گوهرخیراندیش در مصاحبهای ویدیویی سخنان عجیبی زد. او گفت: در پشت صحنه یک فیلم اگر دخترم نمیرسید، میخواستند در بیمارستان با آمپول هوا من را بکشند،
گوهر خیراندیش متولد یکم شهریورماه ۱۳۳۳ در شهر شیراز استان فارس، بازیگر، صداپیشه رادیو و مدرس بازیگری در سینما، تئاتر، تلویزیون است که تاکنون بخاطر بازی در نقشهای مختلف موفق به کسب جوایزی همچون بهترین بازیگر زن و بهترین بازیگر نقش مکمل زن از جشنواره بین المللی فجر و جشن خانه سینما شده است.
ورود گوهر خیراندیش به دنیای بازیگری به صورت کاملا اتفاقی رخ داد. در سال ۱۳۴۹ و زمانی که تنها ۱۳ سال داشت از میان چندین دانش آموز دختر برای بازی در نمایش «عروس»، توسط جمشید اسماعیل خانی که کارگردانی این نمایش را برعهده داشت، انتخاب شد و در همین سال با نقش «عذرا» در تالار ابوریحان شیراز بر روی صحنه رفت.
آشنایی او با جمشید اسماعیل خانی، زمینه ورود او به دنیای بازیگری را فراهم کرد. او به فعالیت در عرصه تئاتر به همراه اسماعیل خانی ادامه داد و دو سال بعد یعنی در سال ۱۳۵۱ با او ازدواج کرد. خیراندیش بعد از ازدواج همسو با کار تئاتر، به استخدام اداره فرهنگ و هنر شیراز درآمد تا اینکه در سال ۱۳۵۷ با قبولی در رشته بازیگری و کارگردانی تئاتر دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران، به همراه همسرش به تهران مهاجرت میکند. ورود خیراندیش و همسرش به تهران با پیروزی انقلاب اسلامی مصادف بود و وی در این مدت به فعالیت و بازی در نمایشهایی همچون «دیکته» و «زاویه» سپری کرد.
پس از کسب تجربههای متعدد در کار تئاتر، گوهر خیراندیش در سال ۱۳۶۴ با حضور در سری اول سریال «آئینه» وارد قاب تلویزیون شد. یک سال بعد و در سال ۱۳۶۵ با حضور در فیلم «روزهای انتظار» به کارگردانی اصغر هاشمی، نخستین تجربه بازی در عرصه سینما را نیز به انجام رساند. خیراندیش پس از نقش آفرینی در چند فیلم سینمایی و تلویزیونی، در سال ۱۳۷۰ با گریم سنگین در فیلم «بانو» داریوش مهرجویی ظاهر شد و به شهرت رسید.
وی در کنار فعالیت در عرصه سینما و تلویزیون برای چندین سال نیز به عنوان گوینده در برنامه «صدای عبرت» شبکه سراسری رادیو به فعالیت مشغول بود. وی همچنین یکی از استادان ثابت کانون سینماگران جوان است و سابقه برگزاری کارگاه آموزشی در چند دانشگاه معتبر آمریکا را نیز دارد.
گوهر خیراندیش در سال ۱۳۵۱ با جمشید اسماعیل خانی، بازیگر و کارگردان نام آشنای ایران ازدواج کرد که حاصل این ازدواج یک پسر و دو دختر به نامهای امید، آزاده و آناهیتا بود. با این حال جمشید اسماعیل خانی در ۱۸ فروردین ۱۳۸۱ به دلیل سکته مغزی در سن ۵۲ سالگی درگذشت.
ــ برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن برای فیلم رسم عاشق کشی (بیست و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر بهمن ۱۳۸۲)
ــ برنده دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول زن برای فیلم ارتفاع پست (بیستمین دوره جشنواره فیلم فجر، ۱۳۸۱)
ــ برنده تندیس زرین بهترین بازیگر نقش مکمل زن برای فیلم دعوت (دوازدهمین جشن خانه سینما، ۱۳۸۷)
ــ برنده تندیس زرین بهترین بازیگر نقش مکمل زن برای فیلم دنیا (هفتمین جشن خانه سینما، ۱۳۸۲)
ــ برنده تندیس زرین بهترین بازیگر نقش مکمل زن برای فیلم واکنش پنجم (هفتمین جشن خانه سینما، ۱۳۸۲)
ــ نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن برای فیلم واکنش پنجم (بیست ویکمین جشنواره فیلم فجر، ۱۳۸۱)