هفته گذشته که رئیسجمهور کابینه خود را به پارلمان معرفی کرد، فرصت خوبی بود تا برنامهها و وعدههای وزرای پیشنهادیاش شنیده شود و حال باید منتظر ماند و دید در چهار سال پیشرو کدام برنامهها تحقق مییابد.
ابراهیم رئیسی پنجشنبه اولین جلسه کابینه خود را تشکیل داد. او در اولین اقدام از وزرای خود عهد و امضا گرفت که به اصول و ارزشهای دهگانه که ناظر به برنامههای دولت است، متعهد باشند. رئیسی همچنین تأکید کرد که شرایط کشور شایسته ملت بزرگ ایران نیست و حتما باید این شرایط تغییر کند.
شرق در ادامه نوشت: روز چهارشنبه، ۱۸ وزیر از ۱۹ وزیر پیشنهادی او از مجلس رأی اعتماد گرفتند و دولت هماکنون وزیر آموزشوپرورش ندارد. هفته گذشته که رئیسجمهور کابینه خود را به پارلمان معرفی کرد، فرصت خوبی بود تا برنامهها و وعدههای وزرای پیشنهادیاش شنیده شود و حال باید منتظر ماند و دید در چهار سال پیشرو کدام برنامهها تحقق مییابد و آیا همه این وزرا در آخرین جلسه هیئت دولت سیزدهم در مرداد ۱۴۰۴ حضور خواهند داشت؟ در ادامه، وعدههای وزرای رأی اعتماد گرفته از مجلس را میخوانید.
عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: قول میدهم در چهار سال آینده شبکه ملی اطلاعات را در زمانبندی معینی که ازسوی شورای عالی فضای مجازی تعیین شده، جهت پیشبرد امورات کشور راهاندازی کنم.
دسترسی همه روستاها دارای جمعیت بالای ۲۰ هزار خانوار به شبکه پرسرعت اینترنت تا پایان سال ۱۴۰۱ محقق خواهد شد.
قول میدهم در یکسالونیم آینده مشکل اینترنت برای آموزش مجازی را حل کنم. ظرفیت شبکه انتقال داده داخلی درحال اشباع است، قول میدهم در مدت دو سال آینده ظرفیت آن را جهت برهمنخوردن تبادلات الکترونیکی افزایش دهم.
در چهار سال آینده با تعامل با بخشهای مختلف در راستای الکترونیکیکردن خدمات پرکاربرد و ایجاد یک پنجره واحد برای ارائه خدمات الکترونیکی گام بردارم و ۳۰ پله جایگاه جمهوری اسلامی ایران را در شاخصهای جهانی ارتقا دهم.
حجتالاسلام اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات: از وظایف بنده این است که تشکیلات اطلاعاتی را بهصورت انقلابی و مردمپایه اداره کنم. وظیفه بنده حمایت از آزادیهای عمومی و خصوصی و البته رعایت ادیان و مذاهب مختلف است.
از طرف دیگر ما ارزشهای جامعه ایرانی را محترم خواهیم شمرد و از آن صیانت میکنیم.
اینجانب در حمایت از تولید ملی از هیچ تلاشی فروگذار نخواهم کرد. در این راه یکی از موانع اصلی ما مفسده و فساد اقتصادی است.
احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصاد و دارایی: وزارت اقتصاد را در دولت سیزدهم با آرایش تحریمناپذیری نوسازی خواهم کرد. هرچند تیم دیپلماسی اقتصاد باید به دنبال تحریمزدایی باشد، ولی ما اقتصاد و معیشت مردم را منتظر بیگانگان قرار نخواهیم داد.
از روز اول تمام تلاش خود را برای تأمین کسری بودجه از روشهای غیرتورمزا، کنترل نقدینگی و مدیریت بازار ارز به کار خواهم بست. با همکاری وزارت صمت و وزارت خارجه تلاش میکنیم سرمایههای خارجی و سرمایه ایرانیان خارج از کشور را مورد توجه قرار دهیم.
بهزودی دوران رهاسازی شبکه بانکی خاتمه خواهد یافت و این از شروط بنده برای معرفی رئیسکل محترم بانک مرکزی خواهد بود.
مسئله اصلاح قانون سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی در مدت سه ماه آینده تقدیم هیئت وزیران خواهد شد.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه: دیپلماسی اقتصاد و تجارت بینالملل وجود ۴۰ درصد برنامه سیاست خارجی دولت را تشکیل خواهد داد. وزارت خارجه را به برجام گره نخواهیم زد. ما همه تلاش خود را برای بیاثرکردن تحریمها به کار خواهیم بست، اما با مذاکرهای همراه میشویم که فرسایشی نباشد و تأمینکننده حقوق و منافع ملت ایران باشد.
ما با افتخار از متحدان خود و جبهه مقاومت در کمک به تأمین امنیت حداکثری منطقه و همکاری حداکثری در منطقه حمایت میکنیم.
دست دوستی و برادری خود را با همه کشورهای منطقه بهویژه همسایگان یعنی ۱۵ کشور همسایه و کشورهای پیرامون با قوت فشرده و معتقدیم که میتوانیم به منطقه امنتر و توسعهیافتهتر برسیم.
بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: ناچار به واردات واکسن هستیم و از همه کسانی که بتوانند این کار را انجام بدهند، کمک میگیریم و حتی از بخش غیردولتی استفاده میکنیم؛ منتها وزارت بهداشت باید نظارت داشته باشد. تهیه واکسن اولویت اصلی ماست و این توسط دولت انجام میشود؛ بنابراین تا پایان بهمن امسال واکسیناسیون تمام میشود.
با توجه به شرایط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور ما باید موضوع قرنطینه و لاکداون را پیگیری کنیم و به شکل نمایشی هم نباشد. بازشناسی، تبیین، ترویج، توسعه و نهادینهکردن طب سنتی استاندارد و علمی در کشور قطعا باید انجام شود.
حجتالله عبدالملکی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی: برنامه من ایجاد سامانه جامع اشتغال ایرانیان است. بنده تمام تلاش خود را خواهم کرد تا همه دستگاهها به نوبه خود و در حد امکانات در مسیر توسعه متوازن کشور ایفای نقش کنند.
کنارزدن روابط زائد و تسهیل در فرایند اداری تأمین اجتماعی از اولویتهای بنده است.
مسئله مهم تأمین مسکن برای خانوادههای پرمعلول در اولویت ما خواهد بود. ارائه بستههای حمایتی برای فقر سالمندان، حمایتهای اجتماعی از زنان سرپرست خانوار از مسائل مورد توجه خواهد بود.
تا روز آخری که بنده مدیریت میکنم، دستگاه انتصابات برای شایستهگزینی کار خواهد کرد. اگر مدیری که من منصوب کردم، دست از پا خطا کند؛ فساد کند یا ناکارآمدی او ثابت شود، بلافاصله برکنار خواهد شد.
آغاز کار ما پایانی است بر مسئله مافیا در مجموعههای اقتصادی زیرمجموعه تعاون، کار و رفاه اجتماعی.
جواد ساداتینژاد، وزیر جهاد کشاورزی: کشاورزی بنگاه خیریه نیست بلکه حسابوکتاب دارد، باید با قیمت واقعی با این حوزه روبهرو شویم نه با قیمت دستوری، اگر به کشاورزی یارانه ندادیم با مشکلات زیادی روبهرو خواهیم شد.
ما تلاش داریم با ظرفیت اتحادیهها، تشکلها و تعاونیها با رعایت حال مصرفکنندگان قیمت نهاده و قیمت نهایی بازار را تعیین کنیم و دست واسطهها را حذف کنیم.
تفویض اختیار گسترده به شهرستانها خواهیم داشت تا در شهرستان برای کشاورزی و دامپروری تصمیم گرفته شود و از آن حمایت خواهیم کرد.
زنجیره ارزش تبدیلی را رونق خواهیم داد و کشاورزی را بر اساس اقلیم توسعه خواهیم داد.
سوتزنی برای فساد را در وزارت جهاد راهاندازی خواهیم کرد.
بر اساس تجارت آب مجازی کار خواهیم کرد و بر این اساس محصولات آببر را از خارج تأمین میکنیم.
امینحسین رحیمی، وزیر دادگستری: ما کارگروه تعاملی انجام خواهیم داد تا مشکل مردم را حل کنیم.
باید ستادی در دولت تشکیل دهیم که تنظیم بازار تا قیمتگذاری و توزیع مناسب و مبارزه با گرانفروشی را عملیاتی کنند. چند وزارتخانه باید در این ستاد باشند.
امیر محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح: نیروهای مسلح به هرگونه اقدام ماجراجویانه و نابخردانه پاسخ حکیمانه و قاطعی خواهد داد.
به دنبال تحقق اهداف کلان امنیت و منافع ملی با نیل به دفاع همهجانبه و با رویکرد بازدارندگی فعال و حمایت قاطعانه و مؤثر
از محور مقاومت و امنیت پایدار منطقهای و مقابله با تروریسم و مداخله بیگانگان هستیم.
رستم قاسمی، وزیر راهوشهرسازی: اینجانب ۱۰ دستور کار را برای وزارتخانه تدوین کردم که در اولین روز کار وزارتخانه این برنامهها را ابلاغ خواهم کرد. امروز بسیاری از مردم حتی هزینه ساخت مسکن را نیز ندارند که بنده برای آن راهحلهای متعددی را پیشبینی کردم؛ ارائه تسهیلات با سود پایین یکی از این موارد است.
در دولت شورای عالی مسکن شکل خواهد گرفت و به همکاری تمام مجموعهها در این مسیر تأمین مسکن گام برخواهیم داشت.
رضا فاطمیامین، وزیر صنعت، معدن و تجارت: با اجرائیکردن سامانه جامع تجارت و با تمرکز بر تولید و تعادل بخشی بازار ارز میتوانیم بهزودی با کنترل بازار، قیمت سیمان را به قبل زمان قطعیهای برق بازگردانیم.
هر سه ماه گزارش کار به مجلس ارائه خواهیم کرد.
یکی از پروژهها که تا پایان سال عملیاتی میشود، سامانه مجوزهاست که تصمیمهای خلقالساعه را رفع کرده و امضاهای طلایی را از بین خواهد برد، سال آینده شاهد بستههای سرمایهگذاری نیز خواهیم بود.
قول میدهم تحریمهای داخلی را رفع و تحریمهای خارجی را خنثی سازم.
محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم تحقیقات و فناوری: بنده تلاش خواهم کرد تا نظام سنجش و انگیزشی لازم را برای ترغیب دانشمندان بهمنظور توجه به پژوهشهای مبتنی بر نیازهای جامعه ایجاد کنم.
بنده قول میدهم از پتانسیلهای هیئتهای علمی دانشگاهها بیشترین استفاده را کنم و در کنار ظرفیت قانونگذاری از بعد نظارتی هیئتامنا استفاده کنم.
دانشگاههای علمی-کاربردی مورد توجه ویژه ما خواهد بود که باید در کل کشور آنها را توسعه داد.
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: وزارت فرهنگ نمیخواهد تصدیگری کند بلکه میخواهد انجمنها را به کار گیرد.
تعطیلی سینماها، سالنهای نمایش، کنسرتها، کتابفروشی و مشاغل فرهنگی ضربههای سختی به حوزه فرهنگ کشور وارد کرد. دولت در اولین اقدامش به رفع مشکلات آنها کمک میکند.
احیای نقش فرهنگ عمومی رشد اخلاق اجتماعی، موفقیت دستگاهها بر مبنای رصدهای مستمر و پایشهای معتبر از جمله برنامههای من است.
احمد وحیدی، وزیر کشور: میدانم کدام سیاستها روی زمین مانده که باید اجرا شود.
رعایت حقوق عامه که از آن به حقوق شهروندی تعبیر میشود، باید حفظ شود.
تقویت اقتصاد و آبادانی مرزها و پیگیری و دیپلماسی مرز، ساماندهی تقسیمات کشوری با توجه به آمایش سرزمینی و توزیع مناسب امکانات، تقویت سازمان مدیریت بحران، بسترسازی برای گفتگو با تمام جریانات سیاسی، نخبگان و تشکلات جهت پیشرفت کشور، تقویت و تعمیق امنیت فردی و اجتماعی و حمایت از نیروی انتظامی از اولویتهای وزارت کشور است.
عزتالله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی: یکی از راهبردهای من گردشگری خانوادهمحور است که آن را گسترش خواهیم داد و در این راستا بخش خصوصی را تقویت میکنیم.
گردشگری مذهبی و حلال مزیت نسبی ماست که میتوانیم در این رابطه به خوبی فعالیت کنیم.
جواد اوجی، وزیر نفت: آنچه بهعنوان داراییام به آقای رئیسی اعلام کردم، همان است پس اگر غیر از آن هرگونه دارایی در این کره خاکی به من نسبت داده شده، آن را به نام همان افرادی میزنم که چنین ادعایی میکنند.
اهم اهدافم تلاش برای مقابله با تحریمها و فروش حداکثری نفت خام و میعانات است.
از ظرفیت بخش خصوصی و تمام دستگاههای اجرائی در فروش نفت استفاده خواهد شد و همچنین روش تهاتر نفت با کالا و سرمایهگذاری در کشور هم وجود دارد.
بازارهای جدید نفت را شناسایی خواهیم کرد.
تحریمها را دور خواهیم زد. بشود روزی که شما از من بخواهید فروش نفت را متوقف و خامفروشی را تعطیل کنیم.
مردمیسازی اقتصاد نفت و گاز و جذب سرمایههای مردمی و مشارکتشان در پروژههای صنعت نفت سرلوحه کار ما خواهد بود.
استفاده از ظرفیت توافق جامع راهبردی با کشورهای همسو و دوست از برنامههای بنده است.
ما گلوگاههای فساد را خواهیم شناخت و نظارت روی آنها را تشدید میکنیم. با توسعه سامانه مدیریت مصرف قاچاق نفت را کنترل خواهیم کرد.
علیاکبر محرابیان، وزیر نیرو: ما مکلف هستیم علاوه بر جبران عقبماندگیها طوری برنامهریزی کنیم که در یک افق بلندمدت، مشکل آب و برق نداشته باشیم.
احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه جدید که شامل سههزار مگاوات نیروگاه تا سال آینده است، مورد توجه خواهد بود.
احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر با محوریت نیروگاه خورشیدی در طول چهار سال با استفاده از ظرفیتهای مردمی اجرا خواهد شد.
در چهار سال آینده با اجرا و تکمیل برخی سدها که اجرای آن مطابق مطالعات جدید ضروری است، بیش از ۵.۵ میلیارد متر مکعب آب به ذخیره سدها افزوده خواهد شد.
حمید سجادی، وزیر ورزش و جوانان: اجازه نمیدهم ورزشکاران در میدانهای بینالمللی غریب باشند.
در بحث جوانان پیشنهاد تشکیل معاونت ویژه را دارم تا دغدغههای جوانان دنبال شود.
بنده قول میدهم در زمینه اجرای بند د تبصره ۲۰ قانون بودجه ۱۴۰۰ و تبدیل وضعیت ایثارگران اقدام کنم.