bato-adv
کد خبر: ۵۰۵۲۳۴

نظر سازمان جهانی بهداشت درباره تغییر دز دوم واکسن

نظر سازمان جهانی بهداشت درباره تغییر دز دوم واکسن
دکتر برنان در پاسخ به این سوال که آیا فرد واکسینه شده می‌تواند دز بعدی واکسن را تغییر دهد، پاسخ داد؟ اگرچه سازمان بهداشت جهانی چنین توصیه‌ای نمی‌کند، اما برای مثال شواهد و مطالعات حاکی از این است که ترکیب دز اول آسترازینکا و دز دوم فایزرهمچنان ایمنی خوبی ایجاد می‌کند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۶ - ۲۶ شهريور ۱۴۰۰

مدیر اورژانس منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت (EMRO) درباره تغییر دز دوم واکسن، گفت: اگرچه سازمان بهداشت جهانی چنین توصیه‌ای نمی‌کند، اما برای مثال شواهد و مطالعات حاکی از این است که آسترازنکا و فایزر می‌تواند ایمنی ایجاد کند.

به گزارش ایسنا، دکتر ریچارد برنان در نشست خبری که به صورت مجازی با حضور مدیر منطقه‌ای مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت و نماینده این سازمان در ایران برگزار شد، در پاسخ به این سوال که علیرغم آغاز دز سوم در برخی کشورها، موضع سازمان جهانی بهداشت نسبت به عدم دسترسی کشور‌های فقیر به واکسن چیست، گفت: سازمان جهانی بهداشت مقداری دز واکسن را به مردمی که در کشور‌های ضعیف هستند اهدا کرده است. تلاش‌ها جهت رساندن واکسن بیشتر در حال بررسی است و نهایتا تا اواسط سال آینده این مشکل برطرف خواهد شد.

وی درباره واکنش سازمان جهانی بهداشت در خصوص واکسیناسیون کشور‌های تحت فشار تحریم همچون ایران، گفت: سازمان جهانی بهداشت در حال پیگیری و دسترسی همه مردم جهان به واکسن می‌باشد. تحریم‌ها به هیچ وجه نباید مانع این قضیه شود. همچنین در حال پیگیری و تهیه واکسن‌های بیشتر برای کشور ایران هستیم.

مدیر اورژانس منطقه‌ای EMRO درباره شیوع سویه‌های جدید کرونا به رغم واکسیناسیون در کشور‌های مختلف گفت: درست است که مشکلاتی از این قبیل دیده می‌شود، اما باید در نظر داشت که واکسن‌ها در برابر سویه ها، کاهش روند بستری‌ها و حتی تلفات بسیار موثر خواهند بود. یکی از مهم‌ترین دلایل کنترل سویه ها، افزایش روند واکسن است. به عبارتی هر چه بیشتر واکسیناسیون انجام شود، تا حد قابل قبولی از این مشکل جلوگیری خواهد شد.

برنان در پاسخ به چگونگی ابتلای زنان باردار و شیرده پاسخ داد: زنان بارداری که واکسن دریافت کرده اند، سیستم ایمنی بدنشان افزایش یافته است و هرگز مشکلات ناشی از ویروس کرونا را نخواهند داشت؛ بنابراین زنان باردار و یا شیرده در مواقعی که احساس می‌کنند در خطر نیستند باید واکسن را دریافت کنند. برای مثال زنان باردار یا شیردهی که پرستار، دکتر یا در مراکز درمانی مشغول به کار هستند بایستی سریعا واکسن را دریافت کنند.

آیا ویروس کرونا در تابستان کاهش و در زمستان افزایش می‌یابد؟

مدیر اورژانس منطقه‌ای امرو در پاسخ به این سوال که آیا ویروس کرونا در تابستان کاهش و در زمستان افزایش می‌یابد گفت:هیچ گونه مدرک و شواهدی در این خصوص وجود ندارد. برای مثال اگر به تعداد مبتلایان کشور‌های غربی نگاهی بیندازیم، متوجه خواهیم شد تعداد مبتلایان در تابستان کاهش نمی‌یابد. ناگفته نماند که عامل‌های دیگری در این زمینه دخیل هستند برای مثال در برهه‌ای از زمان شاهد این هستیم که مردم مدت زیادی در خانه میمانند، فاصله اجتماعی را رعایت می‌کنند که در این مواقع طبیعتا تعداد مبتلایان کاهش می‌یابد.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا ویروس کرونا بر روی شنوایی تاثیر می‌گذارد گفت: هیچ مدرک موثقی در این خصوص وجود ندارد که ویروس کرونا بر روی شنوایی تاثیر می‌گذارد، گرچه که برخی علائم‌ها هنگام بروز این بیماری دیده می‌شود، اما عارضه‌ی گوش درد جزء علائم رایج این بیماری محسوب نمی‌شود.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: طبیعتا نباید فراموش کنیم که استفاده از ماسک، بهداشت و ضدعفونی کردن دست، رعایت فاصله اجتماعی، دوری کردن از اجتماعات و مکان‌های شلوغ به کاهش روند این بیماری کمک خواهد کرد.

دکتر برنان در پاسخ به این سوال که آیا فرد واکسینه شده می‌تواند دز بعدی واکسن را تغییر دهد، پاسخ داد؟ اگرچه سازمان بهداشت جهانی چنین توصیه‌ای نمی‌کند، اما برای مثال شواهد و مطالعات حاکی از این است که ترکیب دز اول آسترازینکا و دز دوم فایزرهمچنان ایمنی خوبی ایجاد می‌کند.

مدیر اورژانس منطقه‌ای امرو درباره اینکه آیا تغییرات آب و هوایی تاثیری بر تولید سویه‌های جدید می‌شود نیز گفت: هیچ گونه مدرکی برای اثبات تغییرات آب و هوایی در ایجاد سویه‌های جدید وجود ندارد.

برچسب ها: واکسن کرونا
bato-adv
مجله خواندنی ها