متهمان که یک زوج میانسال هستند پس از مواجهشدن با مستندات پرونده لب به اعتراف گشودند و اظهار داشتند با گذاشتن آگهیهای مختلف فروش یا اجاره منزل یا فروش مبل و یخچال و سایر لوازم منزل در سایتهای دیوار و شیپور شهرهای مختلف کشور، اقدام به اخذ بیعانه میکردند و دیگر تلفنشان را جواب نمیدادند.
زن و شوهر میانسال با درج آگهی اجاره خانه در سایتهای تبلیغاتی از مستأجران بیعانه میگرفتند و از آنها کلاهبرداری میکردند. این زوج ۸۰ نفر را با این ترفند در سراسر کشور به دام انداختند.
در پی مراجعه چندین شاکی به پلیس فتای یزد و درخواست رسیدگى به شکوائیه خود مبنى بر کلاهبردارى از طریق سایت دیوار تحت عنوان پرداخت بیعانه برای اجاره منزل، موضوع به صورت ویژه در دستور کار کارشناسان پلیس فتا قرار گرفت.
شاکیان در تحقیقات اولیه خود درباره نحوه کلاهبردارى صورتگرفته بیان کردند بعد از دیدن آگهی اجاره خانه با قیمت وسوسهانگیز در سایت دیوار با شخص آگهیدهنده تماس برقرار کردند و او از آنها مبلغ صد میلیون ریال بابت بیعانه تقاضا کرد و پس از دریافت مبلغ موردنظر تلفن همراه خود را خاموش کرد و دیگر پاسخگوی آنها نیست. یکی از شاکیان توضیح داد:، چون مبلغ کرایه در آگهی پایینتر از معمول درج شده بود، من سریع بیعانه را پرداخت کردم تا بتوانم آنجا را اجاره کنم و آن آپارتمان را از دست ندهم، اما چندی بعد از پرداخت پول فهمیدم فریب خوردهام و از من کلاهبرداری شده است. کارشناسان پلیس فتا پس از شنیدن اظهارات شاکیان با انجام یکسری اقدامات فنی و تخصصی توانستند عاملان کلاهبرداری را شناسایی و پس از اخذ نیابت قضائی آنها را درحالیکه در یکی از استانهای شمالی کشور پنهان شده بودند، دستگیر کنند.
متهمان که یک زوج میانسال هستند پس از مواجهشدن با مستندات پرونده لب به اعتراف گشودند و اظهار داشتند با گذاشتن آگهیهای مختلف فروش یا اجاره منزل یا فروش مبل و یخچال و سایر لوازم منزل در سایتهای دیوار و شیپور شهرهای مختلف کشور، اقدام به اخذ بیعانه میکردند و دیگر تلفنشان را جواب نمیدادند. آنها توضیح دادند همیشه قیمتها را پایینتر از مبالغ معمول اعلام میکردند تا از این طریق بتوانند طعمههای خود را وسوسه کنند و نقشهشان را پیش ببرند. با بررسی بهعملآمده مشخص شد متهمان این پرونده اقدام به کلاهبرداری از بیش از ۸۰ نفر از شهروندان در سطح کشور کردهاند.
همچنین معلوم شد متهمان برای اجرای نقشه خود از ۵۴ سیمکارت استفاده کرده بودند. سرهنگ مرتضی ابوطالبی، رئیس پلیس فتای یزد دراینباره به کاربران فضای مجازی هشدار داد: پیشنهاد ما این است که هرگز در سایتهای موصوف معاملهای را به صورت غیرحضوری انجام ندهید و هیچ مبلغی حتی مبالغ کم و ناچیز را تحت عنوان بیعانه به حساب اعلامشده واریز نکنید.