November 25 2024 - دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳
- RSS
- |
- قیمت خودرو
- |
- عضویت در خبرنامه
- |
- پیوندها و آگهی ها
- |
- آرشیو
- |
- تماس با ما
- |
- درباره ما
- |
- تبلیغات
- |
- استخدام
چند روزی است که فصل تولید کشمش طلایی در استان کردستان آغاز شده است. نحوه تولید این فرآورده باغی در کردستان که به بولاو معروف است که از روزگاران قدیم در این منطقه رایج بوده است.
با این روش سنتی سالانه ۲۰۰ تن کشمش طلایی در استان تولید میشود.
روستای دولاب در جنوب شهر سنندج در دامنه کوه اوالان بین شهر سنندج و کامیاران به عنوان مرکز تهیه کشمش در این استان نام برده میشود.
در روش سنتی باغداران این منطقه برای تهیه کشمش خاکستر چوب را با آب جوشانده و بعد از سرد شدن در ظرف گذاشته تا ته نشین شود، مادهای که بدست میآید، خوشاب نام دارد.
تیزاب باید با حرارت ۸۰ تا ۹۰ درجه جوشانده شود، تا کشمش با کیفیتی تهیه شود، بعد از بدست آمدن خوشاب، انگورها را به آن آغشته میکنند، سپس انگور آغشته به خوشاب را بر پشت بام در مقابل نورخورشید قرارمی دهند تا خشک شود. به این ماده را برای خشک شدن ۷ تا ۱۵ روز در مقابل نور خورشید پهن میکنند.
در زبان محلی دولاب به معنی دول آو یعنی مکانی پرآب قدمتی هزار ساله دارد که رسم سنتی بولاو در این روستا اجرایی میشود. مراسم سنتی بولاو در فهرست آثار ناملموس کشورمان به ثبت ملی رسیده است.
عکاس: محمدلطیف حسینینسب