تستوسترون نقشی کلیدی در قوای جنسی مردان ایفا کرده و کمبود تستوسترون زمانی رخ میدهد که سطح آن به زیر ۳۰۰ نانوگرم در دسی لیتر در مردان برسد.
تحقیقات جدید پژوهشگران نشان میدهد خوردن غذاهای دارای کربوهیدراتهای فرآوری شده، شکر و همچنین چربیهای غیراشباع چندگانه که سبب التهاب میشوند، خطر کاهش تستوسترون و میل جنسی را در مردان افزایش میدهد.
به گزارش بهداشت نیوز، تستوسترون نقشی کلیدی در قوای جنسی مردان ایفا کرده و کمبود تستوسترون زمانی رخ میدهد که سطح آن به زیر ۳۰۰ نانوگرم در دسی لیتر در مردان برسد.
تخمین زده میشود که بین ۲۰ تا ۵۰ درصد از مردان آمریکایی سطوح پایینی از این هورمون را دارند که تولید اسپرم و میل جنسی را تنظیم میکند.
میل جنسی کم، کاهش انرژی، اختلال در تمرکز و افسردگی همگی با کاهش سطح تستوسترون مرتبط هستند. کمبود تستوسترون همچنین با بیماریهای مزمنی مانند بیماریهای قلبی و حتی چاقی مرتبط است.
محققان میگویند مردان چاق که رژیم غذایی مملو از غذاهای ضد التهابی میخورند در معرض بالاترین میزان خطر ابتلا به کاهش تستوسترون هستند.
تیمی از پژوهشگران در بیمارستان چین غربی دانشگاه سیچوان به سرپرستی دکتر کیو شی (Qiu Shi) و ژانگ چیچن (Zhang Chichen) به بررسی این موضوع پرداخته و اعلام کردند: نتایج تحقیقات ما نشان میدهد مردانی که رژیمهای ضد التهابی دارند، به ویژه آنهایی که چاق هستند، بیشتر در معرض کمبود تستوسترون هستند.
از آنجایی که مردان چاق احتمالاً قبلاً التهاب مزمن را نیز تجربه کرده اند، پزشکان باید از عوامل مؤثری مانند رژیم غذایی که احتمالاً این التهاب را بدتر کرده و خطر ابتلا به سایر بیماریها مانند دیابت و بیماریهای قلبی را افزایش میدهد، آگاه باشند.
گفتنی است، در تحقیقات حیوانی و انسانی مشخص شد کمبود تستوسترون با سطوح بالاتر التهاب در سراسر بدن مرتبط است.
اعضای این تیم تحقیقاتی رابطه بین تغذیه و کمبود تستوسترون را در ۴۱۵۱ مرد را بررسی کرده و به همه این افراد پرسشنامههای تغذیه ۲۴ساعته ارائه شد. پژوهشگران همچنین شرکت کنندگان را از نظر هورمونهای جنسی مورد آزمایش قرار دادند.
یافتههای این مطالعه نشان داد در مجموع، تقریباً ۲۶ درصد از مردان دچار کمبود تستوسترون بوده و خطر ابتلا به تستوسترون پایین در مردانی که بیشترین رژیم غذایی التهابی را داشته و بیشتر از فست فودها استفاده میکردند.
تقریباً ۳۰ درصد بیشتر از افرادی بود که غذاهای سالمتری را مصرف میکردندشرح کامل این پژوهش و یافتههای به دست آمده از ان در آخرین شماره مجله تخصصی اورولوژی (The Journal of Urology) منتشر شده است.