محمودی اظهار کرد: در اصلاحیه جدید طرح شفافیت آراء نمایندگان کار سختتر هم شده است؛ پیش از این با یک تعداد امضاء، نشست مجلس میتوانست غیرعلنی شود، در صورتیکه حالا گفته شده باید ۵ دقیقه علت غیرعلنی کردن صحن را توضیح دهند و این موضوع چندان جالب نیست.
نماینده شهرضا در مجلس گفت: با وجود تغییرهای اندک در اصلاحیه طرح شفافیت آراء نمایندگان، بعید میدانم کلیاتش رأی موافق بیاورد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، سمیه محمودی نماینده شهرضا و دهاقان در مجلس شورای اسلامی، با اشاره در دستور کار قرار داشتن طرح شفافیت آراء نمایندگان مجلس، گفت: با توجه به رد کلیات این طرح مقرر شد ۵۰ نفر درخواست بررسی مجدد دهند و در کمیسیون آیین نامه داخلی تغییراتی ایجاد کنیم. اما با وجود تغییرهای اندک بعید میدانم کلیاتش رأی موافق بیاورد.
وی اضافه کرد: تنها دو یا سه بند به طرح پیشین اضافه شده و تغییرهای قابل توجهی که بتواند نظر مخالفان را تأمین کند، به وجود نیامده است. ضمن اینکه طرح شفافیت آراء نمایندگان دو سوم رأی نشست علنی را نیاز دارد.
محمودی اظهار کرد: در اصلاحیه جدید طرح شفافیت آراء نمایندگان کار سختتر هم شده است؛ پیش از این با یک تعداد امضاء، نشست مجلس میتوانست غیرعلنی شود، در صورتیکه حالا گفته شده باید ۵ دقیقه علت غیرعلنی کردن صحن را توضیح دهند و این موضوع چندان جالب نیست.
وی با اشاره به رد کلیات طرح اصلاح قانون نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس گفت: پیشتر گفته بودم متن این طرح جامع و کامل نیست. پیشنهادم در کمیسیون آیین نامه داخلی این بود که باید با آسیب شناسی دست به اصلاح زده میشد و حداقل برای تصمیم گیری از هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان دعوت میکردیم تا کمبودهای قانون را بیان میکردند.
سخنگوی کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس افزود: مخالف اصل طرح نیستم، اما متن آن خوب نوشته نشده بود و محدودیتهایی را ایجاد میکرد.
وی اظهار کرد: البته قرار بود نمایندگان در صحن علنی به کلیات رأی موافق دهند و به صورت دو شوری به کمیسیون آیین نامه داخلی بازگردد تا جزئیاتش اصلاح شود، اما رأی نیاورد؛ اگرچه بسیاری از مواد طرح به دو سوم آراء صحن نیاز نداشت.
محمودی گفت: یکی از دلایل رد کلیات طرح اصلاح قانون نظارت بر رفتار نمایندگان، این بود که محدودیتهایی ایجاد شد و برایشان پیش بینی وجود نداشت. در این طرحِ رد شده، نماینده پس از ۴ سال نمایندگی رها میشود و از او حمایت صورت نمیگیرد. یا اینکه یک پزشک میتوانست طبابت کند و نماینده هم باشد، اما یک مهندس ۴ سال محدود و پروانه کارش طبق قانون دچار مشکل میشد. آیا برای این دسته از نمایندگان میتوان کاری انجام داد؟
سخنگوی کمیسیون آییننامه داخلی مجلس اضافه کرد: در محتوای طرح مذکور مثلاً اگر یک نماینده برای خانواده درجه یک خود سفارش میکرد، محل ایراد بود، اما اینکه خودت بستگان هم محدود شوند، تصمیم درستی نیست.
وی یادآوری کرد برای در دستور کار قرار گرفتن مجدد طرح اصلاح قانون نظارت و رفتار نمایندگان باید ۵۰ نماینده درخواست دهند و تصویب شود.
نمایندگان مجلس یازدهم در ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ کلیات طرح شفافیت آراء نمایندگان و در ۱۲ آبان ۱۴۰۰، کلیات طرح اصلاح و الحاق موادی به قانون نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس را رد کردند.