میرمحمد صادقی درباره استعفای علی لاریجانی گفت: به نظر میرسد که لاریجانی قصد داشت که دولت مسئله را پیگیری کرده و از تداخل کارها جلوگیری شود؛ بنابراین استعفای ایشان مسئله مهمی نیست و فاز کاری مربوط به ایشان به پایان رسیده است.
میرمحمد صادقی استعفای علی لاریجانی از اجرای توافق ۲۵ ساله ایران و چین را موضوع مهمی ندانست و گفت: فاز کاری ایشان به پایان رسیده است و دولت باید اجرای این توافق را پیگیری کند.
به گزارش اقتصاد نیوز، مشروح گفتگوی حسین میر محمد صادقی را در ادامه میخوانید.
آقای میرمحمد صادقی، روزنامه فرهیختگان خبری را منتشر کردند مبنی بر آنکه آقای لاریجانی از مسئولیت پیگیری پرونده قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین استعفا دادند. شما استعفای ایشان را چطور ارزیابی میکنید و آیا پشت پردهای درکار است؟
به نظر من مسئله مهمی نیست، این قرارداد مراحلی در راستای آمادگی و انعقاد قرارداد داشت که باید انجام میشد. زمانی که این مراحل آماده شد؛ یک سری بحثها به امور اجرایی مربوط میشود که باید در مجموعه اقتصادی دولت حل شود. بنابراین، این استعفا در این راستا است که مراحل قرارداد طی شده و دولت باید ان را اجرا کند.
به نظر میرسد که آقای لاریجانی قصد داشتند که دولت مسئله را پیگیری کرده و از تداخل کارها جلوگیری شود؛ بنابراین استعفای ایشان مسئله مهمی نیست و فاز کاری مربوط به ایشان به پایان رسیده است.
با توجه به اینکه آقای لاریجانی، نماینده رهبر انقلاب در این پرونده بودند، میتوان این برداشت را داشت که ایشان نتوانستند با دولت همکاری کنند؟ فکر میکنید در هماهنگی با رهبر انقلاب این استعفا صورت گرفته است
فکر نمیکنم. آقای لاریجانی خودشان خواستند کناره گیری کنند. زیرا موضوع اجرایی قراردادها را وزرا باید پیگیری کنند، طبعا دولت بهتر میتواند این کار را انجام بدهد و اگر وزرا حرفی بزنند امکان تداخل کار وجود دارد.
بنابراین، لاریجانی تصمیم گرفت که باقی کار به عهده دولت باشد و با رهبری هم هماهنگی داشته اند.
بهترین جایگزین برای آقای لاریجانی در توافق ۲۵ ساله چه کسی است؟
مسئله اجرایی است و نیاز به انتخاب فرد خاصی ندارد. دولت باید مسئولت پیگیری آن را به عهده بگیرد.
آقای صادقی! با توجه به اینکه ایشان در حال کمرنگ شدن از سیاست هستند، پیش بینی شما از آینده سیاسی لاریجانی چیست؟ ممکن است که ایشان دوباره به قدرت برگردند یا حذف ایشان از سیاست کلید خورده است؟
خیر، این تحلیلهای شبکههای برون مرزی است. لاریجانی برای کشور سرمایه بوده و همیشه نیز خواهند بود. ایشان مورد اعتماد رهبر انقلاب هستند و هر زمانی که به ایشان نیاز باشد قطعا فعالیت خواهند کرد. بنابراین، کلید خوردن حذف لاریجانی تحلیلهایی است که شبکههای برون مرزی میکنند و صحت ندارد.
میتوان این برداشت را با توجه به انتصابات دولت داشت که طیف عقلای اصولگرا کنار زده شدند؟
نمیدانم. دولت با انتخابهای خود انتظارات را برآورده نکرده است. اینکه ایا مسئله سیاسی پشت آن وجود دارد یا خیر را باید از خودشان پرسید.
چرا یهود به دماوند علاقه دارد
يهوديان تبعيد شده از طريق « شوش» عبور داده شدند و در دامنه البرز رسيدند. يهوديان مهاجر در همين جا ساكن شدند و نام آن را « گيلعاد» كه يك واژه عبري است گذاشتند.