bato-adv
کد خبر: ۵۰۵۴۴۶
خبرگزاری شینهوا گزارش می‌دهد:

مزایای عضویت ایران در سازمان همکاری‌های شانگ‌های چیست؟

مزایای عضویت ایران در سازمان همکاری‌های شانگ‌های چیست؟
«ایران با عضویت در سازمان همکاری‌های شانگ‌های عملا انزوای تحمیلی کشور‌های غربی علیه خود در حوزه دیپلماسی و مراودات سیاسی را کم رنگ و تضعیف می‌کند و در عین حال، بواسطه عضویت در این سازمان معتبر بین المللی، پرستیژ و آبروی بین المللی خود را ارتقا می‌دهد. این مساله در نوع خود به زعم بسیاری از ناظران و تحلیلگران می‌تواند به عنوان یکی از بزرگترین دستاورد‌های عضویت ایران در سازمان همکاری‌های شانگ‌های تلقی شود».
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۸ - ۲۸ شهريور ۱۴۰۰

فرارو- "خبرگزاری شینهوا" در گزارشی به اقدام اخیر اعضا و رهبران سازمان همکاری‌های شانگ‌های در پذیرش ایران به عنوان یک عضو اصلی این سازمان اشاره کرده (ایران سال‌ها خواستار عضویت در سازمان همکاری‌های شانگ‌های بوده است) و به طور خاص این رویداد را حامل امتیازات و مزایای زیادی برای ایران در حوزه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی و امنیتی ارزیابی کرده است.

خبرگزاری شینهوا در این رابطه می‌نویسد: «بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران بر این باورند که خیزِ اخیر ایران برای عضویت در سازمان همکاری‌های شانگ‌های (که البته با موافقت اعضای این سازمان نیز مواجه شد)، حاکی از چرخش قابل توجهِ سیاست‌های ایران به سمت توسعه روابط با شرق و همکاری‌های منطقه‌ای است که در نوع خود می‌تواند مزایای بیشماری را برای تهران به همراه داشته باشد.

به گزارش فرارو، ایران در جریان نشست اخیرا رهبران سازمان همکاری‌های شانگ‌های در دوشنبه پایتخت تاجیکستان، به عنوان یکی از اعضای اصلی و جدید این سازمان معرفی شد. "حسین امیرعبداللهیان" وزیر خارجه ایران این مساله را گامی رو به جلو به سمت همگرایی و ادغام اقتصادی هر چه بیشتر کشور‌های منطقه عنوان کرد و گفت: "ایران عمیقا از این مساله که سند عضویت کامل این کشور در سازمان همکاری‌های شانگ‌های در جریان نشست اخیر این سازمان در دوشنبه پایتخت تاجیکستان و از سوی رهبران این سازمان به امضا رسیده، خرسند است".

سازمان همکاری‌های شانگ‌های در سال ۲۰۱۱ توسط چین، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان، و ازبکستان بنیان گذاشته شد و در سال ۲۰۱۷ نیز شاهد عضویت هند و پاکستان به عنوان اعضای جدید این سازمان بود.

ایران و سیاستی آسیامحور

حسین امیرعبداللهیان اخیرا در موضع گیری گفته است: "عضویت ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای، تاثیر قابل توجهی بر همکاری‌های چندجانبه ایران در چهارچوبِ جهت گیری‌های سیاست خارجی این کشور نسبت به همسایگان و آسیا را به همراه خواهد داشت".

"ابراهیم رئیسی" رئیس جمهور ایران نیز از رهبران عضو سازمان همکاری‌های شانگ‌های به دلیل موافقت با عضویت ایران در سازمان مذکور تقدیر کرده و بر اهمیت "سیاستِ همسایگی/Neighboring Policy" و همچنین تقویت حضور ایران در سازمان‌های منطقه ای، به مثابه اصولی مهمی در سیاست خارجی دولت خود تاکید کرده است.

بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که دولت رئیسی با کنشگری فعال خود جهت کسب کرسی عضویت در سازمان همکاری‌های شانگهای، عملا این نکته را مشخص کرده که سیاست خارجی ایران را از منظری متنوع می‌بیند و قرار نیست آن را صرفا محدود به روابط با غرب و یا مساله هسته‌ای تهران و "برجام" کند.

در این رابطه "علی اصغر زرگر" تحلیلگر مسائل بین المللی اخیرا در موضع گیری گفته که ایران با عضویت در سازمان همکاری‌های شانگهای، گامی بلند در راستای سیاست خود جهت توسعه روابط با شرق برداشت. امری که به طور خاص در دولت ابراهیم رئیسی از موقعیتی برجسته و کانونی برخوردار است.

مزایای اقتصادیِ عضویت ایران در سازمان همکاری‌های شانگ‌های

ابراهیم رئیسی در جریان نطق روز جمعه خود در جلسه سازمان همکاری‌های شانگ‌های اعلام کرد که "عضویت در سازمان مذکور فرصت‌هایی را برای ایران جهت اتصال به کریدور و مسیر‌های اقتصادی و تجاری منطقه اوراسیا فراهم خواهد کرد". وی تاکید کرد که "ایران حلقه اتصال پروژه‌های زیرساختی در منطقه اوراسیا است و این کشور می‌تواند جنوب و شمال اوراسیا را به یکدیگر متصل کند".

ناظران و تحلیلگران بر این باورند که عضویت ایران در سازمان همکاری‌های شانگ‌های می‌تواند دسترسی قابل توجه تهران به بازار بزرگ و چند صد میلیونی کشور‌های عضو سازمان همکاری‌های شانگ‌های را هموار کند. در این چهارچوب، ایران می‌تواند تا حدی به صادرات مواد نفتی و پتروشیمی خود به کشور‌های عضو سازمان شانگ‌های نیز امید داشته باشد و در عین حال برخی نیاز‌های فناورانه، مالی و صنعتی خود را نیز از این منطقه تامین کند.

جدای از این ها، عضویت ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای، عملا جایگاه آن در ابتکار بزرگِ دولت چین موسوم به "یک کمربند، یک راه" را تسهیل کرده و موجب تقویت پیوند‌های ایران با دولت‌های آسیای مرکزی می‌شود. مسائلی که در نوع خود حامل مزایا و منافع اقتصادی قابل توجهی برای ایران هستند.

امتیازات سیاسی عضویت ایران در سازمان همکاری‌های شانگ‌های

بدون تردید عضویت ایران در سازمان همکاری‌های شانگ‌های می‌تواند در بعد منطقه‌ای و بین المللی پیامد‌های سیاسی مثبتی برای تهران به دنبال داشته باشد. تهران عملا با تکیه با سازوکار دیپلماسی چندجانبه در قالب سازمان همکاری‌های شانگ‌های می‌تواند روابط منطقه‌ای خود را توسعه دهد و از سویی، در برابر فشار‌های گسترده سیاسی از سوی دولت‌های غربی نیز روی حمایت کشور‌های عضو سازمان همکاری‌های شانگ‌های حساب کند.

ایران با عضویت در سازمان همکاری‌های شانگ‌های عملا انزوای تحمیلی کشور‌های غربی علیه خود در حوزه دیپلماسی و مراودات سیاسی را کم رنگ و تضعیف می‌کند و در عین حال، بواسطه عضویت در این سازمانِ معتبر بین المللی، پرستیژ و آبروی بین المللی خود را ارتقا می‌دهد. این مساله در نوع خود به زعم بسیاری از ناظران و تحلیلگران می‌تواند به عنوان یکی از مهمترین دستاورد‌های عضویت ایران در سازمان همکاری‌های شانگ‌های تلقی شود.

بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که تقویت روابط ایران با کشور‌های عضو سازمان همکاری‌های شانگ‌های که در منطقه پیرامونی ایران قرار دارند، عملا می‌تواند کمک زیادی را به تهران جهت تحقق منافع ملی اش کند. رویکردی که در نوع خود می‌تواند اثر تحریم‌های بین المللی بر ایران را کاهش و در عین حال موقعیت و جایگاه منطقه‌ای و بین المللی ایران را نیز تقویت کند».

bato-adv
محمد فقیه نوری
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
بزودی خواهید سوخت در جواب کسی که می‌گفت برو از پدر مادرم بپرسم چرا به جمهوری اسلامی رأی دادید گفتند اصلأ به جمهوری اسلامی رأی ندادند بلکه رأی سفید دادند در ضمن لطفاً توضیح دهید چطور میشه با اقتصاد فشل ایران با آمریکا مبارزه کرد کمتر جنس بزنید آقای محترم من نسوختم شما بزودی در خشم ملت می سوزید از انقلاب مردم بترسید نه آبرو برای ایران گذاشتید نه معیشت را درست کردید فرارو لطفاً چاپ کن
naser
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
خبرگزاری شینهواهمون خبرگزاری فارس خودمونه جدی نگیرید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
در آسیا حداقل می رفتید با ژاپن و کره جنوبی ارتباط می گفتید. عضویت در این سازمان به چه دردی می خورد ؟ رابطه با ازبکستان و قراقستان و تاجیکستان به چه دردی می خورد ؟ پ
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
خبر بدی نیست ولی نه آنقدر خوب که تاثیرش دیده شود، راه یافتن مملکتی در حد ایران به بازی بزرگان شرق تنها در سایه تنظیم همکاری با غرب میسر است وگرنه نمیشه با غرب در تقابل بود و انتظار داشت شرق منافع ما را لحاظ کند! برای خیره سرهایی که سالهاست بر طبل همه جز آمریکا و اقمار که حتی طالبان را هم در برمیگیرد میکوبند درک این نکته البته بدلیل تفکر روسی مرادشون غامض و پیچیده است!
محسن
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
هدف روس و شرق در دست داشتن کنترل ایرانه-
تا ایران به غرب نزدیک نشه و ادامه تحریم ها
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۲۶
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
این خبر کوچکترین مزیتی برای سفره مردم نداره....این فقط یک خبر خنثی است...نه خوبه و نه بد...الان خبرهای خوب برای اکثر ملت اینه که اولا : شیر درآمدهای نفتی باز بشه و ایران بتونه راحت و علنی نفتش رو تو بازارهای جهانی بفروشه و دلار نفتی بیاد تو مملکت و ثبات نسبی اقتصادی برقرار بشه و ثانیا : تحریم های بانکی برطرف بشه و روابط اقتصادی کشور با دنیای صنعتی غرب نرمال بشه و جنس با کیفیت بیاد تو کشور و ثالثا : قیمت مسکن و ماشین از این حالت انفجاری و بیمارگونه بیاد بیرون و با یک نرخ نرمال و منطقی به مشتری عرضه بشه (الان قیمت بعضی ماشین های خارجی و خونه های لوکس پنج برابر قیمت جهانی هست) و رابعا : تمام درآمد ارزی حاصل از صادرات غیر نفتی بیاد تو کشور نه اینکه تو همون خارج دپو بشه و یا بشه خونه و ویلا تو دبی و ترکیه و ...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
واقعا.کاش می‌شد صد بار
لایک کرد.
محمد فقیه نوری
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
بهترین کامنت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
فقط نفت بفروشن بریزن تو حلقت درست میشه....شدت سفاهت شما واقعا از سوزش شدید ناشی می شود...
امين ميرزائى
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
بزرگترین مزیتش اینه که همه کشور مزرعه بیت کوین درمیاد ، با چینیام میریم دریای عمان ماهیگیری ، خلیج فارسم مثل هورالعظیم خشک میشه میکنیمش پیستِ آفرود و ماشین سواری !!!!! مثل آمریکای جنایتکار نیست که هرچی تو کشور ساخت و به جا گذاشت از ساختمون بیقواره دانشگاه امام صادق تا سینما شهر فرنگ که سوخت تا تئاتر شهر و سینماهای سانترال و ریولی و ب ب و کاپری ، از موزه هنرای معاصر تا موزه رضا عباسی ، از خونه هاى بهداشت و پارکای سرخه حصار و خجیر و پردیسان و لاله و نیاوران و ملت و سمنگان وسیسنگان و ساعی تا نفت و پتروشیمی ، از دانشگاه تهران و ملی و صنعتی تا کالج البرز و فرودگاه مهرآباد تا نیروی بیخود هوایی ، از دانشکده دافوس و افسری تا تله کابین نمک آبرود و توچال تا پیست اسکی دیزین و گاجره و شمشک و آبعلى ، از مترو و رادیو تلویزیون ملی ... هيچکدومشون دیگه دوزارم نیرزه ... زنده باد نگاه به شرق ...مرگ بر غرب ... زنده باد چین !!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
خیلی سازه های خوبی با پول مردم کشور های مختلف توسط المان ، چین و ... در دنیا ساخته شده!
خیلی سازه های بد هم ساخته شده که ریخته ، مثل فردوگاه مهراباد یک راه اهن! (یکی شون بود)
اینا ربطی ب استعمار نداره!
وابستگی ب غرب یا شرق بده ، تجارت باهاشون بد نیس!
اینکه جوری برنامه ریزی کنن ک وابسطه بمونی و شهروند درجه دو بدونند بده!
بی عرضه باشی چین هم همان رفتار امریکا و انگلیس را میکند!
خیلی از چیز هایی هم ک نوشتید با تلاش ایرانیان بعد از سالها مبارزه ساخته شد مثل دانشگاه خوارزمی و تهران ، خیلی هاش با پول ایران در راستا منافع امریکا بود مثل نیرو هوایی!
فکرشم نمیکردن ایران بچرخه ، بعد ایران نقشه های تعمیری کبری را خیلی ساده تر ب بقیه کشور ها دادن!
فهمش سادس اگر فکر کنی و بخوای.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
آب بریز امین شاید سوزشش کمتر بشه یه لحظه مغزت کار کنه اراجیف نگی....شایدم باید به روان پریش مراجعه کنی عزیزم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
اینا برای درویش نمد نمیشه!!
محمد فقیه نوری
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
تا تحریم نباشیم اره ولی ما تحریم هستیم بیشتر هزینه برای ما گذاشتید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
اب بریز که بدجور سوخته سفیه جان.
محمد فقیه نوری
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
بزودی کرم سوختگی به شما میدهیم
امين ميرزائى
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
یه دونه کالجِ البرزو که آمریکای جنایتکار ساخت مقایسه کنین با صدتا قرارداد با چین . از دکتر مصطفی چمران تا اسلامی ندوشن ، داریوش آشوری ، عبدالله انوار ، علی جوان ، همایون خرم ، منوچهر ستوده ، خسروسینایی ، عادل فردوسی پور ، افشین یداللهی ، کامران وفا ، جمشید مشایخی ، بهرام مبشر ، محمد علی کاتوزیان ، سیاوش قمیشی ، سعید سهراب پور ، مجید میرزائى ، ادوارد زهرابيان ، ياسر رودى ، سيد حسن بطحائى ، هاراطون داویدیان ، ارتشبد خاتم ، سلیمان حییم ، فیروز پرتوی ، حسین امانت ، کاوه آفاق ....همه شون ازونجا فارغ التحصیل شدن . خاک بر سر رضا شاه که کالج البرزو از آمریکائيا خريد !!!!!!! بايد ميرفت شانگهای برا خرید جنس چینى !!! مرگ بر مارتین جردنِ لعنتی ... زنده باد کسی که به جای جردن ميگه بزرگراه آفریقا ... مرگ بر آمریکای پلید !!!!!
محمد فقیه نوری
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
استاد مجید میرزایی برادر شما است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
راحته زحمت مجتهدی گیلانی رو بنویس به پای آمریکایی‌ها، به خودت زحمت ندی واسه نظر دادن، آمریکا بعدن یه عروسک بهت جایزه میده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
واقعا ادم کور دل قابل هدایت نیست.....منافق وطن فروش
naser
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
مثل همیشه عالی استاد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
داداش به 28 مرداد 1332 هم یه نگاه بنداز
ناشناس
Turkiye
۱۳:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
برای مردم بدبختی و فلاکت و برای آقایان اندوختن ثروت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
آتش به خرمن غرب گراها افتاده. از کامنتها مشخصه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
اخوی تند نرو تا تحریم ها لغو نشه هیچ کشوری با آمریکا در نمی افته. نمونه برادران روس و چینی در تحریم ها پول ما را نمیدهند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
دیگه عیچ چیز مهم نیست

گرسنگی و فقر ...

دولت تدبیر و امید ما رو بیچاره کرد

روحانی ..... جواب بده
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین