معنایی که شغل ما برایمان دارد تأثیر بسزایی بر حس رضایت ما از زندگی خواهد گذاشت.
بسیاری بر این نظرند که تعادل میان کار و اوقات فراغت برای افزایش حس خوشبختی اهمیت زیادی دارد. اما طبق نتایج یک تحقیق، این تعادل نسبت به معنایی که حرفه ما برایمان دارد، تأثیر کمتری بر احساس نیکبختی خواهد گذاشت.
به گزارش دویچه وله، اگر کمتر کار کنیم و بیشتر وقت استراحت داشته باشیم خوشبختتریم؟ نتایج یک مطالعه تحقیقاتی که توسط یک روانشناس بریتانیایی در مجله آنلاین «کانورسیشن» منتشر شده، چنین فرضی را تأیید نمیکند.
در گزارشی در این باره که در این مجله به چاپ رسیده گفته میشود، معنایی که شغل ما برایمان دارد تأثیر بسزایی بر حس رضایت ما از زندگی خواهد گذاشت.
به عبارت دیگر حس رضامندی از زندگی بیشتر به پاسخ به این پرسش بستگی دارد که چرا ما کار میکنیم؟
طبق پژوهشها، انسانها در شرایط خاص ترجیح میدهند کار کنند تا این که بیکار بمانند. به بیان دیگر، اگر حرفه ما برایمان معنادار باشد و به واسطه آن احساس تأیید بکنیم، کارمان نسبت به بیکاری و فراغت تأثیر مثبتتری بر احساس ما خواهد گذاشت.
با این همه، مطالعات نشان میدهد که بسیاری از انسانها برای داشتن حس خوشبختی به دنبال اهدافی لذتجویانه و تفریح در اوقات استراحت میگردند.
این روانشناس بریتانیایی، اما میگوید، راه سومی نیز برای داشتن حس شادکامی در زندگی وجود دارد: تعیین اهداف مختلف در اوقات فراغت و داشتن تجاربی متعدد و متفاوت.