پوتین ادعاها درباره اینکه برنامهای برای حمله به اوکراین دارد را رد کرد و آن را کاملا «آشوب طلبانه» خواند.
پوتین امروز (شنبه) گفت، مانورهای نظامی ناتو در نزدیکی مرز روسیه چالشی خطرناک است، چون این ائتلاف نظامی از نیروی هوایی استراتژیک خود استفاده میکند.
به گزارش ایسنا، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در گفتگویی با کانال تلویزیونی روسیه ۲۴ گفت: باید بگویم که وزارت دفاع روسیه همچنین پیشنهاد برگزاری مانورهای نظامی بدون اطلاع قبلی را در دریای سیاه و جایی که مانورهای نظامی ناتو در جریان است، مطرح کرده، اما بر این باورم که این اقدام مناسب نیست و ضرورتی برای وخیمتر کردن اوضاع در منطقه وجود ندارد.
این اظهارات از سوی پوتین در حالی مطرح شده که ناتو فعالیتهایش را در سراسر مدیترانه افزایش داده و چندین هواپیمای نظامی نزدیک مرز روسیه شده و ناوهای کشورهای عضو نیز در دریای سیاه مشغول مانور و هنرنمایی هستند.
پوتین همچنین ادعاها درباره اینکه برنامهای برای حمله به اوکراین دارد را رد کرد و آن را کاملا «آشوب طلبانه» خواند.
مسکو بارها فعالیتهای ناتو را در دریای سیاه مورد انتقاد قرار داده و آن را تحریک آمیز دانسته است.
پوتین نیز اخیرا مانورهای ناتو را «بی ثبات کننده» و «خطرناک» توصیف کرده و سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه تاکید کرده که واشنگتن با اعزام ناو در نزدیکی مرز روسیه تلاشی برای سوق دادن کشورهای حوزه دریای سیاه به سمت سیاستهای مقابلهای است.
در همین حال، رئیس جمهوری روسیه درباره بحران مهاجرتی در مرز بلاروس-لهستان نیز اظهارنظر کرده و بار دیگر تاکید داشت که مسکو هیچ نقشی در به وجود آمدن این وضعیت ندارد.
رئیس جمهوری روسیه همچنین دلیل اصلی بحران مهاجرتی در اتحادیه اروپا را دخالت اروپا در جنگهای خاورمیانه و مشکلات اقتصادی و نظامی دانست و افزود: ما نباید فراموش کنیم که چطور این بحرانهای مربوط به مهاجران آغاز شده است. بلاروس عامل این مشکلات نیست. دلایلی که کشورهای غربی از جمله کشورهای اروپایی ایجاد کردهاند، ماهیت سیاسی-نظامی و اقتصادی دارند. از آن جهت نظامی، چون این کشورها در عملیات عراق شرکت کردند و اکنون کردهای زیادی از عراق هستند و همچنین در افغانستان هم برای مدت ۲۰ سال حضور داشتند و بحران مهاجرتی را از این کشور هم داریم.
وی ادامه داد، انگیزه اصلی مهاجران برای راهیابی به اروپا این است که آنها میتوانند در کشورهایی مانند آلمان در حالی که بیکار هستند از برنامههای رفاهی دولتی بیش از کار در کشورهایشان پول دریافت کنند.
پوتین در ادامه افزود: راه حل بحران مهاجرتی در مرز بلاروس و لهستان باید راضی کردن مینسک، ورشو و بلاروس باشد. بر این باورم که این راه حل را باید در راضی کردن بلاروس، کشورهای اروپایی، چون لهستان و آلمان و دیگر کشورها جستجو کرد، چون سیستمهای رفاه اجتماعی آنها در واقع تحت فشار قرار دارد.
رئیس جمهوری روسیه افزود، یافتن کار برای مهاجران و دیگران هنوز مسالهای است که نیازمند یافتن راه حل است. همانطور که الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس به من گفت تامین کار برای مهاجران یا ایجاد اردوگاه برای آنها متوقف شده است. اما امیدوارم که تماس مستقیم بین رهبران بلاروس دیگر مقامهای کشورهای اروپایی به حل این مشکلات کمک کند.
رئیس جمهوری روسیه همچنین گفت، بر این باور است که آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و لوکاشنکو آماده گفتگو درباره بحران مهاجرتی باشند و امیدوار است که این اقدام به زودی صورت گیرد.