bato-adv
احتمال ریزش قیمت دلار

آیا وقت خروج از بازار ارز فرا رسیده است؟

آیا وقت خروج از بازار ارز فرا رسیده است؟

شخصی که روز ۱۵ اردیبهشت امسال هر دلار را ۲۰ هزار و ۹۰۰ تومان خریده، پنجشنبه چهارم آذر می‌توانست اسکناس‌های آمریکایی خودش را با سود ۲۸ درصدی بفروشد و از بازار ارز خارج شود؛ این فرد خوش‌شانس‌ترین سرمایه‌گذار ایران خواهد بود

تاریخ انتشار: ۱۱:۴۸ - ۰۵ آذر ۱۴۰۰

فرارو- قیمت دلار در بازار آزاد چهارشنبه سوم آذر عدد و رقم‌های جدیدی را به‌ ثبت رساند و  از ۲۹ هزار تومان عبور کرد. حالا دلار به بالاترین سطح خود طی ۱۳ ماهه اخیر رسیده است و احتمالا سرمایه‌گذاران دلار را ذوق‌زده کرده، چون به نظر می‌رسد الان زمان منطقی و مناسبی برای خروج از بازار ارز با دست پر است.

تصور کنید یک نفر نیمه اردیبهشت امسال تصمیم به خرید دلار گرفته و آن‌ها را برای رد کردن در روز موعود نگه داشته است. این شخص در پایان هفته اخیر می‌تواند با سود ۲۸ درصدی از بازار ارز خارج شود؛ هیچ بعید نیست پس از شروع دور جدید مذاکرات هسته‌ای شاهد ریزش قیمت دلار در بازار آزاد باشیم.

قیمت دلار در بالاترین سطح ۱۳ ماه اخیر

قیمت دلار در بازار آزاد چهارشنبه سوم آذر مقتدرانه از مرز ۲۹ هزار تومان عبور کرد و به ۲۹ هزار و ۱۰۰ تومان رسید. این بیشترین قیمت دلار در بازار آزاد از ۱۳ ماه گذشته تا الان به حساب می‌آید. در روز پنجشنبه قیمت دلار کمی کاهش پیدا کرد با این حال سرمایه‌گذارانی که قصد فروش دلار در بازار آزاد داشته باشند با پیشنهاد ۲۹ هزار تومان روبرو می‌شوند. قیمت دلار در بازار آزاد روز سه‌شنبه ۲۸ هزار و ۶۳۰ تومان بود و هرچقدر به روز‌های ابتدایی هفته برگردیم این رقم کمتر می‌شود.

روز دوشنبه دلار آمریکایی را در بازار آزاد ۲۸ هزار و ۴۸۰ تومان قیمت گذاشتند و روز یکشنبه ۲۸ هزار و ۲۸۰ تومان. اولین روز هفته نیز هر اسکناس دلار را ۲۸ هزار و ۹۰ تومان رد و بدل کردند. به این ترتیب متوجه می‌شویم قیمت خرید دلار همزمان با قیمت فروش آن، ظرف روز‌های گذشته به بالاترین سطح خودش رسیده و مشخص نیست هفته آینده سرمایه معامله‌گران ارزی همین روند صعودی را ادامه می‌دهد یا نه! به حدود یک ماه قبل برگردیم، دوشنبه سوم آذر؛ روزی که قیمت دلار در بازار آزاد دقیقا روی نیمه کانال ۲۷ هزار تومان آرام گرفته بود.

شش ماه پیش وضعیت تفاوت بیشتری داشت. سوم اردیبهشت سال جاری، معامله‌گران بازار آزاد بابت هر دلار ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومان پیشنهاد می‌دادند. همه این عدد و رقم‌ها نشان می‌دهند الان زمان بهتری نسبت به ماه‌های گذشته برای خروج از بازار ارز است. مگر اینکه مطمئن باشید دلار قصد عقب‌نشینی ندارد.

قیمت دلار در هفته جاری

قیمت شنبه

قیمت یکشنبه

قیمت دوشنبه

قیمت سه‌شنبه

قیمت چهارشنبه

قیمت پنجشنبه

۲۸ هزار و ۱۹۰ تومان

۲۸ هزار و ۳۸۰ تومان

۲۸ هزار و ۴۸۰ تومان

۲۸ هزار و ۶۳۰ تومان

۲۹ هزار و ۱۰۰ تومان

۲۹ هزار و ۸۰تومان

احتمال ریزش قیمت دلار

قیمت دلار در بازار آزاد به سقف سال جاری رسیده اما ادامه این روند یک شرط دارد؛ شکست مذاکرات هسته‌ای وین! کمتر از سه‌ روز دیگر به دور هفتم مذاکرات باقی مانده و می‌شود رشد قیمت این روز‌های دلار را زیر سر فرصت‌طلبی معامله‌گران بازار بدانیم. آن‌ها از این موقعیت استفاده کرده‌اند و با مانور دادن روی خبر‌های هیجانی قصد ایجاد نوسان در بازار را دارند. اگر فرض بگیریم مذاکرات هسته‌ای نتیجه‌بخش باشد احتمالا اسکناس آمریکایی با مخ در سراشیبی می‌افتد و ارزش دلار پایین‌تر از سطح فعلی قرار می‌گیرد.

شاید در جریان نباشید اما افت و خیز دلار در بازار آزاد از ابتدای سال تحت امر خبر‌های برجامی و مذاکرات هسته‌ای بوده است. مثلا کف قیمت دلار در بازار آزاد طی سال جاری روز ۱۵ اردیبهشت به ثبت رسیده است. آن زمان حرف از نگارش پیش‌نویش توافق مذاکرات به میان آمده بود و دلار در بازار آزاد ۲۰ هزار و ۹۰۰ تومان ارزش‌گذاری می‌شد.

همین الان که مدام از سقف‌شکنی دلار صحبت می‌کنیم به خاطر این است که وقفه طولانی‌ بین دور ششم و هفتم ایجاد شده و رسیدن پالس‌های منفی به این موج کمک کرده است. روز هشت آذر مذاکره کننده‌های ایرانی در وین حاضر می‌شوند و اصلا بعید نیست توافق احتمالی در این گفتگو‌ها منجر به ریزش سنگین در بازار ارز شود.

سرمایه‌گذاری در بازار ارز عاقلانه است؟

قیمت دلار در بازار آزاد حدود ۱۱ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته اما مرکز آمار ایران روز اول آذر میزان تورم سالانه را ۴۴ درصد اعلام کرد. از منظر حفظ ارزش پول، محل مناسب برای سرمایه‌گذاری، جایی است که بیشتر از ۴۴ درصد سوددهی داشته باشد. طی همین بازه زمانی ارزش یورو حدود شش درصد اضافه شده و سرمایه‌گذاری روی درهم امارات نیز سود ۱۰ درصدی درپی داشته است. شاخص کل بازار بورس تهران فقط ۱۹ هزار واحد بالا آمده و روی سطح یک میلیون و ۳۹۴ هزار واحد قرار گرفته است (رشد ۱.۳ درصدی). سکه امامی معادل هفت و نیم درصد افزایش داشته و روز پنجشنبه ۱۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان داد و ستد شده است. نرخ طلا ۱۸ عیار هم با رشد ۱۰.۳ درصدی به یک میلیون و ۲۵۹ هزار تومان افزایش پیدا کرده است.

تا اینجا مشخص شد سرمایه‌گذاری در بازار ارز، طلا، سکه و بورس نتوانسته از پول و سرمایه کسی ظرف یک سال گذشته محافظت کند. فکر می‌کنید اوضاع در بازار خودر و مسکن خیلی بهتر بوده؟ نه! اگر شخصی پارسال در چنین روزی پراید صندوقدار صفرکیلومتر می‌خرید، بابت آن ۱۰۰ میلیون تومان پول می‌داد و همین امروز می‌توانست ۱۵۰ میلیون تومان بفروشد. یعنی سود ۳۳ درصدی! شاید بهتر از بازار ارز باشد اما اصلا کافی نیست.

همچنین طبق آمار‌های ارائه شده توسط بانک مرکزی، سرمایه‌گذاری در بازار مسکن تهران از مهر سال قبل تا مدت مشابه سال جاری حدود ۱۵.۵ درصد سود داشته و باید به آن‌هایی که سراغ سرمایه‌گذاری روی ارز‌های دیجیتال رفته‌اند حق بدهیم. همه این حرف‌ها نشان می‌دهند ارزش دلار و انواع ارز‌های رایج در کشور، گزینه خوبی برای سرمایه‌گذاری نبوده‌اند. حالا تصور کنید بعد از توافق احتمالی در مذاکرات هسته‌ای چه بلایی سر دلار خواهد آمد!

سود حاصل از سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی مختلف ظرف یک سال

دلار

یورو

درهم

بورس

سکه امامی

طلا ۱۸ عیار

خودرو

مسکن

تورم سالانه

۱۰.۸ درصد

شش درصد

۱۰ درصد

۱.۳ درصد

هفت و نیم درصد

۱۰.۳ درصد

۳۳ درصد

۱۵.۵ درصد

۴۴ درصد

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین