bato-adv

طرز تهیه خورش لوبیا سبز؛ تجربه‌ای متفاوت و دلچسب

طرز تهیه خورش لوبیا سبز؛ تجربه‌ای متفاوت و دلچسب

خورش لوبیا سبز یکی از انواع خورش‌های ایرانی است که با گوشت یا مرغ تهیه می‌شود و به دلیل داشتن لوبیا سبز در ترکیباتش غذایی کامل و سرشار از فیبر و ویتامین است.

فراروـ خورش‌ها از غذا‌های اصیل و پایه ثابت سفره‌های غذای ایرانی هستند که تنوع بسیار بالایی دارند. در شهر‌های مختلف ایران خورش‌ها را به سبک‌ها و روش‌های گوناگون طبخ می‌کنند. خورش‌ها معمولا با مرغ و یا گوشت تهیه می‌شوند و از همین جهت دارای میزان بالایی از پروتئین هستند.

به گزارش فرارو، خورش لوبیا سبز یکی از انواع خورش‌هاست که به دلیل داشتن لوبیا سبز ساده غذایی کامل، مقوی و سرشار از فیبر است. اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که گاه نمی‌دانید برای ناهار یا شام خانواده چه غذایی را تهیه کنید یا به دنبال تنوع در برنامه غذایی خانواده هستید، پیشنهاد می‌کنیم در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا طرز تهیه خورش لوبیا سبز را همراه با نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به طبخ این خورش را با شما به اشتراک بگذاریم.

مواد لازم برای تهیه خورش لوبیا سبز

لوبیا سبز خرد شده: ۲ لیوان
گوشت خورشتی: ۲۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
پیاز درشت: ۱ عدد
آب‌غوره: یک چهارم فنجان
زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه و پودر سیر: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
آب جوش: یک و نیم لیوان

نکات مربوط به مواد اولیه

لوبیا سبز

نکات مربوط به لوبیا سبز

لوبیا سبز یکی از سبزیجات تازه با ارزش غذایی بسیار بالاست که حاوی ویتامین c، ویتامین B، فیبر و فولیت مورد نیاز روزانه بدن است. سعی کنید همیشه لوبیا سبز تازه و مرغوب را خریداری کنید. لوبیا سبز تازه معمولا سفت است و هنگام نصف کردن با دست صدای شکستن می‌دهد. اگر لوبیا سبز له یا بیش از حد نرم بود، هرگز آن را خریداری نکنید. لوبیا سبز‌هایی که روی پوست‌شان لکه‌های قهوه‌ای دارند، سالم نیستند. معمولا لوبیا سبز‌های کوچک و باریک بسیار ترد و خوشمزه و برای تهیه غذا مناسب هستند.

نکات مربوط به پیاز

پیاز
 
اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز‌ها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم‌تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را خام خورد و یا در سالاد‌ها و دیپ‌ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا‌های مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه‌بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز‌های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند؛ بنابراین برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی‌گیرند

نکات مربوط به گوشت

گوشت
 
گوشت قرمز حاوی میزان بالایی از پروتئین است و بهترین ماده غذایی برای تقویت ماهیچه‌ها و استحکام عضلانی بدن محسوب میشود. همچنین گوشت قرمز دارای میزان قابل توجهی امگا ۳ و منبع غنی آهن است که در پیش‌گیری از کم‌خونی بسیار موثر خواهد بود. آهن از یک طرف به ساخت هموگلوبین موجود در خون کمک می‌کند و از سوی دیگر رسیدن اکسیژن به قلب و مغز را سرعت می‌بخشد. گوشت قرمز منبع بسیار خوبی از ویتامین‌های گروه B نیز می‌باشد که استفاده از این گروه ویتامین‌ها برای سوخت و ساز بهتر بدن ضروری است.
 
اگر خواستید خورش لوبیا سبز را با گوشت قرمز تهیه کنید، بهتر است از گوشت گوسفندی استفاده کنید. این امر کاملاً سلیقه‌ای است و در صورت تمایل می‌توانید از گوشت گوساله هم استفاده کنید که بسیار هم خوشمزه می‌شود. اگر خواستید این خورش را با گوشت گوسفندی تهیه کنید، به این نکته توجه داشته باشید که گوشت گوسفندی در فرآیند پخت آب می‌شود، پس کمی درشت‌تر از گوشت گوساله خرد کنید. سعی کنید گوشت‌ها را یک اندازه خرد کنید تا درنهایت خورش شما ظاهر زیباتری داشته باشد.

نکات مربوط به زعفران

زعفران
 
همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش‌تری دم کنید، کم‌رنگ‌تر می‌شود و مجبور می‌شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه‌تان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چای‌خوری زعفران ۲ قاشق سوپ‌خوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می‌شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیش‌تری پس بدهد.
 
زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می‌کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران‌های تقلبی معمولاً براق هستند.

طرز تهیه خورش لوبیا سبز

خورش لوبیا سبز
 
برای شروع کار ابتدا لوبیا سبز‌ها را خوب بشویید و بعد آن‌ها را کمی درشت‌تر از زمانی که می‌خواهید لوبیا پلو درست کنید، خرد کنید و کنار بگذارید. حالا پیاز را خرد کنید و توی یک قابلمه مناسب بریزید. کمی روغن به پیاز اضافه کنید و اجازه بدهید پیاز با شعله متوسط اجاق گاز کمی نرم شود. سپس گوشت را به صورت مکعبی خرد کنید و به پیاز اضافه کنید تا با هم تفت بخورند. زردچوبه، فلفل سیاه و پودر سیر را روی گوشت و پیاز بریزید و خوب هم بزنید تا بوی زحم گوشت گرفته شود و رنگش تغییر کند. کمی بعد رب گوجه فرنگی را به گوشت اضافه کنید و صبر کنید تا رب کمی تفت بخورد. سپس یک و نیم لیوان آب جوش توی قابلمه بریزید و درب آن را بگذارید.
 
حدود دو ساعت زمان بدهید تا گوشت با شعله کم بپزد. در این فاصله لوبیا سبز را توی یک ماهی تابه مناسب بریزید و همراه با کمی روغن، نمک، زردچوبه و زعفران به مدت بیست دقیقه با شعله کم تفت بدهید. بعد از اینکه گوشت پخت، لوبیا سبز را به قابلمه خورش اضافه کنید و حدود ۲ ساعت دیگر زمان بدهید تا خورش کاملا جا بیافتد. حتما شعله اجاق گاز را کم کنید و در این فاصله چند بار خورش را هم بزنید تا ته نگیرد و اگر آب خورش کم شده بود، کمی آب جوش به آن اضافه کنید. بعد از این‌که خورش آماده شد و به روغن افتاد، آب‌غوره را اضافه کنید و اجاق گاز را خاموش کنید. حالا خورش لوبیا سبز شما آماده است که می‌توانید آن را همراه با پلو دمی یا کته میل کنید. نوش جان.
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین