تلسکوپ فضایی هابل تصویری خیره کننده از یک کهکشان در حال چرخش گرفته است که توسط آژانس فضایی اروپا در اینستاگرام به اشتراک گذاشته شد.
فرارو- آژانس فضایی اروپا (ESA) اخیراً یک عکس جدید خیره کننده را در حساب رسمی خود در اینستاگرام به اشتراک گذاشت که توسط تلسکوپ فضایی هابل از کهکشان مارپیچی NCG 7329 گرفته شده است.
به گزارش فرارو، تصاویری از فضای بیرونی که توسط تلسکوپ فضایی هابل گرفته شده است، اغلب ما را گیج میکند. جنب و جوش رنگها و جزئیات اطلاعات بصری که در عکسهای آن جمع شده اند، به اندازهای جذاب است که ما را به این تصاویر کیهانی وابسته نگه دارد. آژانس فضایی اروپا (ESA) اخیرا یک عکس خیره کننده دیگر را در اینستاگرام خود به اشتراک گذاشته که یک کهکشان مارپیچی به نام NCG 7329 را به نمایش میگذارد.
آژانس فضایی اروپا همچنین اشاره میکند که چگونه تلسکوپ فضایی هابل موفق میشود روی چنین تصاویر خیره کنندهای کلیک کند. این پست تصویر یک گرداب ستارهای را با نور زرد متمرکز در مرکز و مارپیچهای آبی رنگ نشان میدهد. ما همچنین متوجه برخی از خوشههای قرمز رنگ پراکنده در سراسر تصویر میشویم. آژانس فضایی توضیح میدهد: «ایجاد یک تصویر رنگارنگ مانند این تصویر با استفاده از تلسکوپهایی مانند هابل به سادگی کلیک کردن روی یک دوربین نیست. دوربینهای تجاری به گونهای ساخته شده اند که هر طول موج قابل مشاهدهای را که در دسترس است جمع آوری میکنند. این دوربینها این کار را به منظور ثبت بیشترین میزان نور و رنگهای زنده در تصویر انجام میدهند. اما تلسکوپ هابل باز به روش دیگری کار میکند.»
این آژانس در ادامه میافزاید: «تصاویر خام جمعآوریشده توسط هابل همیشه تک رنگ هستند، زیرا ستارهشناسان معمولاً میخواهند محدودههای بسیار خاصی از طول موجهای نور را در هر زمان ثبت کنند تا بهترین و دقیقترین برداشت ممکن را انجام دهند». برای این منظور هابل از فیلترهایی برای کنترل طول موجهای نوری که به سنسور نور دوربین میرسد استفاده میکند. با این حال، وقتی به تصویر نگاه میکنید، باور نمیکنید که این تصویر با مکانیزمی گرفته شده است که فقط نور تک رنگ را ارائه میدهد.
رنگ در تصاویر هابل پس از لایه بندی و کنار هم قرار دادن مشاهدات مختلف از یک شی به وجود میآید که آژانس فضایی اروپا این روند را با توجه به این عکس شرح داده است. در توضیح این عکس نوشته شده: «به عنوان مثال، این تصویر از مشاهدات هابل که با استفاده از چهار فیلتر مختلف انجام شده است که هر کدام از آنها ناحیه متفاوتی از طیف نور، از فرابنفش تا نوری و مادون قرمز را در بر میگیرد. پردازندههای تخصصی تصویر و کارشناسان مجرب، درباره اینکه کدام رنگهای نوری به بهترین وجه با هر فیلتری که استفاده میشود مطابقت دارد، نظر میدهند. سپس میتوانند تصاویر گرفته شده با استفاده از آن فیلتر را مطابق با آن رنگآمیزی کنند. در نهایت، تصاویر گرفته شده با فیلترهای مختلف در کنار هم قرار میگیرند تا این تصویر خیره کننده از کهکشان را بسازند.»
منبع: gadgets
ترجمه: مصطفی جرفی-فرارو