محققان زوریخی به این نتیجه متناقض رسیده اند که، پلی فنولهای چای سبز به جای سرکوب استرس اکسیداتیو در ایجاد آن نقش دارند.
مکانیسم تاثیر گذاری چای سبز بر روی بدن انسان پیچیدهتر از آن چیزی است که قبلا تصور میشد.
به گزارش اسپوتنیک، گروهی از دانشمندان مؤسسه فدرال فناوری شهر زوریخ در سوئیس متوجه این نکته شده و نتایج تحقیقات خود را در مجله Aging منتشر کردند.
بسیاری از کارشناسان فواید چای سبز را بارها تایید کرده اند: به عنوان مثال، این نوشیدنی حاوی مواد موسوم کاتچینها است که روند پیری را کند میکند. تصور میشد که این مواد آنتی اکسیدانی هستند که از استرس اکسیداتیو در بدن که ناشی از رادیکالهای آزاد تهاجمی اکسیژن است، پیشگیری کرده و در نتیجه به جلوگیری از آسیب رسیده به سلولها یا DNA کمک میکنند.
با این حال، محققان زوریخی به این نتیجه متناقض رسیده اند که، پلی فنولهای چای سبز به جای سرکوب استرس اکسیداتیو در ایجاد آن نقش دارند.
پروفسور مایکل ریستو، سرپرست تیم تحقیقاتی دانشمندان توضیح داد: «اینها آنتی اکسیدان نیستند، بلکه پرواکسیدانهایی هستند که توانایی بدن برای دفاع از خود را مانند واکسن بهبود میبخشند. »
به گفته پژوهشگران، افزایش کوتاه مدت استرس اکسیداتیو به بدن اجازه میدهد تا با این فرآیند مضر سازگار شود و قابلیتهای محافظتی سلولها را افزایش دهد.
آزمایشها نشان دادهاند که کاتچینها باعث افزایش طول عمر و بهبود وضعیت فیزیکی نماتدهای آزمایشی میشوند. نتیجه گیری دانشمندان را میتوان به انسان نیز تعمیم داد، زیرا فرآیندهای بیوشیمیایی اساسی که توسط آن موجودات زنده، رادیکالهای آزاد اکسیژن را خنثی میکنند، عملاً در همه موجودات یکسان است. پروفسور مایکل ریستو نوشیدن چای سبز را توصیه میکند، زیرا در چای سیاه، پرواکسیدانهای مفید در اثر تخمیر از بین میروند.