از بین رفتن لایههای نچسب تابهها موجب آزادسازی آهن فلئور میگردد. این آهن موجب آلزایمر و زمینه ساز سرطان در بدن است. جنس این تابهها چه از سرامیک باشد و چه از تفلون، مراقبتهایی را نیاز دارد که ما باید برای صرفهجویی در هزینه هم که شده آنها را بدانیم و رعایت کنیم.
برای اولین بار این اشتباهات را انجام نمیدهیم و اگر بیتوجه باشیم، آخرین بارمان هم نیست که پس از مدتی باید تابههای نچسب جدیدی برای آشپزخانه بخریم؛ زیرا قبلیها از بین رفتند.
به گزارش ریدرز دایجست، تابهی نچسب برای هر آشپز خانه نیاز است. نه تنها استفاده از آنها آسان و راحت است؛ بلکه زمان آشپزی را کوتاه و غذا را با مواد مغذی بیشتری طبخ میدهد. مشکلی که ما با این تابههای پیدا میکنیم از بین رفتن لایه نچسبشان است که دیگر این محصول مورد رضایت ما نخواهند بود و آنها را عوض میکنیم. از بین رفتن لایههای نچسب تابهها موجب آزادسازی آهن فلئور میگردد. این آهن موجب آلزایمر و زمینه ساز سرطان در بدن است. جنس این تابهها چه از سرامیک باشد و چه از تفلون، مراقبتهایی را نیاز دارد که ما باید برای صرفهجویی در هزینه هم که شده آنها را بدانیم و رعایت کنیم.
برای ظروف دیگر در ابتدا ما آنها را چرب میکنیم تا به اصطلاح، بر روی حرارت نسوزد. همین کار را برای تابهی نچسب هم انجام دهید و اجازه ندهید بدون روغن و آب روی شعله بماند؛ زیرا موجب داغ شدن بیش از حد تابه میگردد و نه تنها طعم خوبی به غذا نمیدهد؛ بلکه به مرور زمان موجب سوختن و جدا شدن لایهی نچسب از ظرف میشود.
هنگامی که پخت و پز یک وعده غذایی بزرگ را انجام میدهید، ممکن است بخواهید برای تمیز کردن ظروف از ماشین ظرفشویی استفاده کنید. این بزرگترین اشتباهی است که میتوانید دربارهی ظروف نچسب خود انجام دهید. قرص و مایع ماشین ظرفشویی برای ظروف نچسب بیش از حد قوی هستند و در مدت طولانیی که در تماس آب داغ ماشین ظرفشویی قرار میگیرند همواره در معرض آسیب هستند.
برای شست و شوی تابههای نچسب ابتدا اجازه دهید خنک شوند و سپس با اسفنج و مایع ظرفشویی آنها را بشویید. استفاده از اسکاجهای سیمی برای شستن این جنس تابهها اشتباه محض است. اگر مواد غذایی روی ظروف نچسب باقی مانده است، آنها را پر آب کنید و اجازه دهید مدتی بماند تا به راحتی جدا شوند و آسیبی به لایهی نچسب آن وارد نکند.
استفاده از تابههای نچسب درون فر کاملا بیخطر است اما بدین معنا نیست که این کار را انجام دهید. جف مالکاسیان از آشپزی وایکینگ توضیح میدهد که اکثر ظروف آشپزی نچسب محدودیت حداکثر دما دارند و تنها در بازه دمایی خاصی میتوانید آنها را در فر قرار دهید؛ اما مشکل اینجاست که ما اغلب به این موضوع توجهی نمیکنیم و این تابهها را در هر دمایی از فر قرار میدهیم که موجب از بین رفتن خاصیت لایهی نچسب آنها میشود. دمای ۴۵۰ تا ۵۰۰ درجهی فر برای بیشتر تابهها امن است.
استفاده از قاشق، ملاقه و کفگیر فلزی موجب خراش سطح و آسیب دائمی به لایهی نچسب ظروف میشود. سهام لیگیا لوگو، کارشناس آشپزی، میگوید: «پوشش نچسب روی تابه که به تفلون معروف است، به اندازه فلز سخت نیست و در صورت استفاده از انبر فلزی، چنگال، قاشق، کفگیر و غیره در فرآیند پخت و پز میتواند به راحتی آسیب ببیند.» بهتر است از ابزار سیلیکونی یا چوبی استفاده کنید.
استویسونی لام از توکستون هاوس توصیه میکند: «هنگام سازماندهی کابینتهایتان از قرار دادن تابهها در یکدیگر اجتناب کنید تا پایین یک تابه با پوشش غیر استیک تابه دیگری در ارتباط نباشد.» قسمت بیرونی فلزی یک تابه میتواند به پوشش پلیمر آسیب بزند و آن را خراب کند. ایده بهتر این است که تابههایتان را در یک قفسه بگذارید یا از قلاب آویزان کنید.