bato-adv

احتمال آغاز روند صعودی شاخص بورس از دی ماه

احتمال آغاز روند صعودی شاخص بورس از دی ماه

نزدیک بودن نشانه‌ها در آذرماه ۹۹ و شهریور ۱۴۰۰ درس‌هایی برای ما دارد که بر اساس آن‌ها می‌توان پیش‌بینی کرد که روند صعودی احتمالا از دی‌ماه مجددا آغاز شود. تا آن زمان معلوم نیست شاخص تا چه حد بتواند در محدوده‌های بالاتر از کانال ۱٫۳میلیونی دوام بیاورد.

تاریخ انتشار: ۱۳:۵۹ - ۱۰ مهر ۱۴۰۰

خداحافظی با کانال ۱٫۵میلیون واحدی برای سهامداران بورس گران تمام شده است. اتفاقی که باعث شده دوباره روند ورود و خروج پول حقیقی معکوس شود و حتی با وجود افزایش ۵۰هزار واحدی شاخص کل در هفته گذشته، شاهد خروج ۴۵۳میلیارد تومان پول ناقابل از بورس بودیم. افزایش قابل توجه قدرت فروشنده به ما می‌گوید بزرگان بازار دست به نقد شده‌اند و از طرفی ایجاد اختلاف بین روند شاخص کل و شاخص هم‌وزن نشانه‌های خوبی به همراه ندارد. همه این موارد در کنار هم ما را یاد آذرماه سال ۹۹ می‌اندازد.

به گزارش روزنامه هفت صبح، شاخص بورس بعد از آغاز روند نزولی، هفته آخر آبان‌ماه در محدود یک میلیون و ۲۰۰هزار متوقف شد و تا نیمه آذر به یک میلیون و ۹۰۰هزار واحد رسید. بعد از این اتفاق دقیقا همین نشانه‌ها در بورس به وجود آمده بود و در نتیجه آن شاهد ادامه روند نزولی تا نیمه اسفندماه بودیم. جایی که شاخص کل به محدوده یک میلیون و ۱۷۰هزار واحد رسید.

نزدیک بودن نشانه‌ها در آذرماه ۹۹ و شهریور ۱۴۰۰ درس‌هایی برای ما دارد که بر اساس آن‌ها می‌توان پیش‌بینی کرد که روند صعودی احتمالا از دی‌ماه مجددا آغاز شود. تا آن زمان معلوم نیست شاخص تا چه حد بتواند در محدوده‌های بالاتر از کانال ۱٫۳میلیونی دوام بیاورد.

اختلاف بین شاخص کل و هم‌وزن

شاخص کل بورس تهران در هفته گذشته ۳٫۶درصد افزایش پیدا کرد، اما هم‌زمان شاخص هم‌وزن به رشد ۱٫۳درصدی بسنده کرد. در شرایط عادی وقتی شاخص کل ۳٫۶درصد افزایش پیدا می‌کند شاهد نقشه سراسر سبزرنگ هستیم، اما نقشه بازار هفته گذشته عمدتا قرمزپوش است و تنها چند گروه مثل محصولات شیمیایی و فلزات اساسی به‌واسطه افزایش قیمت دلار روند صعودی به خود گرفته‌اند. موضوعی که نشان می‌دهد پرتفوی اغلب سهامداران این روز‌ها روند نزولی دارد و همین ایجاد اختلاف بین شاخص کل و شاخص هم‌وزن می‌تواند تا حد زیادی یادآور روز‌های نیمه آذرماه سال ۹۹ باشد.

‌کاهش قدرت خریداران در بازار

مرداد امسال قدرت خریداران به اوج خود رسیده بود. بررسی سرانه خرید و فروش در بازار سرمایه نشان می‌دهد تا قبل از اینکه شاخص از کانال ۱٫۵میلیون واحدی خداحافظی کند، سرانه خرید در بازار به حدود ۲۰میلیون تومان می‌رسید. یعنی هر خریدار در هر سفارش خرید به‌طور میانگین به اندازه ۲۰میلیون تومان سهام می‌خرید، اما این رقم اکنون به ۱۳میلیون تومان کاهش پیدا کرده و در طرف مقابل شاهد قدرت گرفتن فروشنده‌ها در بازار هستیم. در آذرماه سال ۹۹ هم سرانه خرید حقیقی از ۲۲میلیون به ۱۵میلیون تومان کاهش پیدا کرده بود.

‌کوچ سرمایه بزرگان به پارکینگ صندوق درآمد ثابت

در کنار آغاز دوباره روند خروج پول حقیقی از بورس که می‌تواند تیر خلاص برای آخرین امید‌ها به ادامه روند صعودی باشد، این روز‌ها شاخص معکوس شدن روند ورود و خروج پول از صندوق‌های درآمد ثابت هستیم. از زمانی که شاخص کل بورس از محدوده یک میلیون و ۵۰۰هزار واحد عقب‌نشینی کرده، تاکنون حدود دو هزار و ۷۰۰میلیارد تومان پول وارد صندوق‌های سرمایه‌گذاری درآمد ثابت شده است.

موردی که نشان می‌دهد سهامداران بزرگ مجددا سرمایه خود را از سهام به واحد سرمایه‌گذاری درآمد ثابت تبدیل کرده‌اند و منتظر هستند تا روند نزولی به پایان برسد و در ابتدای صعود دوباره دست به خرید سهام بزنند. باید توجه داشته باشید که وقتی روند بورس صعودی می‌شود، شاهد خروج پول از صندوق‌های درآمد ثابت هستیم. اتفاقی که از خردادماه تا ابتدای شهریورماه امسال افتاد و در این بازه بیش از شش هزار میلیارد تومان پول از صندوق‌های درآمد ثابت خارج شد.

تکرار الگوی RSI برای شاخص کل

بررسی اندیکاتور شاخص قدرت نسبی روی نمودار شاخص کل نشان می‌دهد تغییرات RSI در هفته گذشته، تا حد زیادی مطابق با هفته آخر آذر ۹۹ است. بعد از به وجود آمدن این الگو شاخص کل بورس از محدوده یک میلیون و ۴۴۰هزار واحد به کانال ۱٫۱میلیونی سقوط کرد. حالا شاخص کل دقیقا در همان محدوده و شاخص RSI هم دقیقا در همان منطقه قرار گرفته است و همه چیز برای تکرار تاریخ مهیا شده. اگر این اتفاق بیافتد، بعید نیست تا آخر پاییز شاخص کل دوباره به کانال ۱٫۱ یا ۱٫۲میلیون واحدی عقب‌نشینی کند.

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین