bato-adv

۱۰نماد با بازدهی ۱۰۰هزار درصدی

۱۰نماد با بازدهی ۱۰۰هزار درصدی
شرکت پتروشیمی شازند یکی از پربازده‌ترین نماد‌های بزرگ بازار سرمایه در طولانی‌مدت است. قیمت هر سهم شاراک ابتدای سال ۸۸ حدود ۲۵۰تومان بود و این روز‌ها شاراک با قیمت حدود چهار هزار و ۳۰۰تومان معامله می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۲ - ۱۳ شهريور ۱۴۰۰

هیچ بازاری در بلندمدت نمی‌تواند حریف بازدهی بورس شود. شاید همین یک نکته کافی باشد تا اگر می‌خواهید سراغ سرمایه‌گذاری‌های عمری بروید و پولتان را برای چند سال پس‌انداز کنید، گزینه‌ای مطمئن‌تر از بازار سرمایه نداشته باشید. اگر چنین تصمیمی دارید، احتمالا اعتماد به شرکت‌های سرمایه‌گذاری و هلدینگ‌ها بهترین و مطمئن‌ترین گزینه باشد. نماد‌های دلاری مثل محصولات شیمیایی، فلزات اساسی و معدنی‌ها در رتبه بعدی قرار دارند، ولی با این همه مهمترین فاکتور برای انتخاب سهام بلندمدت، پرتفوی متنوع است.

هفت صبح در ادامه نوشت: هلدینگ‌ها، چون در هر رشته‌ای سرمایه‌گذاری می‌کنند و شرکت زیرمجموعه فعال دارند، می‌توانند ریسک را به حداقل برسانند. فاکتور دوم طرح‌های توسعه است که در تحلیل‌های بنیادی می‌توان رد پایشان را پیدا کرد و فاکتور سوم، بزرگی شرکت است.

شرکت‌های کوچک هرگز نمی‌توانند گزینه خوبی برای سرمایه‌گذاری بلندمدت چندساله باشند. چراکه هیچ تضمینی وجود ندارد در آینده این شرکت بتواند سر پا بماند. در این گزارش سراغ ۱۰نماد بزرگی رفتیم که از ابتدای سال ۸۸ تا حالا یعنی قبل از جهش قیمت دلار از هزار به سه هزار تومان، بیشترین بازدهی را در کارنامه خود ثبت کرده‌اند.

احتمالا شرکت‌های کوچکی باشند که توانسته‌اند بازدهی بیشتری در این مدت کسب کنند، ولی از آنجاکه ریسک سرمایه‌گذاری بلندمدت در شرکت‌های کوچک بالاست آن‌ها را از بررسی کنار گذاشته‌ایم. نتایج نشان می‌دهد پتروشیمی شازند با نماد شاراک توانسته در مدت ۱۲سال حدود ۱۰۴هزار درصد بازدهی داشته باشد. بازدهی شاخص کل از ابتدای سال ۸۸ تا به امروز ۱۸هزار و ۶۰۰درصد بوده و شاید جالب باشد بدانید که دلار در این مدت تنها دو هزار و ۶۰۰درصد بازدهی داشته و سکه تمام پنج هزار و ۱۰۰درصد افزایش قیمت پیدا کرده است.

شاراک؛ بازدهی ۱۰۴هزار درصدی

شرکت پتروشیمی شازند یکی از پربازده‌ترین نماد‌های بزرگ بازار سرمایه در طولانی‌مدت است. قیمت هر سهم شاراک ابتدای سال ۸۸ حدود ۲۵۰تومان بود و این روز‌ها شاراک با قیمت حدود چهار هزار و ۳۰۰تومان معامله می‌شود. ولی با این وجود شاراک توانسته بازدهی ۱۰۴هزار درصدی را در کارنامه خود ثبت کند. چراکه در این مدت شاراک سه مرتبه افزایش سرمایه داشته و قیمت آن تعدیل شده است.

بررسی نمودار تعدیل شده این نماد نشان می‌دهد اگر در ابتدای سال ۸۸ یک میلیون تومان معادل هزار دلار سهم شاراک خریده بودید، الان صاحب سرمایه یک میلیارد تومانی بودید که معادل حدود ۳۷هزار دلار است.

کگل؛ بازدهی ۷۴هزار درصد

۱۰مرتبه افزایش سرمایه در طول ۱۲سال باعث شده نمودار تعدیل شده سهام کگل تفاوت زیادی با نمودار تعدیل نشده داشته باشد. ابتدای سال ۸۸ قیمت هر سهم کگل حدود هزار تومان بود، اما اگر تعدیل قیمت را در نظر بگیریم، می‌بینیم ارزش هر سهم آن زمان تنها ۴۵ریال بوده است.

مقایسه این رقم با قیمت فعلی سهام شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر یعنی دو هزار و ۴۰۰تومان به خوبی نشان می‌دهد کگل در مدت ۱۲سال توانسته ۷۴هزار درصد بازدهی داشته باشد. توجه داشته باشید که سود تقسیم شده این نماد هم در محاسبه بازدهی آن در نظر گرفته شده است.

ومعادن؛ بازدهی ۵۸هزار درصدی

هلدینگ بزرگ شرکت‌های معدنی از دیگر نماد‌های پربازدهی در طولانی مدت است. ومعادن شرکت مادر اغلب نماد‌های بزرگ گروه استخراج کانه‌های فلزی به حساب می‌آید و همین موضوع باعث شده به یکی از غول‌های بازار سهام تبدیل شود. پرتفوی آن علاوه بر استخراج کانه‌های فلزی، شامل نماد‌های فلزات اساسی هم می‌شود.

اگر ابتدای سال ۸۸ تنها یک میلیون تومان سهام ومعادن را با دید بلندمدت سرمایه‌گذاری کرده بودید، الان صاحب حدود ۵۸۰میلیون تومان سرمایه بودید. یک میلیون تومان آن زمان معادل حدود هزار دلار بود و ۵۸۰میلیون تومان الان معادل حدود ۲۱هزار دلار است.

فملی؛ بازدهی ۴۵هزار درصدی

شرکت ملی صنایع مس ایران در ۱۲سال گذشته سرمایه سهامدارانش را تقریبا ۴۵۰برابر کرده است. ایران بزرگترین تولیدکننده مس در خاورمیانه است و فملی بزرگترین شرکت ایرانی این حوزه. شاید همین موضوع راز بازدهی چشمگیر این نماد نارنجی بوده باشد.

ارزش سهام فملی با در نظر گرفتن هشت مرتبه افزایش سرمایه و تعدیل قیمت، ابتدای سال ۸۸ حدود ۳۰ریال بود و حالا به حدود هزار و ۴۰۰تومان رسیده است. فملی هیچ سالی جیب سهامدارانش را از سود شرکت خالی نگذاشته است و به عنوان یکی از پرسودترین نماد‌ها به حساب می‌آید و می‌تواند همچنان یکی از بهترین گزینه‌ها برای سرمایه‌گذاری چند ساله باشد.

وغدیر؛ بازدهی ۴۵هزار درصدی

شرکت سرمایه‌گذاری غدیر پرتفویی از محصولات شیمیایی و استخراج کانه‌های فلزی دارد. برای اینکه نگران کاهش قیمت دلار نباشد، ۱۰درصد از سرمایه خود را هم به نیروگاه‌ها اختصاص داده. از ۸۸ شرکت زیرمجموعه هلدینگ غدیر، تنها ۲۳شرکت بورسی هستند و ورود هرکدام از ۶۶شرکت زیرمجموعه که خارج از بورس فعالیت می‌کنند، می‌تواند تاثیر زیادی روی ارزش سهام وغدیر داشته باشد.

این نماد ثابت کرده می‌تواند در بلندمدت عملکرد خوبی از خود نشان دهد. چراکه در ۱۲سال گذشته ارزش سهام شرکت سرمایه‌گذاری غدیر تقریبا ۴۵هزار درصد رشد کرده و این یعنی یک میلیون تومان سهام وغدیر در سال ۸۸ حالا معادل ۴۵۰میلیون تومان ارزش دارد.

شبهرن؛ بازدهی ۴۴هزار درصدی

نفت بهران از نماد‌های گروه فرآورده‌های نفتی است. این گروه را اغلب با چهار نماد پالایشی شپنا، شبندر، شتران و شبریز می‌شناسیم، اما در این گروه روانکار‌هایی مثل نفت بهران حضور دارند. از آنجا که شناوری سهامشان کمتر از بقیه است، چندان به چشم‌مان نمی‌آید، ولی همین نماد توانسته در ۱۲سال گذشته بازدهی قابل توجه ۴۴هزار درصدی را در کارنامه خود ثبت کند. فعالیت اصلی آن تولید روغن موتور و روغن‌های صنعتی است و با همین کار سرمایه یک میلیون تومانی سهامدارانش در ابتدای سال ۸۸ را به سرمایه ۴۴۰میلیون تومانی در حال حاضر تبدیل کرده است.

وبانک؛ بازدهی ۴۴هزار درصدی

وبانک دیگر نماینده گروه شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی در فهرست بهترین گزینه‌ها برای سرمایه‌گذاری بلندمدت است. وبانک نماد شرکت سرمایه گروه توسعه ملی است و پرتفوی بسیار متنوعی دارد. واسطه‌گری‌های مالی با سهم ۳۰درصدی بخش اصلی سبد دارایی‌های این هلدینگ را تشکیل داده‌اند و ۷۰درصد دیگر در گروه‌های مختلف مثل محصولات شیمیایی، محصولات غذایی و سیمان تقسیم شده است. اگر ابتدای سال ۸۸ به اندازه یک میلیون تومان یعنی هزار دلار سهام وبانک خریده بودید، الان صاحب سرمایه‌ای به ارزش ۴۴۰میلیون تومان معادل ۱۶هزار دلار بودید.

بورس

برچسب ها: بورس سهامداران
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین