv

دلایلی محکم برای آنکه خرما را وارد رژیم غذایی خود کنید

دلایلی محکم برای آنکه خرما را وارد رژیم غذایی خود کنید

خرما به علت داشتن منیزیم، انرژی عضلانی بدن را تقویت می‌کند و نیروی عمومی بدن را افزایش می‌دهد و به علت داشتن فسفر و منیزیم موجب تقویت حافظه می‌شود.

خرما مملو از مواد معدنی، ویتامین‌ها و مواد مغذی گیاهی مفید برای سلامتی است که می‌تواند یک وعده غذایی ایده‌آل به ویژه برای باز کردن افطار باشد.

به گزارش dailyhealthpost، خرما همچنین حاوی مس، آهن، پتاسیم، منیزیم، منگنز، تعدادی از ویتامین‌های B، ازجمله ویتامین B ۶ (پیریدوکسین)، نیاسین، اسید پانتوتنیک و ریبوفلاوین است.

از سوی دیگر خرما حاوی مقادیر خوبی از ویتامین‌های A و K و کاروتن‌ها، لوتئین و زاکسانتین است. خرما همچنین سرشار از فیبر است که برای دفع سموم بدن به روشی راحت و موثر بسیار مفید است.

خرما به علت داشتن منیزیم، انرژی عضلانی بدن را تقویت می‌کند و نیروی عمومی بدن را افزایش می‌دهد و به علت داشتن فسفر و منیزیم موجب تقویت حافظه می‌شود.

روزی سه عدد خرما مصرف کنید

مطالعات زیادی در مورد فواید سلامتی افرادی که خرما مصرف می‌کنند، انجام شده است. یک مطالعه که در سال ۲۰۰۳ در این زمینه انجام و در مجله بین المللی Food, Sciences and Nutrition منتشر شد، نشان می‌دهد که خرما یک غذای کاملا ایده‌آل است که طیف وسیعی از مواد مغذی اساسی را برای بدن تامین کرده و بالقوه فواید سلامتی زیادی دارد.

در نتیجه‌گیری این مطالعه آمده است که خرما حاوی حداقل ۱۵ ماده معدنی از جمله سلنیوم (Selenium) است؛ سلنیوم عنصری است که اکنون بسیاری از محققان معتقدند یک ماده ضد سرطان قوی و تقویت کننده قوی سیستم ایمنی است.

این مطالعه همچنین نشان داد که خرما حاوی ۲۳ نوع اسید آمینه و برخی اسید‌های چرب اشباع نشده بسیار خوب مانند اسید پالمیتولیک، اولئیک، لینولیک و لینولنیک است.

باید توجه داشت که برای بهره‌مندی از فواید خرما لازم نیست یک تن خرما مصرف کرد بلکه تنها با مصرف سه عدد ۳ خرما در روز می‌توان از نتایج بسیار شگفت انگیز آن بهره برد.

تامین سریع انرژی در بدن

مصرف خرما می‌تواند روشی سالم و موثر برای تقویت سریع انرژی در بدن باشد؛ بنابراین زمانی که احساس کمبود انرژی می‌کنید می‌تواند به جای مصرف نوشیدنی‌های انرژی زا تنها خرما مصرف کنید. بعلاوه جویدن خرما موجب کالری سوزی و در نتیجه هوشیارتر شدن فرد می‌شود.

از سوی دیگر فیبر‌های غذایی موجود در خرما باعث می‌شود که انرژی حاصل از مصرف خرما برای مدت طولانی‌تری در بدن بماند و از بروز احساس ضعف و گرسنگی که بعد از مصرف سایر شیرینی‌ها ایجاد می‌شود، پیشگیری شود.

تقویت دستگاه گوارش

خرما به ویژه مملو از فیبر است. فیبر‌های محلول در خرما به دفع آب از دستگاه گوارش و درنتیجه درمان یبوست کمک می‌کند از طرف دیگر خرما با کمک به ایجاد تعادل در دستگاه گوارش برای درمان اسهال نیز مفید است. مصرف روزی چند عدد خرما روشی سریع و موثر برای برای رفع هرگونه ناراحتی روده است، زیرا به تقویت باکتری‌های خوب در دستگاه گوارش کمک می‌کند.

تقویت سیستم ایمنی بدن و استخوان‌ها

همانطور که گفته شد، خرما مملو از منیزیم، مس، منگنز و سلنیوم است و مطالعات نشان می‌دهند که سلنیوم به اندازه زیادی به پیشگیری از ابتلا به سرطان کمک می‌کند.

خرما همچنین یک ماده غذایی فوق العاده برای تقویت استخوان‌ها و مقابله با بیماری‌هایی مانند پوکی استخوان است. مصرف خرما به ویژه با افزایش سن که استخوان‌ها به تدریج ضعیف می‌شوند، مفید است.

کمک به توازن سطح آهن در کم خونی

کم خونی گسترده‌تر از چیزی است که تصور می‌رود و معمولا نتیجه مستقیم رژیم غذایی غربی است. خرما مملو از آهن است و به همین ترتیب یک منبع غذایی عالی برای کمک به تعادل سطح آهن در بیماران مبتلا به کم خونی و در نهایت افزایش انرژی و قدرت کلی بدن آن‌ها است.

حفظ سلامت قلب

شواهد زیادی وجود دارد مبنی بر اینکه خرما برای سلامت قلب مفید است، به ویژه اگر خرما را یک شب خیس کنید و سپس آن‌ها را خرد کنید و صبح به صورت ناشتا مصرف کنید.

مقادیر بالای پتاسیم برای قلب بسیار خوب است و مطالعات نشان داده‌اند که به کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی و سایر بیماری‌های مرتبط با قلب کمک می‌کند.

همچنین این میوه شیرین قهوه‌ای کمک فوق العاده‌ای به کاهش LDL (کلسترول بد) می‌کند؛ به گفته پزشکان LDL عامل عمده‌ی ابتلا به مسائل قلبی از جمله حملات قلبی و سکته مغزی است.

تسکین حساسیت‌ها

خرما همچنین حاوی مقادیر زیادی «گوگرد آلی» است که مشخص شده برای کاهش واکنش‌های آلرژیک مفید است. بر اساس مطالعه‌ای که در سال ۲۰۰۲ میلادی انجام شد، ترکیبات گوگرد آلی می‌توانند به کاهش تعداد و شدت علائم SAR (رینیت آلرژیک فصلی) کمک کنند.

درهنگام خرید خرما همواره به دنبال خرما‌های تازه، چاق و با پوست نرم باشید. هرگز خرما‌هایی را که بوی بد و ترشیدگی می‌دهند، انتخاب نکنید. خرمای خشک را می‌توانید برای مدت یکسال در یخچال و خرمای تازه را می‌توانید در ظروف در بسته برای مدت ۸ ماه در فریزر نگهداری کنید.

منبع: ایرنا

برچسب ها: خرما خواص سلامتی
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین