درست است که سرماخوردگی در طول فصول سرد بیشتر شما را گرفتار میکند، اما شواهد بسیار کمی وجود دارد مبنی بر این که آب و هوای سرد عامل ابتلا به این بیماری هستند.
سرماخوردگی بیماری شایعی است که از داروها و درمانهای آن نباید انتظار معجزه داشت. انتظاری که گاهی باعث میشود باورهای غلطی درباره این بیماری داشته باشیم.
به گزارش activebeat، سرما خوردگی یکی از بیماریهایی است که سالانه بیشترین بار اقتصادی را بر کشورها تحمیل میکند. این بیماری معمولا با علائمی مانند خارش و سوزش یا درد گلو شروع میشود و به تدریج با عطسههای مکرر، آبریزش بینی، در گلو، سرفه و خلط سینه و... توام میشود. این علائم در اغلب مواقع بعد از ۳ تا ۵ روز به طور خود به خود فروکش میکنند. تقریبا همه مردم با این علائم آشنایی دارند، ولی برای مقابله با آن به راههایی دست میزنند که اصلا علمی نیستند و گاهی هم پرهزینهاند:
برخی معتقدند که نوشیدن محصولات لبنی مانند شیر در هنگام سرماخوردگی باعث بدتر شدن بیماری و تولید مایع مخاطی بیشتری میشود. هیچ گونه شواهد علمی مبنی بر این ادعا وجود ندارد. شما میتوانید هر چقدر که مایلید شیر بنوشید، چون هیچ تاثیری روی بیماری شما نخواهد داشت.
میگویند فردی که سرما خورده است در زمان تب نباید غذا بخورد، اما این حرف کاملا اشتباه است. خوردن غذا هیچ تاثیر منفیای بر روی بدن ندارد؛ خصوصا زمانی که بیمار هستید. در واقع عکس این مساله درست است. خوردن غذا باعث میشود بدن سوخت کافی برای مقابله با بیماری را داشته باشد پس وقتی بیمار میشوید غذای سالم و به اندازهی کافی بخورید. برای مثال سوپ مرغ شروع خوبی خواهد بود.
درست است که سرماخوردگی در طول فصول سرد بیشتر شما را گرفتار میکند، اما شواهد بسیار کمی وجود دارد مبنی بر این که آب و هوای سرد عامل ابتلا به این بیماری هستند. در حالی که ویروسهای سرماخوردگی در همه فصول وجود دارند، ولی در فصل سرد سال بیشتر تکثیر پیدا میکنند و، چون به دلیل سردبودن هوا در و پنجرهها بسته است و جریان هوایی هم وجود ندارد قابلیت انتقال ویروس به بدن افراد بالاست.
بیماران دچار سرماخوردگی از بخور استفاده میکنند، ولی بخور سرماخوردگی را درمان نمیکند، فقط راهکار خوبی برای تهویه مجرای بینی خشک و آلوده به ویروس است. بیماران باید از بخور گرم استفاده کنند. همچنین در زمستان آب و هوا خشک است و استفاده از بخور در محیط بسته باعث مرطوب شدن محیط میشود.
واقعیت این است که هیچ درمانی برای از بین بردن سریع سرماخوردگی وجود ندارد. حتی آنتی بیوتیکها نیز قرار نیست در این رابطه معجزه کنند. در واقع منشا سرماخوردگی ویروس است پس نمیتواند توسط آنتی بیوتیکها درمان شود. مصرف بیمورد آنتی بیوتیک باعث مقاوم شدن بدن به آن میشود. پس از مصرف آنتی بیوتیک بدون دستور پزشک جدا خودداری کنید.
برای نسلها این باور وجود داشت که ویتامین سی درمان کننده سرماخوردگی است. این در حالی است که ویتامین سی به هیچ وجه از ابتلا به این بیماری جلوگیری نمیکند و تنها با تقویت سیستم ایمنی بدن، میتواند طول دوره سرماخوردگی را کوتاه کند. از میوههای خانواده مرکبات در هنگام سرماخوردگی لذت ببرید، ولی منتظر معجزه هم نباشید.
منبع: ایرنا