روغن کانولا دارای ظرفیت گرمایی بالایی به میزان ۴۶۸ درجه فارنهایت است و این بدان معناست که میتوان از آن برای پخت و پز با حرارت بالا با خیال راحت استفاده کنیم. بسیاری از سرآشپزان روغن کانولا را یکی از عناصر مهم در آشپزخانه خود میدانند.
روغن کانولا و روغن نباتی مزه و کاربردهای مشابه دارند؛ اما کدام سالمتر هستند و برای سلامتی ما مفیدند؟ «ایرنا زندگی» در اینباره مینویسد.
به گزارش د هلثی، بهتر است یاد بگیریم چگونه سالم خرید کنیم و غذا بپزیم تا سلامتی خود را در مدت زمان بیشتری حفظ کنیم. پخت و پز با روغن کانولا و روغن نباتی طعمهایی مشابه یکدیگر دارد و هر دو روغن محبوب هستند. اما فقط به این دلیل که چیزی محبوب است به این معنا نیست که سالم است. در ادامه مستندات متخصصان رژیم غذایی و سرآشپزان را در مورد شباهتها و تفاوتهای بین روغن نباتی و کانولا و همچنین مزایای بهداشتی و ارزش غذایی آنها را میخوانیم.
در دهه ۱۹۶۰ پرورش دهندگان گیاه کانولا (در کانادا) از روشهای پرورش سنتی برای کاهش اروسیک اسید و گلوکوسینولاتها (سطح امن خوراکی) در گیاه کانولا استفاده میکردند. در آزمایشات، اروسیک اسید منجر به رسوب چربیها در قلب حیوانات آزمایشگاهی شد.
تصور بر این بود که در وعده غذایی کانولا که به حیوانات تغذیه میشوند، گلوکوسینلاتها (موجود در روغن) به بیماریهای کبد منجر شود و موجب افزایش وزن در آنها شود. بعد از آن آزمایش با اصلاحات ژنتیکی که در دانههای روغنی کانولا انجام شد، این گیاه به عنوان روغنی با اسیدیته کم شناخته شد. در واقع کانولا مخفف عبارت «روغن کانادایی با اسید کم» است. امروزه بیش از ۹۰ درصد روغنهای کانولا در آمریکا دستخوش اصلاح ژنتیکی قرار گرفتند.
روغن کانولا دارای ظرفیت گرمایی بالایی به میزان ۴۶۸ درجه فارنهایت است و این بدان معناست که میتوان از آن برای پخت و پز با حرارت بالا با خیال راحت استفاده کنیم. بسیاری از سرآشپزان روغن کانولا را یکی از عناصر مهم در آشپزخانه خود میدانند.
روغنهای گیاهی ۴۱۰ درجه فارنهایت ظرفیت گرمایی دارند؛ بنابراین روغن کانولا انتخاب بهتری برای سرآشپزان حرفه است. زیرا در دمای بالا نمیسوزد و طعم غذا را حفظ میکند. روغن کانولا تنها حاوی ۱ گرم چربی اشباع و منبعی از امگا۳ است. کارشناس تغذیهای مک دونالد میگوید: «این روغن حاوی مقدار بالایی فیتوسترول است که به کاهش جذب کلسترول در بدن کمک میکند. محتوای چربی تک اشباع قابل مقایسه با مقدار موجود در روغن زیتون است.»
روغن نباتی را میتوان از انواع روغنها ساخت. منابع روغنی اولیه شامل بادام زمینی، سویا یا دانههای روغن خوراکی مانند دانههای گل آفتابگردان، انگور یا ذرت است. روغن نباتی همچنین میتواند حاوی دانه پنبه یا روغن نخل باشد. روغن نباتی میخواهد که به عنوان یک روغن همه منظوره شناخته شود. این روغن در پخت و پز روزمره و همچنین برای چرب کردن تابهها به خوبی مورد استفاده قرار میگیرد. از آنجا که مخلوطی از روغن نباتی بسیار متغیر هستند، ظرفیت گرماییهای متفاوت در یک روغن نباتی وجود دارد.
به گزارش موسسه فناوری مواد غذایی، روغن سویا به عنوان مثال نقطه جوش ۴۹۵ درجه فارنهایت دارد در حالی که روغن ذرت دارای نقطه جوش ۴۵۰ درجه فارنهایت است. با توجه به مخلوطهای مختلف روغن نباتی، ممکن است در گرمای بالا بوی سوختگی دهد و طعم غذا را تغییر دهد.
روغنهای نباتی حاوی ۲ گرم چربی اشباع شده است و مانند روغن کانولا، روغن نباتی طعم خنثی دارد. روغنهای نباتی در آشپزخانهها همه کاره هستند. یکی از نقاط مثبت روغن نباتی، قیمت آن است. هر آشپزخانهای باید یک روغن نباتی همه منظوره، کم هزینه، بدون طعم و ماندگاری طولانی داشته باشد.