مشاور امنیت ملی آمریکا: ما آماده ایم از روی حسن نیت برای بازگشت به توافق هستهای مذاکره کنیم و امیدواریم ایرانیها هم آماده باشند.
مشاور امنیت ملی آمریکا در اظهاراتی آمادگی این کشور را برای مذاکراتی که آن را از روی «حسن نیت» میخواند و در راستای بازگشت به توافق هستهای اعلام کرد.
به گزارش ایسنا، صفحه توییتر شبکه الجزیره به نقل از جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا درباره از سرگیری مذاکرات احیای توافق هستهای در وین نوشت: ما شاهد نشانههای مثبتی از آمادگی ایران برای بازگشت به مذاکرات بوده ایم.
الجزیره به نقل از سالیوان ادامه داد: باید منتظر بمانیم و ببینیم آیا ایرانیها به میز مذاکرات بازخواهند گشت یا نه.
این شبکه همچنین به بخش دیگری از اظهارات مشاور امنیت ملی آمریکا پرداخته و به نقل از او نوشت: ما آماده ایم از روی حسن نیت برای بازگشت به توافق هستهای مذاکره کنیم و امیدواریم ایرانیها هم آماده باشند.
اظهارات سالیوان در پی این مطرح میشود که علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان که طی چند روز اخیر برای دیدار با انریکه مورا معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و رئیس جلسات مذاکرات وین به بروکسل سفر کرده بود، در صفحه توییتر خود با اشاره به دیدارش با هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام در این ارتباط نوشت: گفت وگویی جدی و سازنده با انریکه مورا در مورد عناصر ضروری مذاکرات موفق داشتم.
توافق کردیم پیش از پایان ماه نوامبر مذاکرات را شروع کنیم. تاریخ دقیق هفته بعد اعلام خواهد شد.
ابراز تمایل آمریکا برای مذاکره با حسن نیت در جهت بارگشت به توافق در حالی مطرح میشود که حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان روز چهارشنبه در یک نشست مطبوعاتی با خبرنگاران داخلی و خارجی گفت: بازگشت آنها به برجام آورده مهمی برای ما نیست. اینکه چگونه همه طرفها به تعهداتشان برمیگردند نشان میدهد که تحریمها ذیل برجام درباره ایران به طور کامل برداشته میشود. ما نمیخواهیم از نقطه بن بست مذاکرات وین وارد مذاکره وین شویم. البته فرمت مذاکرات وین را قبول داریم و به زودی پس از ارزیابی گفتگویهای امروز در بروکسل درباره اینکه در چه تاریخی وارد مذاکرات شویم تصمیم میگیریم، اما این زمان دیر نخواهد بود.
وزیر امور خارجه کشورمان همچنین درباره پیش بینی هر نوع توافق و بازگشت به تعهدات گفت: آن بخشی که به آمریکا مربوط است اینکه آقای بایدن باید نشان دهد اراده جدی دارد. ما خیلی مشتاق بازگشت به برجام به صرف بازگشت نیستیم. مهم است که نتیجه این بازگشت در راستای لغو تحریمها و به نفع ایران است یا به ایجاد محدودیتهای جدید منجر نشود. فرض را گذاشتیم که بایدن حسن نیت دارد حداقل به نشانه کوچکی ۱۰ میلیارد دلار از داراییهای ایران را آزاد کنند آن هم در شرایط کرونا. شخصا معتقدم اگر اراده جدی بایدن دارد باید آن را نشان دهد تا بتوانیم باور کنیم آنها جدی هستند در لغو تحریم ها. هر چند میز مذاکره و هنر دیپلماسی طرف ایرانی و سایر طرفها تعیین کننده است. ما در ایران جدی هستیم. اگر همه طرفها به تعهداتشان کامل برگردند ما هم کامل برمی گردیم، اما برای ما نتیجه مهمتر از حرفهای زیبا زدن است.
قدرتهای جهانی از جمله آمریکا، در ماههای گذشته شش دور مذاکرات پیرامون احیای توافق هستهای در وین را برگزار کردند. این مذاکرات میان ایران و دیگر اعضای کمیسیون مشترک برجام و با حضور آمریکا درمحل مذاکرات برگزار شد. البته ایران و آمریکا مذاکرات مستقیمی نداشتند و تنها از طریق نمایندگان دیگر کشورهای حاضر در مذاکرات در جریان مواضع یکدیگر قرار میگرفتند.
برگزاری دور هفتم این مذاکرات تا پس از تشکیل دولت سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان به تاخیر افتاد. زمان دقیق از سرگیری مذاکرات مشخص نیست، اما ایران اخیرا همزمان با برگزاری نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل گفته که این مذاکرات میتواند در آینده نزدیک از سر گرفته شود. مقامات ایران همچنین اخیرا مطرح کردند مشغول بررسی نتایج حاصل از شش دور مذاکرات وین هستند و به محض پایات یافتن این بررسی ها، ایران آماده مشارکت در مذاکرات خواهد بود. مذاکرات وین در این راستا پیش میرود که بتواند از طریق اقداماتی هماهنگ شده، موجب بازگشت دوجانبه آمریکا و ایران به پایبندی کامل به توافق هستهای شود.