مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: باید حدود ۷۵ مترمکعب آب بر ثانیه به آبادان و خرمشهر برسد. با توجه به گسترش کشت شلتوک، در صورت برداشت آب و ورود زهاب این کشتها به کارون، قطعا از مردادماه کیفیت آب به شدت تحت تاثیر قرار میگیرد.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: اگر ۷۵ مترمکعب بر ثانیه آب به آبادان و خرمشهر نرسد، آب مورد نیاز نخیلات و پس زدن شوری در بهمنشیر تامین نمیشود و EC به شدت بالا میرود. با توجه به وضعیت کشت شلتوک، در ماههای آینده روزهای خوبی برای آبادان و خرمشهر پیشبینی نمیشود.
به گزارش ایسنا، فرهاد ایزدجو در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران خوزستان با موضوع بررسی مشکلات تامین آب استان خوزستان که جمعه (۲۵ تیرماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: میزان ورودی آب به مخازن خوزستان در سال آبی ۱۴۰۰ - ۹۹ حدود ۱۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب بوده که نسبت به متوسط درازمدت که ۲۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون مترمکعب بود، حدود ۴۳ درصد کاهش یافته است.
وی افزود: براساس مصوبهای که در اردیبهشتماه امسال داشتیم، کل آب قابل برنامهریزی ۵ میلیارد و ۱۹۳ میلیون مترمکعب بود که در پایان شهریورماه ۲ میلیارد و ۷۵۰ میلیون مترمکعب باید در مخازن باقی میماند، اما با توجه به اینکه حوضههای آبی خوزستان به ویژه حوضه دز در شرایط بسیار حادی قرار گرفتند، این برنامه مجددا بازنگری شد.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان تصریح کرد: بر این اساس حجم مفید در پایان شهریورماه به یک میلیارد و ۹۶۰ میلیون مترمکعب میرسد که این میزان نسبت به خشکسالی سال ۹۷ حدود ۳۹۰ میلیون مترمکعب کمتر است. این ریسک پذیرفتهشده، در خصوص تامین آب کشت پاییزه است.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به تعیین آب کشت فصلی و همچنین ممنوعیت کشت فصلی، گفت: برای کسانی که کشت شلتوک نداشته باشند مشوقهایی در نظر گرفته شد به گونهای که در آبهای کشت فصل بعدی ۲۰ درصد تخفیف اعمال میشود. برای کسانی که کشت شلتوک داشته باشند نیز پروانه بهرهبرداری آب و اشتراک برق و تحویل نهاده و وام کشاورزی به مدت سه سال، تعلیق خواهد شد.
ایزدجو بیان کرد: موجودی مخازن خوزستان در ۲۴ تیرماه امسال ۴ میلیارد و ۱۵۰ میلیون مترمکعب بوده است در حالی که در سال گذشته در مدت مشابه ۹ میلیارد و ۷۵۰ میلیون مترمکعب بود.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با بیان اینکه متوسط کشت شلتوک در خوزستان ۶۰ هزار هکتار بوده است، گفت: در حال حاضر کشت شلتوک در خوزستان به ۹۰ هزار هکتار رسیده است. از ابتدای کشت در سال جاری تاکنون از ۳۲ هزار هکتار کشت شلتوک ممانعت شد. ۹ هزار و ۷۸۰ هکتار کشت شلتوکی که آبگیری شده را نیز از طریق قطع برق، خشک کردهایم.
ایزدجو بیان کرد: میزان کشت شلتوک در سال ۹۸ در استان خوزستان حدود ۲۰۰ هزار هکتار و در سال ۹۹ حدود ۱۸۰ هزار هکتار بود.
وی افزود: امسال به دلیل یک سری موجهای بلند در خلیج فارس، شوری آب آبادان و خرمشهر بالا رفت، اما در دهه اول تیرماه بند خاکی مارد احداث شد و اکنون شوری آب حدود ۳ هزار میکروموس است.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان تصریح کرد: باید حدود ۷۵ مترمکعب آب بر ثانیه به آبادان و خرمشهر برسد. با توجه به گسترش کشت شلتوک، در صورت برداشت آب و ورود زهاب این کشتها به کارون، قطعا از مردادماه کیفیت آب به شدت تحت تاثیر قرار میگیرد.
وی افزود: اگر ۷۵ مترمکعب بر ثانیه آب به آبادان و خرمشهر نرسد، آب مورد نیاز نخیلات و پس زدن شوری در بهمنشیر تامین نمیشود و EC به شدت بالا میرود. با توجه به وضعیت کشت شلتوک، در ماههای آینده روزهای خوبی برای آبادان و خرمشهر پیشبینی نمیشود.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: در حال حاضر روستای یزد نو و روستای امام علی (ع) مشکل آب شرب دارند که خط آب غدیر به روستای امام علی (ع) رسیده و تا یک هفته آینده این روستا آبرسانی میشود. شرکت آب و فاضلاب نیز برای روستای یزد نو در حال انجام اقداماتی است تا مشکل این روستا نیز برطرف شود.