مصرف متناوب کافئین ممکن است به تسکین برخی سردردها کمک کند. با این حال، اگر به صورت مزمن استفاده شود، میتواند اثر متضاد داشته باشد، زیرا بدن نسبت به کافئین بیتفاوت میشود.
یکی از تفریحات لذتبخش، نوشیدن یک فنجان چای گرم است مخصوصا در هوای سرد زمستان و همراه با بیسکوییتهایی که تازه از فر بیرون آورده شدهاند. در زندگی ما ایرانیها، چای جایگاه ویژه و استفاده وسیعی دارد.
به گزارش بهداشت نیوز به نقل از doctoreto، نکاتی را که در مورد مصرف بیش از حد چای و سایر نوشیدنیهای کافئیندار باید بدانید در این مطلب بخوانید.
مصرف بیش از حد کافئین در دوران بارداری ممکن است منجر به عوارضی مانند سقط جنین یا وزن کم نوزاد هنگام تولد شود. چای گیاهی نیز باید با احتیاط استفاده شود، زیرا بعضی از مواد تشکیل دهندهی آن باعث زایمان زودرس میشود. توصیه میشود میزان کافئین در بارداری از ۲۰۰ میلیگرم در روز تجاوز نکند.
مصرف متناوب کافئین ممکن است به تسکین برخی سردردها کمک کند. با این حال، اگر به صورت مزمن استفاده شود، میتواند اثر متضاد داشته باشد، زیرا بدن نسبت به کافئین بیتفاوت میشود.
کافئین یک ماده اعتیادآور است، مصرف منظم چای یا هر منبع دیگر کافئین میتواند منجر به وابستگی شود. علائم ترک کافئین ممکن است شامل سردرد، تحریکپذیری، افزایش ضربان قلب و خستگی باشد.
مصرف بیش از حد کافئین، از چای یا هر منبع دیگری ممکن است منجر به احساس اضطراب، استرس و بیقراری شود. یک فنجان متوسط چای (۲۴۰ میلیلیتر) بسته به نوع و روش تولید آن حاوی حدود ۱۱ تا ۶۱ میلی گرم کافئین است. چای سیاه کافئین بیشتری نسبت به انواع سبز و سفید آن دارند. تحقیقات نشان میدهد که کافئین زیر ۲۰۰ میلیگرم در روز اضطراب قابل توجهی ایجاد نمیکند. با این وجود، برخی از افراد نسبت به کافئین بیشتر حساس هستند. اگر متوجه این علائم شدید، مصرف چای را کاهش دهید.
مصرف زیاد کافئین ممکن است تولید ملاتونین را کاهش داده و الگوی خواب را مختل کند. در نتیجه مصرف زیاد کافئین فرد دچار بیخوابی میشود.
کافئین موجود در چای به دلیل شل کردن اسفنکتر پایینی مری و افزایش تولید اسید در معده، میتواند باعث سوزش سر دل یا تشدید رفلاکس اسید معده شود. کافئین همچنین باعث تحریک بافت گوارشی شده و در نتیجه علائمی مانند حالت تهوع یا درد معده را ایجاد میکند. رفلاکس معده به مری نیز، خود عاملی برای افزایش خطر ابتلا به سرطان مری است.
مواد موجود در چای میتواند با آهن موجود در غذاهای گیاهی متصل شود و جذب آهن در دستگاه گوارش را کاهش میدهد و باعث کمبود آهن در بدن میشود؛ بنابراین توصیه میشود بلافاصله پس از هر وعده غذایی چای مصرف نکنید.