bato-adv

افت تقاضا در بازار دلار؟

افت تقاضا در بازار دلار؟
عده دیگری از معامله‌گران دلیل متفاوتی را برای افت قیمت دلار مطرح کردند. این عده اعتقاد داشتند که بازار ارز به‌دلیل نزدیک شدن به دور جدید مذاکرات هسته‌ای در فاز احتیاط قرار گرفته و معامله‌گران ترجیح می‌دهند در آستانه مذاکرات اقدام به خرید و فروش خاصی نکنند.
تاریخ انتشار: ۰۰:۴۶ - ۱۵ تير ۱۴۰۰

در سومین روز هفته، دلار نتوانست در مسیر صعودی قدم بردارد و قدرت در دست فروشندگان بازار بود. ساعت ۴ بعدازظهر روز دوشنبه دلار در بازار آزاد ۲۵ هزار و ۱۰ تومان قیمت خورد که ۱۸۰ تومان کمتر از روز یکشنبه بود. فعالان بازار نسبت به افت قیمت دلار دیدگاه‌های متفاوتی داشتند.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ دسته‌ای ناامیدی نوسان‌گیران از شکست مقاومت ۲۵ هزار و ۲۰۰ تومان را عامل افت معرفی کردند، حال آنکه گروه دیگری بر عرضه بازارساز تاکید داشتند.

افت تقاضا در بازار دلار؟

تعطیلات کرونایی و قطعی برق از جمله عوامل کاهش دیگری بود که شماری از فعالان بازار به آن اشاره کردند. معامله‌گران سنتی‌تر اعتقاد داشتند، آغاز احتمالی دور جدید مذاکرات هسته‌ای و سودگیری معامله‌گران از خرید‌های پیشین عامل نزول قیمت دلار بود.

افت قیمت دلار موجب شد که در بازار سکه نیز فعالیت فروشندگان بیشتر شود و این فلز گرانبها در مسیر کاهشی قرار بگیرد. فلز گرانبهای داخلی ساعت ۴ بعدازظهر حدود ۱۰ میلیون و ۵۹۵ هزار تومان قیمت داشت که ۱۵۵ هزار تومان کمتر از روز دوم هفته بود.

ناامیدی نوسان‌گیران از شکست یک مرز

به گفته فعالان، در روز‌های گذشته، نوسان‌گیران نتوانستند قیمت دلار را بالای محدوده ۲۵ هزار و ۲۰۰ تومانی تثبیت کنند. این موضوع موجب شد که به مرور، بخشی از معامله‌گران بازار از افزایش بیشتر قیمت دلار ناامید شوند و به دنبال آن، در موقعیت فروش قرار بگیرند. جدا از مقاومت شدید بازار در محدوده ۲۵ هزار و ۲۰۰ تومانی، گفته می‌شد عرضه بازارساز عامل مهم دیگری بود که سد راه افزایشی‌های بازار ارز قرار گرفت.

به گفته شماری از بازیگران ارزی، در روز‌های اخیر، صرافی‌های بانکی با قیمت‌هایی نزدیک به نرخ بازار اقدام به عرضه ارز کردند و زمینه‌ساز عقب‌نشینی نوسان‌گیران ارزی شدند.

کاهش حجم تقاضا در بازار ارز

در حالی که شماری از معامله‌گران اعتقاد داشتند، افت قیمت دلار ناشی از تقویت سمت عرضه ارز بوده است، دسته دیگری معتقد بودند، کاهش حجم تقاضا نقش اصلی را در کاهش بهای اسکناس آمریکایی بازی کرده است. از نگاه این گروه تعطیلات کرونایی و قطعی‌های برق موجب شده است که تقاضا، محرک و انگیزه کمتری برای ورود به بازار داشته باشد.

به باور آنها، زمانی که بازار‌ها و برخی از اصناف تعطیل می‌شوند، انگیزه معامله‌گران برای خرید ارز کاهش پیدا می‌کند؛ چراکه انگیزه خرید برخی از معامله‌گران، تهیه کالا و خدماتی است که می‌خواهند به مشتری برسانند. زمانی که تقاضا در بازار خدمات و کالا‌ها به‌دلیل تعطیلی‌ها کاهش پیدا کند، انگیزه معامله‌گران و تجار نیز برای خرید ارز پایین می‌آید.

در کنار این گفته می‌شود که قطعی‌های برق موجب شده برخی از جابه جایی‌های حواله‌ای با تاخیر و سختی بیشتری صورت بگیرد و همین مساله انگیزه ورود این بخش از تقاضا برای ورود به بازار را تعدیل کرده است.

اثر مذاکراتی بر قیمت دلار

عده دیگری از معامله‌گران دلیل متفاوتی را برای افت قیمت دلار مطرح کردند. این عده اعتقاد داشتند که بازار ارز به‌دلیل نزدیک شدن به دور جدید مذاکرات هسته‌ای در فاز احتیاط قرار گرفته و معامله‌گران ترجیح می‌دهند در آستانه مذاکرات اقدام به خرید و فروش خاصی نکنند. از نگاه این دسته در صورتی که در مذاکرات هسته‌ای گشایش خاصی رخ ندهد، بار دیگر افزایشی‌ها به بازار ارز برخواهند گشت.

نزول سکه با اهرم دلار

در روزی که قیمت دلار نزولی شد، سکه امامی نیز دو کانال ۱۰ میلیون و ۷۰۰ و ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان را از دست داد. بر اساس صحبت‌های فعالان، سکه یکشنبه شب در معاملات پشت خطی، از کانال ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی پایین رفت و این افت در روز دوشنبه ادامه یافت.

ساعت ۴ بعدازظهر روز دوشنبه فلز گرانبهای داخلی با قیمت ۱۰ میلیون و ۵۹۵ هزار تومان معامله شد که ۱۵۵ هزار تومان کمتر از روز یکشنبه بود. به گفته فعالان، جدا از افت قیمت دلار، تعطیلی صنف طلا و جواهر به‌دلیل محدودیت‌های کرونایی دیگر عاملی بود که رفتار معامله‌گران سکه را تحت‌تاثیر قرار داد.

برچسب ها: قیمت دلار
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین