طبرسی از ابراهیم رئیسی رییس جمهور منتخب خواست که تیم بهداشت و درمان خود را مستقر کند و وارد عمل شود. اظهار نظری که آشکار انتقاد از وزارت بهداشت حسن روحانی است.
فرارو- با آغاز پیک پنجم کرونا در کشور و وضعیت وخیم در برخی از استان های جنوبی و سیستان و بلوچستان نشانههایی از اختلاف تازه میان مقامات و مسئولان بهداشت و درمان بروز پیدا کرده است.
به گزارش فرارو، وزارت بهداشت به ویژه سعید نمکی وزیر بهداشت و درمان در پیکهای قبلی دستگاههای مختلف از جمله وزارت کشور، سازمان گردشگری و حتی ستاد ملی کرونا را متهم اصلی شکل گیری موج های کرونا میدانست و همین موضوع موجب ایجاد بگو مگو میان مسئولان میشد.
اما در این دور تازه بیماری، خبری از اظهار نگرانیها و سخنان پرشور، از سر استیضال و متهم کردن دیگران از سوی وزیر بهداشت نیست. به نظر میرسد این بار نمکی نمی تواند شکل گیری موج پنجم را توجیه کند و به گردن مردم، سفرهای تفریحی و دیگر دستگاهها بیاندازد.
در موج های قبلی وزیر بهداشت مدام از این شهر به آن شهر سخنرانی میکرد و با خواهش و تمنا به دنبال کنترل ویروس بود. سعید نمکی این روزها سکوت کرده است و درباره وضعیت موج پنجم کمتر سخن میگوید.
موج جدید بیماری در حالی در کشور آغاز شده است که کم کاری وزارت بهداشت و دولت در واکسیناسیون کرونا آشکار است و انتقادات زیادی را برانگیخته است.
وزارت بهداشت که مانع اصلی واردات واکسن به کشور بود و منتنقدان می گویند باید پاسخگوی جانباختن بسیاری از شهروندان در هفتههای اخیر باشد.
از طرف دیگر با وجود اینکه مجوز اضطراری استفاده از واکسن ایرانی کوو برکت صادر شده است، اما هنوز هیچی خبری از واکسیناسیون گسترده نیست.
پیشتر وزیر بهداشت وعده داده بود که تا پایان خرداد ماه حدود پانزده میلیون ایرانی واکسینه شوند اما تاکنون حدود پنج میلیون نفر دوز اول واکسن کرونا را دریافت کرده اند و برای دوز نیز محدودیت های فراوانی وجود دارد.
مشخص نیست چرا با وجود اینکه مجوز اضطراری واکسن داخلی صادر شده است، هنوز واکسیناسیون با این واکسن آغاز نشده است.
مقامات ستاد اجرایی فرمان حضرت امام می گویند بیش از دومیلیون واکسن برکت تا کنون تولید شده است و تا پایان شهریور نیز این میزان به پنجاه میلیون می رسد.
حجت نیکی ملکی در این باره در توئیتی نوشت: «تا الان دو میلیون و پنجاه هزار دز واکسن برکت تولید شده است. از این هفته افزایش ظرفیت تولید محقق شد و هم اکنون یک میلیون و دویست هزار دز در هفته تولید واکسن داریم. بر سر وعده خود هستیم با افزایش ظرفیت های بعدی ان شاالله تا پایان شهریور بیش از ۵۰ میلیون دز واکسن تولید خواهیم کرد.»
این در حالی است که نیکی ملکی پیشتر گفته بود تا تیر ماه حدود هشت میلیون واکسن تولید می شود و نهایتا تا پایان شهریور به پنجاه میلیون دوز می رسد. به نظر میرسد برکت در برنامه تولید واکسن کمی عقب است اما توئیت تازه نیکی ملکی برای اعلام این مطلب است که واکسن هست اما تزریق نمیشود.
این توئیت در واقع پاسخی است به برخی مطالب درباره اینکه واکسن تولید داخلی به تولید انبوه نرسیده است.
کاربری از نیکی ملکی پرسید "پس چرا سرعت تزریق اینقدر پایینه؟!"، او پاسخ داد: «واکسیناسیون در حوزه وزارت بهداشت است.»
این فقط نیکی ملکی نیست که وزارت بهداشت و دولت را در مورد خودداری از آغاز واکسیناسیون با واکسن داخلی مورد انتقاد قرار می دهد.
دکتر پیام طبرسی از پزشکیان مرجع مبارزه با کرونا در کشور و از مدیران بیمارستان مسیح دانشوری که در تولید واکسن برکت نیز همکاری داشته است در اظهار نظری به تندی به وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا انتقاد کرد.
او از بازی "واکسیناسیون" و "رنگ بندی" شهرهای کرونایی سخن می گوید. این متخصص بیماری های عفونی گفت خنده دار است که چند روز قبل اعلام میشود شنبه تهران قرمز می شود.
طبرسی به شدت از روند واکسیناسیون انتقاد کرد و گفت: "این چه نوع واکسن زدنی است که افراد تجمع میکنند. وقتی واکسن داخلی هست چرا تزریق نمی شود."
طبرسی همچنین از ابراهیم رئیسی رییس جمهور منتخب خواست که تیم بهداشت و درمان خود را مستقر کند و وارد عمل شود. اظهار نظری که آشکار انتقاد از وزارت بهداشت حسن روحانی است.
در همین حال با وجود اعلام ستاد اجرایی مبنی بر تولید بیش از دو میلیون واکسن کرونا وزارت بهداشت می گوید تعداد کمی واکسن ایرانی برای تزریق دریافت کرده است.
امروز علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا و معاون وزیر بهداشت درباره روند واکسیناسیون گفت: "طی هفته گذشته سرعت واکسیناسیون علیه کرونا افزایش می یابد و در هفته های جاری و آینده میزان قابل توجهی واکسن در اختیار خواهیم داشت."
رییسی افزود: «در سطح کشور ازدحام و تجمع مردم برای تزریق واکسن آنچنان نداشتیم و روان بوده و در تهران نیز با افزایش مراکز تجمیع که از مجموع ۸۷۰ مرکز، ۷۵ مرکز درتهران مستقر است، وضعیت به حالت عادی برگشته و مردم نیز نگران دوز دوم واکسن نباشند.»
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: «هفته آینده گروهای سنی پایین تر را برای تزریق واکسن اعلام می کنیم و اکنون هفت میلیون دوز واکسن توزیع کردیم که دو میلیون نفر دوزهای اول و دوم را دریافت کرده و چهار میلیون نفر نیز دوز اول را تزریق کرده اند.»
سخنگوی ستاد ملی کرونا برخلاف ادعای حجت نیکی ملکی که می گوید تا شهریور پنجاه میلیون دوز واکسن داخلی تولید می شود گفت "شهریور ماه ۱۰ میلیون دوز واکسن داخلی به دستمان می رسد."
رئیسی در واکنش به انتقادات درباره عدم تزریق واکسن داخلی گفت: «تاکنون ۳۰۰ هزار دوز واکسن برکت به دست ما رسیده که توزیع شده و در هفته آینده واکسن تولید داخل و واکسن های وارداتی با سرعت بیشتری توزیع می شود.»
او افزود: «اکنون روزانه توانایی تزریق ۲۰۰ تا ۳۰۰ دوز واکسن را داریم که به ۵۰۰ هزار دوز واکسن می رسد و تا پایان سال همه گروه های مورد هدف در برابر کرونا واکسینه می شوند.»
رئیسی خاطرنشان کرد: "از مردم می خواهیم به سیستم نوبت دهی توجه کنند و تا به آنها تلفنی اطلاع داده نشده یا پیامک نیامده به مراکز مورد نظر مراجعه نکنند."
معلوم نیست کی راست میگد؟ با این همه عدم شفاوفت چگونه مسائل را باید حل کرد.