در حالی که جهان درباره ویروس عامل بیماری کووید-۱۹ بیشتر میداند، اما هنوز درباره تاریخ پایان همهگیری سوالات زیادی مطرح میشود و این موضوع همچنان مبهم است.
تقریبا ۲۲ ماه از زمانی که کووید-۱۹ بهعنوان یک بیماری همهگیر جهانی طبقهبندی شد میگذرد، اما این ویروس همچنان در سراسر جهان در حال گردش است.
به گزارش یورونیوز، در حالی که جهان درباره ویروس عامل بیماری کووید-۱۹ بیشتر میداند، اما هنوز درباره تاریخ پایان همهگیری سوالات زیادی مطرح میشود و این موضوع همچنان مبهم است.
با این حال مسئولان سازمان جهانی بهداشت میگویند که جهان هنوز در میانه همهگیری قرار دارد.
برای داشتن تصویر بهتر از آنچه پیش رو است، سازمان جهانی بهداشت در حال مطالعه سطح پادتنهای کووید-۱۹ و همچنین سطح ایمنی در جوامع مختلف در سراسر جهان است.
سازمان جهانی بهداشت چند سناریو را در نظر میگیرد: «یک: اگر طرحهای واکسیناسیون در همین سطح باقی بماند، دو: اگر تغییر در تولید واکسن ایجاد شود و سه: اگر کشورها واقعا بتوانند به واکسنها دسترسی داشته باشند و برنامههای واکسیناسیون را اجرا کنند.»
سازمان جهانی بهداشت میگوید که در حال بررسی وضعیت تا پایان سال ۲۰۲۲ است یعنی زمانی که این نهاد تخمین میزند عرضه گستردهتری از واکسن اتفاق بیفتد.
شماری از واکسنهای موثر در برابر بیماری کووید-۱۹ روند همهگیری را تغییر و پیامدهای شدید بیماری را کاهش داده است.
با این حال طبق دادههای محققان دانشگاه آکسفورد بیش از نیمی از جمعیت جهان هنوز بهطور کامل واکسینه نشدهاند.
نابرابری در توزیع واکسن، نگرانی اصلی است، زیرا تنها پنج درصد از مردم در کشورهای کم درآمد حداقل یک دُز از واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
دیوید داوودی، اپیدمیولوژیست در دانشکده بهداشت جان هاپکینز در یک نشست خبری در هفته گذشته گفت: «تا زمانی که واکسن را به همه کسانیکه مایل به دریافت آن هستند نرسانیم نباید از پایان بازی صحبتی به میان آوریم.»
وی افزود: «واکسنها بهترین ابزار هستند و بهترین ابزار باقی خواهند ماند.»
به گفته هوراسیو باخ، کارشناس بیماریهای عفونی در دانشگاه بریتیش کلمبیا، یک حرکت گسترده در واکسیناسیون برای مهار شیوع جهانی بیماری کووید-۱۹ نیاز است.
او اضافه کرد که ایمنی طولانی مدت و سویههای جدید چالشهایی که در تلاشها برای واکسیناسیون ایجاد میکند.
وی تاکید کرد: «در آینده درمانها و نوآوریهای مقرون به صرفه مانند استنشاق آنتیبادیهای خنثیکننده که در حال طی آزمایشهای حیوانی است، میتوانند بازی را تغییر دهند.»
دیوید داوودی با این حال گفت: «کووید صفر هرگز اتفاق نخواهد افتاد.» وی افزود: «این یک بیماری است که در آینده با ما خواهد بود. قرار است بیاید و برود.»
با این حال با افزایش ایمنی موارد بیماری کووید-۱۹ احتمالا در طول زمان خفیفتر میشوند.
این روزها، اروپا شاهد افزایش موارد ابتلا است و در ایالات متحده آمریکا نیز موارد ابتلا به کرونا در طی سه هفته گذشته افزایش یافته است.
در حالی که پایان همهگیری قطعی نیست، اما دیوید داوودی گفت دلیلی برای خوشبین بودن وجود دارد، زیرا ثابت شده است که واکسنها از بیماری شدید، بستری شدن در بیمارستان و مرگ و میر جلوگیری میکنند.