bato-adv

چرخش هم‌جهت دو بازار

چرخش هم‌جهت دو بازار
به نظر می‌رسد بازارساز به جای تاکید بر افت قیمت‌ها، بهتر است کریدور قیمتی باریک‌تری را برای دلار تعریف کند، چرا که نوسانات زیاد بازار زمینه‌ساز تمایل بیشتر معامله‌گران برای خریدوفروش بیشتر می‌شود.
تاریخ انتشار: ۰۰:۵۵ - ۲۴ شهريور ۱۴۰۰

در چهارمین روز هفته، نوار نزول دلار قطع شد و روند بازار صعودی شد. گفته می‌شود پس از چند افت متوالی رشد دلار، اصلاح قیمت طبیعی بود. همسو با رشد قیمت دلار، شاخص کل سهام نیز پس از اصلاح موقتی، صعودی شد که این روند متفاوت از دو روز گذشته بود. پس از فروکش کردن هیجانات سفر گروسی، حقیقی‏ها تصمیم به بازگشت گرفتند.

به گزارش دنیای اقتصاد، اسکناس آمریکایی که در ۳ روز ابتدایی هفته، نزدیک به ۸۰۰ تومان از ارزش خود را از دست داده بود، روز سه‌شنبه توانست به بالای سطح ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومانی نفوذ کند. ساعت ۳ بعدازظهر روز گذشته، اسکناس آمریکایی با قیمت ۲۷ هزار و ۶۵۰ تومان معامله شد که ۵۰۰تومان بیشتر از روز دوشنبه بود.

به گفته برخی فعالان، رشد دلار پس از چند افت متوالی، اصلاح طبیعی قیمت بود. از نگاه آنها کسانی که در نرخ‌های بالاتر اقدام به فروش کرده بودند، از اواخر روز دوشنبه در موقعیت خرید قرار گرفتند و با افزایش فعالیت خود در روز سه‌شنبه، توانستند قیمت اسکناس آمریکایی را بالا ببرند. در کنار این، دلار پیش از خبرهای مربوط به اختلافات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با ایران، در محدوده ۲۷ هزار و ۲۰۰ تومان قرار داشت. پس از اینکه اعلام شد که مجوز سفر رافائل گروسی، مدیر‌کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران صادر نشده است و احتمال صدور قطعنامه در شورای حکام علیه ایران زیاد شد، میزان خریدها در بازار ارز افزایش یافت و قیمت دلار به نزدیک مرز ۲۸ هزار تومانی رسید. طبیعی بود که با کنار رفتن خطر صدور قطعنامه، میزان فروش‌ها در بازار بیشتر شود و دلار به سمت محدوده قیمتی اواسط هفته گذشته حرکت کند. همین اتفاق در اوایل روز دوشنبه رخ داد و دلار به سمت محدوده ۲۷ هزار و ۲۰۰ تومانی حرکت کرد که اواسط هفته گذشته در آن قرار داشت. با این حال‌، به یکباره هیجان فروش در بازار زیادتر شد و حتی قیمت تا محدوده ۲۶ هزار و ۹۰۰ تومان نزول کرد. همین نزول هیجانی موجب شد که خریداران با قدرت بیشتری به قصد نوسان‌گیری به بازار برگردند و بتوانند در روز سه‌شنبه، ۵۰۰ تومان به ارزش دلار اضافه کنند.

کریدور قیمتی در بازار ارز

به نظر می‌رسد بازارساز به جای تاکید بر افت قیمت‌ها، بهتر است کریدور قیمتی باریک‌تری را برای دلار تعریف کند، چرا که نوسانات زیاد بازار زمینه‌ساز تمایل بیشتر معامله‌گران برای خریدوفروش بیشتر می‌شود. به باور برخی تحلیل‌گران در صورتی که بازارساز بتواند حتی قیمت دلار را در محدوده ۲۷ هزار و ۲۰۰ تا ۲۷ هزار و ۷۰۰ تومان نگه دارد، به مرور از تقاضای نوسان‌گیران کاسته خواهد شد. تحلیل‌گران فنی باور دارند که شکست محدوده ۲۷ هزار و ۸۰۰ تومانی، زمینه‌ساز حضور خریداران بیشتری در بازار خواهد شد و از دست رفتن حمایت ۲۶ هزار و ۸۰۰ تومانی می‌تواند منجر به حضور فعالانه‌تر فروشندگان شود. این در حالی است که بازار برای کاهش هیجانات قیمتی، بیش از هر زمانی به ثبات قیمت نیاز دارد.

نقش سکه در رشد دلار

در حالی که برخی از معامله‌گران، افزایش قیمت دلار در روز سه‌شنبه را به اصلاح قیمت نسبت می‌دادند، گروه دیگری از فعالان اعتقاد داشتند که ورود سکه‌بازان به بازار ارز، زمینه‌ساز افزایش قیمت اسکناس آمریکایی شد. روز سه‌شنبه بهای اونس طلا در بازارهای جهانی با نوسان زیادی همراه بود و از ساعت۴بعد از ظهر روبه رشد گذاشت. علاوه بر این سکه با افزایش بهای دلار توانست کانال ۱۲ میلیون تومانی را پس بگیرد. ساعت ۴ بعدازظهر دیروز، سکه امامی در حجم عمده با قیمت ۱۲ میلیون و ۵۰ هزار تومان به فروش می‌رفت که ۱۳۰ تومان بیشتر از روز دوشنبه بود. با وجود افزایش قیمت سکه در روز سه‌شنبه، معامله‌گران این بازار همچنان کار دشواری برای شکست محدوده ۱۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان دارند. ادامه رشد دلار می‌تواند زمینه‌ساز تحریک قیمت سکه شود.

برچسب ها: دلار بازار
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین