bato-adv
کد خبر: ۴۹۴۹۹۵

سخنگوی دولت به ابراهیم رئیسی: مذاکره کن!

سخنگوی دولت به ابراهیم رئیسی: مذاکره کن!
هر تصویری از اقتصاد ایران بدون محاسبه این دو شوک بزرگ، نه گویاست نه صحیح؛ تولید نفت خام ایران در سال ۱۳۹۶ به میزان ۳.۹ میلیون بشکه در روز بود که بنا به گزارش اوپک در سال ۱۳۹۹ به ۲ میلیون بشکه رسید و در صورت نبود تحریم و کرونا، واقع بینانه‌ترین پیش‌بینی‌ها تولید روزانه ۴ میلیون بشکه‌ای را در سال ۱۳۹۹ برآورد می‌کردند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۶ - ۱۲ تير ۱۴۰۰

علی ربیعی در یادداشتی با توصیه به ابراهیم رئیسی برای مذاکره با هدف رفع تحریم‌ها فهرستی از آثار اقتصادی تحریم‌ها را بیان کرد.

به گزارش ایران، دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهوری و سخنگوی دولت در این یادداشت خود با عنوان "ما و فردای انتخابات (۳) دولت آینده، واقعیت تحریم"، افزود: درباره تحریم‌های اقتصادی علیه ایران با دو دیدگاه مواجه بوده‌ایم؛ یک دیـدگاه تحریم را فرصـت اساسی و یا حداقل آن را مسأله‌ای بی‌اهمیت می‌داند. اساساً زنــدگی با تحریم را توصیه می‌کند و بیشتر درصدد همزیستی با آثار تحریم است و آن را در درازمدت باعث خودکفایی اقتصاد کشور می‌داند و ابایی از اینکه پرونده ایران مجدداً ذیل فصل هفت منشور ملل متحد برود هم ندارد.

او ادامه داد: دیدگاه دوم نه معتقد به پذیرش اصل وجود تحریم و نه همزیستی با آثار تحریم است و درصدد است با عقب راندن تحریم‌ها، آن را از فرضی واجب در زندگی ایرانیان تبدیل به امری تحمیلی و گذرا کند تا در سایه رفع اصل و آثار تحریم، توانایی‌های داخلی شکوفا شده و کشور را از وضع «اداره سخت» به سمت رشد و توسعه سوق دهد.

ربیعی افزود: با روی کار آمدن دولت جدید، این مناقشات ممکن است از نو شروع شده و دشواری‌های تازه‌ای برای رئیس جمهوری آتی ایجاد کند. هرچند رئیس‌جمهوری منتخب، هوشمندانه برجام را هرگز نفی نکرده و به لحاظ سیاسی مرهون هیچ‌کدام از جناح‌های سیاسی و بویژه اندک تکریم‌کنندگان تحریم نیست؛ اما همچنان متصور است که هواداران اقلیت این دیدگاه بخواهند رئیس جمهوری بعدی را به مصایب اقتصادی در داخل مبتلا کنند.

سخنگوی دولت گفت: امروز که دولت دوازدهم روز‌های پایانی را سپری می‌کند این روز‌ها با صراحت بیشتری می‌توان از خطر تحریم و آثار آن بر اقتصاد ایران گفت و نشان داد که چگونه تحریم کشور را از رشد و توسعه محروم می‌کند و در بهترین حالت کشور در حالت اداره وضع موجود و پرهیز از بدتر شدن شرایط خواهد بود.

وی تصریح کرد: باید آثار تعامل جهانی و استفاده از مزیت‌های اقتصاد جهانی، کم کردن هزینه مبادله برای اقتصاد و فراهم شدن امکان استفاده از تکنولوژی‌ها را سنجید تا آثار رویکرد‌های اول و دوم آشکارتر شود.

دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهوری گفت: همبسته تحریم و کرونا و آثار سوء آن بر زندگی ایرانیان مسأله حائز اهمیتی است که خود می‌تواند موضوع مطالعه مستقلی باشد. در اینجا تأکید می‌کنم نه به وادادگی در برابر زورگویی‌های آمریکا اعتقاد دارم و نه به تسلیم در برابر به زیر سؤال بردن استقلال کشور؛ اتفاقاً بیشتر واژه «جنگ اقتصادی» را بر تحریم ترجیح می‌دهم و معتقدم با ایستادگی و مقاومت همچون ایستادن در مقابل اشغال فیزیکی دشمن در جنگ زمینی، باید در مقابل جنگ اقتصادی با مقاومت ایستاد.

وی افزود: تفاوت در این است که معتقد نیستم وقتی بخشی از کشور به اشغال فیزیکی درآمده گفته شود اشغال نعمت است یا اشغال فرصت است و بیاید آثار آن را برطرف کنیم بلکه معتقدم در کنار رفع آثار باید جنگ اقتصادی را به عقب راند و این مهم بدون پیمودن مسیر دیپلماسی ممکن نیست.

ربیعی ادامه داد: باید دولت آینده را به نحوی مورد حمایت اجتماعی و سیاسی قرار داد تا بتواند به عنوان یک اصل پذیرفته شده در مذاکرات جهانی با جنگ اقتصادی مقابله کند. نگاه کنیم به آثار تحریم بر اقتصاد ایران که در صورت تداوم این وضعیت در چند سال آینده جامعه چه وضعیتی خواهد داشت و جنگ اقتصادی چه فرصت‌هایی را از ما خواهد گرفت؟

سخنگوی دولت گفت: برای مقایسه آنچه جنگ تحریمی آمریکا بر اقتصاد ایران آورد، کافی است آمار و داده‌های اقتصادی برآورد شود. روند کاهشی نرخ تورم از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم در سال ۱۳۹۲ تا تک‌نرخی شدن آن پس از برجام، در چه زمانی روند صعودی یافت؟ دقیقاً پس از آغاز تروریسم اقتصادی. اقتصاد ایران طی سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۶، علی‌رغم مشکلات ساختاری و آسیب‌های دور قبلی تحریم‌ها، روند خوبی را نه فقط در مهار تورم که از نظر رشد اقتصادی و اشتغالزایی طی کرد و آنچه این مسیر را تغییر داد دو شوک بزرگ بود: تحریم‌های گسترده در سال ۱۳۹۷ و شیوع کرونا در سال ۱۳۹۸.

وی افزود: هر تصویری از اقتصاد ایران بدون محاسبه این دو شوک بزرگ، نه گویاست نه صحیح؛ تولید نفت خام ایران در سال ۱۳۹۶ به میزان ۳.۹ میلیون بشکه در روز بود که بنا به گزارش اوپک در سال ۱۳۹۹ به ۲ میلیون بشکه رسید و در صورت نبود تحریم و کرونا، واقع بینانه‌ترین پیش‌بینی‌ها تولید روزانه ۴ میلیون بشکه‌ای را در سال ۱۳۹۹ برآورد می‌کردند.

او ادامه داد: میانگین نرخ تورم در سه سال معادل ۳۲.۷ درصد بود. پیش‌بینی‌ها این بود در شرایط بدون تحریم و کرونا به‌طور متوسط ۱۱ درصد کمتر می‌شد که به معنی کاهش ۲۱.۲ درصدی میانگین سالانه تورم بود. در همین دوره مدیریت اجرایی و اقتصادی، رشد تولید ناخالص داخلی از مثبت ۳.۷ در سال ۱۳۹۶ به منفی ۶.۵ در سال ۱۳۹۸ رسید. در حالی که اگر همان روند بدون تحریم طی می‌شد در سال ۱۳۹۸ تولید ناخالص داخلی به مثبت ۳.۹ می‌رسید. نرخ ارز در بازار آزاد، پیش از آغاز جنگ اقتصادی هر دلار ۴ هزار تومان در سال ۱۳۹۶ بود و با وجود سناریوی نبود تحریم و وجود کرونا، طبق پیش‌بینی‌های کارشناسان، نهایت به ۵۰۰۰ تومان می‌رسید.

ربیعی گفت: هدف من از ارائه این آمار نشان دادن اثر جنگ اقتصادی بر کوچک شدن اقتصاد ایران و افزایش فشار بر معیشت مردم است.

سخنگوی دولت افزود: تحریم‌ها، فقر را گسترش داده و ایجاد شغل جدید را با مشکل روبه‌رو کرده و با کوچک شدن اقتصاد به طبقات پایین اقتصادی فشار بیشتری وارد کرده است. برای رشد و توسعه کشور و بزرگ شدن اقتصاد ایران و ایجاد رفاه بیشتر برای مردم و دستیابی به قدرت اقتصادی در میان‌مدت نیاز به عبور از مانع تحریم‌هاست که باید همگان حمایت کنیم در دولت آینده این مسأله حل شود. در همین راستا مانع دیگری، چون بلاتکلیفی FATF هم مشکل دیگری است که باید از سر راه دولت برداشته شود.

ربیعی گفت: با توجه به حقایقی که به‌طور مختصر مورد اشاره قرار گرفت و واقعیات اقتصاد ایران که خود را بر دولت سیزدهم تحمیل خواهد کرد و حساسیت سال‌های پیش رو برای عبور از مشکلات اقتصادی و اجتماعی و یافتن جایگاه برتر ایران در اقتصاد جهان و به‌طور کلی پیمودن گام دوم انقلاب، فارغ از شعار‌ها باید زمینه‌های اجتماعی تصمیم دولت را فراهم کرد.

وی تصریح کرد: امید است که به جای رویکرد‌های انکار و فرافکنی، همگان ضمن واقع نگری به ریشه‌های مسأله، به حمایت نظری و عملی از دولت آینده برخاسته تا بتواند بر جنگ اقتصادی در خارج و عادی‌سازی تحریم در داخل غلبه کرده و از پیکره اقتصاد ایران تحریم‌زدایی کند. ​

برچسب ها: ابراهیم رئیسی
bato-adv
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۲
مگر تحریم ها نعمت نیست؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۲
فشار بر مردم سبب شده است تا مردم علنا ودرومجامغ عمومی اعتراض کنند
حبیب
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۲
ان حداقلی که تحریم را فرصت میداندد (البته برای جیب خود و اطرافیانشان ) برای جلوگیری از اگاهی مردم حالا طرحی برای محدودیت اینترنت دارند تا کسی از چیزی باخبر نشه وهرکار دلشان خواست بکنن غافل از اینکه اینجا ایران است یک زمانی برای داشتن دستگاه ویدئو شلاق میزدند و بشقاب ماهواره ها را از پشت بام جمع میکدند نتیجه چه شد کسی به این آقایان بگوید که ازموده را ازمودن خطاست ( البته ما مینویسیم و فرارو سانسور میکند شما حداقلی نگران نباشید)
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۲
باشد که بشنوند و فکر کنند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۲
بهتر است دولت همین امرو استعفا دهد و کار را به دولت جدید بسپارد . هرچه زودتر جلو ضرر را بگیریم بهتر است. دولت روحانی بجز اتلاف وقت هیچ ثمری برای مردم ندارد
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۹
امين ميرزائی
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۲
بچه که بودیم توپمون میفتاد تو خونه یه پیرمرد اخمویی ، میومد بیرون با یه کاردی که تو توپ بود !!! الانم توپ ملت افتاده تو حیاط آمریکا چون شوت دلواپسا بلند بود !!!!!
عمو یادگار
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۲
توپ پاره را الان در پیش چشم داریم . پول خرید توپ دیگر را هم نداریم کسی هم نسیه نمیدهد
ناشناس
United Arab Emirates
۱۰:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۲
باید اجازه داشته باشد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۲
با سلام . اگر به تاریخ صنایع ایران در زول یک قرن نگاه کنیم . تمامی دولتها تلاش کردند که با ایجاد صنایع به تولید مواد خام بپردازند . لذا الان شاهد وجود صنایع بزرگ تولید مواد خام مانند پترو شیمی . صنایع فولاد . مس . روی و قلع و الومینیوم و.. هستیم . و ایران در تولید مواد خام از کشورهای برتر جهان می باشد . اما در ایجاد صنایع الیاژی که بتواند مواد خام را به مواد اولیه تبدیل کند . فعلیت چنداتی صورت نگرفته است و الان ایران به بزرگترین وارد کننده مواد اولیه مورد نیاز صنایع تولید دارو . خودرو . لوازم صنعتی و خانگی تبدیل شده است . چون به صنایع الیاژی اهمیتی نشان داده نشده است لذا در کشور دانش متالوژی رشد چندانی نداشته است . در صورتی که کره جنوبی . چین . هند .در کنار کشورهای بزرگ تولید کننده صنایع الیاژی مانند امریکا . المان . ژاپن . فرانسه . اهمیت بسیار زیادی به ایجاد صنایع الیاژی نموده اند و الان مواد خام از ایران و کشورهای عربی را وارد و به مواد الیاژی یعنی همان مواد اولیه تولید و به قیمت بسیار گزاف به ایران و سایر کشورها صادر می کنند . این واقعیت است که صدا و سیما و رسانه ها نقش بسیار بزرگی در هدایت مدیران دارند . همانطوریکه بخوبی از تعطیلی مزاکز تولیدی و بازگشت به چرخه تولید نقش بسیار بزرگی ایفا کردند و همچنین بازگشت مراتع. جنگل و مناطبع طبیعی به نظام مانند جنگل هیرکانی نقش بسیار بزرگی ایفا کردند .
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین