bato-adv
کد خبر: ۵۰۸۳۰۸
مقام صهیونیست:

آمریکا و اسرائیل طرح جایگزینی برای شکست مذاکرات برجام ندارند

آمریکا و اسرائیل طرح جایگزینی برای شکست مذاکرات برجام ندارند
یک مقام مطلع از رایزنی‌های مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی گفته واشنگتن و تل‌آویو هیچ طرح جایگزینی برای حالت فرضی شکست مذاکرات برجام ندارند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۷ - ۱۶ مهر ۱۴۰۰

یک مقام رژیم صهیونیستی که از رایزنی‌های مشترک واشنگتن و تل‌آویو در خصوص ایران آگاه است گفته آمریکا و اسرائیل طرح جایگزینی برای حالتی که مذاکرات برجام به شکست منتهی شود ندارند.

«جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز ۵ اکتبر با همتای خود از رژیم صهیونیستی دیدار کرد. رایزنی‌های میان این دو مقام، در چارچوب دیدار‌های «گروه مشورت راهبردی آمریکا-اسرائیل» انجام شد.

یک مقام ارشد آمریکایی که به شرط عدم افشای نام با خبرنگاران گفتگو می‌کرد گفت دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا به گفتگو با ایران متعهد است. او مدعی شد در صورتی که دیپلماسی با ایران شکست بخورد «ما آماده‌ایم به تدابیر جایگزین دیگری متوسل شویم.»

همزمان، رسانه‌های صهیونیستی گزارش داده‌اند اسرائیل از طرف آمریکایی خواسته در صورت شکست مذاکرات تحریم‌هایی را علیه ایران وضع کند.

با وجود این، پایگاه «المانیتور» به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش داده به دور از فضای علنی، فضای نشست‌های آمریکا و اسرائیل چندان مطلوب نبوده است.

مطابق این گزارش، رژیم صهیونیستی تصور می‌کند که برداشت تل‌آویو از تهدید برنامه هسته‌ای ایران با طرف آمریکایی یکسان نیست.

یک مقام ارشد وزارت جنگ رژیم صهیونیستی که به «بنی گانتز» نزدیک است در این باره به المانیتور گفت: «بله، گفتگو‌ها خوب بودند، فضا بسیار دوستانه و باز بود، پیام‌ها رد و بدل شدند، اما از لحاظ مسائل اساسی، وضعیت بد و شاید حتی بتوان گفت خیلی بد است.»

وی اضافه کرد: «در حال حاضر، هیچ برنامه اقتضایی جایگزینی علیه ایران برای حالت شکست مذاکرات وجود ندارد. آن‌ها پلان B ندارند. جایگزینی ندارد و مسئله‌ای که بسیار نگران‌کننده است این است که اصلاً از این بابت نگران نیستند. مسائل را کامل متفاوت از ما می‌بینند. البته این حقشان است، ولی برای ما مایه نگرانی جدی است.»

مقام ارشد صهیونیست اضافه کرد: «درست است که آمریکایی‌ها بنا به درخواست ما تأکید می‌کنند که اگر مسیر دیپلماتیک نتایج لازم را به بار نیاورد، گزینه‌های دیگری وجود دارند، ولی مشخص نیست که حرفشان جدی باشد. تمرکزشان روی ایران نیست، روی چین و مسائل داخلی آمریکا، پادندمی کرونا است و آن‌ها هم مثل دولت اسرائیل، مجبورند تلاش کنند تا هر قانون یا تصمیمی را از طریق کنگره اجرایی کنند. چراغ‌ها در واشنگتن شب‌ها روشن است، اما نه به خاطر ایران* و این مایه نگرانی است.»

ماه پیش بعد از دیدار «جو بایدن»، رئیس‌جمهور امریکا با «نفتالی بنت»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در کاخ سفید رسانه‌ها گزارش دادند طرف‌ها به توافق بر سر طرحی برای همکاری ضد برنامه هسته‌ای ایران دست پیدا کرده‌اند.

روزنامه صهیونیستی هاآرتص روز ۹ شهریور یعنی بعد از دیدار مذکور در کاخ سفید گزارش داد یکی از نقاط مشترک در دیدار «نفتالی بنت»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با بایدن در کاخ سفید، مخالفت هر دوی آن‌ها با «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر سابق این رژیم بوده و هر دوی آن‌ها امیدوار بوده‌اند که از بازگشت نتانیاهو به قدرت جلوگیری کنند.

مطابق ادعای این روزنامه پیشبرد همکاری‌های اطلاعاتی در خصوص برنامه هسته‌ای ایران از طریق کانال مخفیانه‌ای انجام خواهد شد که در فلسطین اشغالی «دیوید بارنیا»، رئیس جدید سازمان جاسوسی موساد هدایت آن را بر عهده خواهد داشت.

هاآرتص درباره اینکه رژیم صهیونیستی قادر به انجام چه اقداماتی علیه ایران نیست نوشته است: «دو گزاره در اینجا مطرح است: ۱- ایالات متحده به سایت‌های هسته‌ای ایران حمله نخواهد کرد. ۲- اسرائیل حتی اگر طرحی برای حمله آماده کرده باشد یا آنکه سناریو‌های خلاقانه دیگری داشته باشد هیچ توانایی نظامی عملی برای انجام حمله به تنهایی و دستیابی به نتایج محسوس نخواهد داشت. اضافه بر این، حتی اگر اسرائیل طرحی اصیل، جرأتمندانه و شدنی در این زمینه داشته باشد مورد قبول ایالات متحده واقع نخواهد شد، زیرا واشنگتن نگران است که هر اقدام نظامی این کشور را بر خلاف خواستش وارد جنگ خواهد کرد.»

با آنکه نفتالی بنت و «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی هر دو جزو سیاستمداران تندرو افراطی در قبال ایران محسوب می‌شوند رسانه‌های صهیونیستی مدعی هستند بنت قصد دارد سیاست‌های تل‌آویو را به مسیر جدیدی هدایت کند.

کشور‌های غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعا‌ها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بار‌ها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند، اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشور‌های موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی تنها دارنده سلاح‌های هسته‌ای در منطقه غرب آسیا است و با حمایت‌های آمریکا برنامه تسلیحات هسته‌ای خودش را از نظارت‌های بین‌المللی دور نگاه داشته است.

دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین آمریکا را به توافق هسته‌ای برجام بازگرداند، اما تا کنون از اجرای تعهداتش در این راستا خودداری کرده است.

رژیم صهیونیستی و واشنگتن در ماه‌های گذشته همکاری علیه ایران را در دستور کار قرار داده‌اند. به عنوان مثال خبرگزاری رویترز ماه پیش گزارش داد کابینه جدید اسرائیل قصد دارد برای رایزنی درباره روش‌های اجرای بهتر «برنامه جامع اقدام مشترک» و تحریم‌هایی که بایستی علیه ایران حفظ شوندگروهی از متخصصان مسائل تحریمی را روانه واشنگتن کند.

این رسانه غربی تصریح کرد این راهبرد تفاوت زیادی با سیاست «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی دارد که قصد نداشت با دولت «جو بایدن» درباره بازگشت مجدد آمریکا به برجام وارد تعامل شود.

علاوه بر این، وبگاه «اکسیوس» هم سوم تیرماه گزارش داد به نقل از مقام‌های رژیم صهیونیستی گزارش داده بود تل‌آویو قصد دارد از طریق دیپلماسی بر رویکرد دولت آمریکا در قبال برنامه هسته‌ای ایران اعمال نفوذ کند.

آکسیوس نوشته با آنکه نفتالی بنت و کابینه او نیز همانند نتانیاهو با توافق هسته‌ای ایران مخالفند، اما تعامل با ایالات متحده در خصوص این موضوع را در دستور کار قرار داده‌اند.

آکسیوس چند هفته پیش گزارش داده بود برآورد جامعه اطلاعاتی اسرائیل، وزارت خارجه و نهاد‌های امنیتی این رژیم این است که احتمال توافق ایران بر سر برجام، بعد از روی کار آمدن «ابراهیم رئیسی» به عنوان رئیس‌جمهور ایران کاهش یافته است.

ادعای آکسیوس در حالی مطرح شده که آیت‌الله رئیسی در چندین اظهارنظر درباره سیاست خارجی دولت سیزدهم تصریح کرده چنانچه طرف‌های مقابل تعهداتشان را اجرا کنند ایران به توافق هسته‌ای بازخواهد گشت.

«بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی در زمانی که در قدرت بود تلاش‌های زیادی برای بر هم زدن برجام انجام داد و از جمله «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا را به خروج از آن ترغیب کرد. او بار‌ها تأکید کرد که ترامپ با تشویق وی از برجام خارج شده و سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران را در پیش گرفته است.

ترامپ و نتانیاهو امیدوار بودند فشار حداکثری بتواند ایران را به حضور در پای میز مذاکره برای گفتگو بر سر توافقی جدید به جای برجام مجاب کند. این سیاست، به شکست منجر شد.

این در حالی است که گروه دیگری از تحلیلگران پیش از این اختلافات ابرازشده از سوی مقام‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی در خصوص ایران را بخشی از تقسیم کار میان دو طرف در راستای بازی «پلیس خوب-پلیس بد» برای گرفتن امتیازات حداکثری از ایران در مذاکرات هسته‌ای می‌دانند.

*توضیح: مقام صهیونیست به زبان انگلیسی با المانیتور گفتگو کرده و گفته‌های او از این زبان برگردان شده است. در زبان انگلیسی، مسئله‌ای که باعث بیداری در شب می‌شود استعاره از موضوعی است که باعث تشویش و نگرانی است. با این توضیح، منظور مقام رژیم صهیونیستی در جمله بالا این است که ایران، نگرانی اصلی آمریکا نیست.

برچسب ها: اسرائیل برجام
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین