نان هم آثاری منفی بر بدن انسان دارد. وقتی هم که بدن دچار مشکلی شود، نشانههایی از خود بروز میدهد تا حواسمان به مشکل پیش آمده باشد.
وقتی بدن دچار مشکلی شود، نشانههایی از خود بروز میدهد تا حواسمان به مشکل پیشآمده باشد. در ادامه از نشانههایی خواهیم گفت که میگویند در خوردن نان زیادهروی میکنید.
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از روزیاتو، در برخی کشورهای دنیا هر فرد سالانه دهها کیلوگرم نان مصرف میکند. دلیل آن هم بسیار ساده است؛ چون نان خوشمزه و در دسترس است و بهراحتی به هر جایی قابل حمل است.
با این حال، مانند هر چیز خوشمزه دیگری، نان هم آثاری منفی بر بدن انسان دارد. وقتی هم که بدن دچار مشکلی شود، نشانههایی از خود بروز میدهد تا حواسمان به مشکل پیش آمده باشد. در ادامه از نشانههایی خواهیم گفت که میگویند در خوردن نان زیادهروی میکنید.
کسانی که بدن آنها تحمل گلوتن را ندارد یا به بیماری سلیاک دچارند، اما خود از آن بیخبرند ممکن است دائماً دچار نفخ شوند. علاوه بر آن، دستشویی رفتن هم برای آنها دشوار است، چون احساس میکنند راه رودههایشان بسته شده.
ممکن است مشکلتان نه عدم تحمل گلوتن، بلکه حساسیت شدید به این ماده باشد. در این حالت، بهترین کار این است که چند آزمایش دهید تا معلوم شود گلوتن برایتان مضر است یا خیر.
به خاطر داشته باشید که در اغلب کشورها، نزدیک به نیم تا یک درصد از جمعیت به بیماری سلیاک دچار هستند. این بدان معنی است که حتی اگر به این بیماری دچار باشید هم جایگزینهای غذایی زیادی وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید.
درست است که غلات فوق تصفیه شده مانند نان سفید، برنج سفید و بیسکوییتهای شور، کالری زیادی دارند. به علاوه، به خاطر قندی که در خود دارند باعث میشوند دلتان بخواهد بیشتر بخورید. به همین دلیل است که وقتی خیلی ناراحت یا تحت فشار روانی هستید، به سراغ آن دسته از غلات تصفیه شده میروید که در لحظه حالتان را بهتر میکنند.
به همین دلیل ممکن است متوجه بالا رفتن وزنتان هم شده باشید، امری که با مصرف غلات کامل به راحتی قابل جلوگیری است. تحقیقات ثابت کرده چربی شکمی با مصرف غلات کامل سریعتر آب میشود تا مصرف غلات تصفیه شده.
علتش آن است که غلات کامل حاوی ویتامینها و مواد معدنی بیشتری هستند. اما این بدان معنی نیست که میتوانید در مصرف آنها زیادهروی کنید.
نان خانگیای که خود در فر پختهاید، شاید مسئول بالا رفتن کلسترول خونتان نباشد، اما نانهای صنعتیای که در فروشگاهها فروخته میشوند چرا. همه انواع نان بستهای، چربی ترانس بالایی دارند. این محصولات کره و تخم مرغ زیادی در خود دارند که مصرف منظم آنها میتواند باعث بالا رفتن کلسترول خون شود.
علاوه بر این اغلب محصولاتی که حاوی گلوتن هستند در همان دستهبندی مضر قرار میگیرند. این محصولات متنوع هستند و کیکها و شیرینیهای صنعتی و اغلب غذاهای سرخ شده صنعتی از جمله آنها هستند.
بهترین کاری که میتوانید انجام دهید این است که همیشه بسته محصول را بررسی کنید تا ببینید آیا در بین مواد تشکیل دهنده آن روغن قنادی یا شورتنینگ هم وجود دارد یا خیر.
این بار هم غلات تصفیه شده باعث و بانی مشکل دیگری هستند که ممکن است با آن مواجه شده باشید. مواد غذایی همچون پاستا، برنج سفید، نودل، غلات صبحانه و تمامی مواد غذاییای که از آرد سفید تهیه میشوند، میتوانند باعث جوش زدن شوند.
تحقیقات نشان داده کسانی که کربوهیدرات تصفیه شده زیاد مصرف میکنند، ریسک جوش زدن در آنها ۳۰ درصد بیشتر است. عمده علت این مسأله آن است که این محصولات قند زیادی در خود دارند، امری که باعث بالا رفتن سطح انسولین در بدن میشود.
هورمونهای آندروژن در پاسخ به این افزایش، فعالیت خود را بیشتر میکنند و درنتیجه، شما جوش میزنید. از سویی دیگر، از قرار معلوم، کسانی که زیاد قند مصرف نمیکنند، کمتر با مشکل جوش مواجهند.
وقتی نان زیادی در رژیم غذایی روزانه خود مصرف میکنید، انسولین زیادی در خونتان آزاد میشود. این انسولین کمک میکند تریپتوفان مدتی بیشتر از آنکه خودتان مایل باشید در خونتان بماند.
تریپتوفان نوعی اسیدآمینه است که در تولید سروتونین و ملاتونین نقش دارد، دو انتقال دهنده عصبی که به تثبیت خلق و خو کمک میکنند. آنها خوابآور هم هستند و به تنظیم چرخه خواب – بیداری کمک میکنند.
به همین دلیل است که ممکن است بعد از خوردن یک وعده غذای سنگین و مملو از غلات تصفیهشده، احساس خواب آلودگی و آرامش بیش از اندازه کنید؛ بنابراین اگر میخواهید بعد از غذا به سر کارتان برگردید، بهتر است در انتخابهای غذایی خود تجدید نظر کنید.
اغلب ما بیشتر از میزان توصیه شده نمک مصرف میکنیم که یکی از دلایل آن، نان، در تمامی اشکال آن است. یک تکه نان ساده میتواند تا ۲۳۰ میلیگرم نمک داشته باشد، که این میزان ۱۵ درصد بیشتر از مقدار نمکی است که روزانه باید مصرف کنیم.
یک ساندویچ ساده ۲ برابر این مقدار نمک دارد. مصرف مواد غذایی بسیار فرآوری شده مانند پیتزا، محصولات نان و ساندویچها، باعث افزایش هر چه بیشتر مقدار سدیم دریافتی بدن میشود.نتیجه مصرف زیاد سدیم هم افزایش فشار خون است که علت بیماری قلبی و سکته مغزی در بسیاری از افراد است.
نان به خاطر قند زیادی که در خود دارد میتواند انرژی زیادی به شما ببخشد، اما این وضعیت دوامی ندارد. تحقیقات نشان داده در صورتی که غلات تصفیه نشده به درستی هضم نشوند، ترکیبات آنها میتواند به مغز برسد و باعث برخی مشکلات ذهنی شود.
ثابت شده کسانی که به گندم حساسیت دارند بیشتر مستعد ابتلا به شیزوفرنی، اختلال دوقطبی، افسردگی و اضطراب هستند. بسیاری از کسانی که یک رژیم غذایی فاقد گندم و لبنیات را در پیش گرفتند شاهد بهبود جالب توجهی در سلامت ذهنی خود بودند.